Bare en guttestrek?

Når politiet får en anmeldelse fra en person og saken skal etterforskes, da skal selvsagt den etterforskningen skje over et bredt spekter. Men når en politietterforsker, i dette tilfelle etterforskningsleder, kommer med en slik uttalelse: "Vi etterforsker ut fra hans forklaring. Men vi tror vel ikke at noen bevisst har forsøkt å drukne ham. Det var nok heller en guttestrek, men som selvfølgelig ikke var ufarlig fordi han kunne ha druknet", er ikke dette da et bevis på at politiet allerede har trukket en konklusjon i saken og ikke etterforsker alle muligheter?

Det er etterforskningsleder Leif Gundersen som sier dette til VG Nett etter at en 15 år gammel somalisk gutt ble forsøkt druknet i svømmehallen. Selv om Gundersen ovenfor VG Nett bedyrer at de ikke har tatt stilling til saken så er det likevel uheldig at politiet trekker slike konklusjoner før saken er etterforsket ferdig, for det er slett ikke sikkert at det bare var en guttestrek.

Den somaliske gutten ble faktisk holdt under vann så lenge at han mistet bevisstheten og ble liggende i koma i 8 dager etterpå. Det er alvorlig, svært alvorlig, og selv om det altså skulle vise seg å være en "guttestrek" så kvalifiserer det uansett til en eller annen form for straffereaksjon.

Ogå Børge the blogger skriver om denne saken fra en litt annen vinkel enn jeg gjør. Les den også.

Kommentarer:
Postet av: Erik Bentsen

Begrepet "guttestrek" er her utvilsomt meget drlig valgt. En 15-ring vet forskjellen p sprute vann p noen og holde dem under vann til de mister bevisstheten. Det skulle man tro politiet ogs visste. Hvor lenge m man vre under vann fr man mister bevisstheten? 30 sekunder i panikk? Ett minutt? Uansett har gjerningsmannen nok av tid til tenke mens det hele foregr. Men han slutter ikke. Slik menneskeforakt br politiet - og alle andre i bygda - ta serist!

08.12.2005 @ 15:14
URL: http://mellomspill.blogspot.com/
Postet av: Brge

Det er godt jeg har muligheten til blogge om dette, for ellers hadde jeg eksplodert! (Vel, jeg eksploderer jo, men bare p skjermen...)

08.12.2005 @ 15:15
URL: http://www.skramesto.net
Postet av: lotten

Fy faen. S stgt. Og hvordan kan denne mannen vre etterforskningsleder?!Grss.

08.12.2005 @ 15:25
URL: http://pikemotsamtiden.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/474837