Lokaldemokrati og basistjenester

Sakset fra Aftenposten: Solberg påpeker Fr.p.s ønske om å bruke mer av statens penger og om redusert lokaldemokrati som grunnleggende barrierer for samarbeide.

Jeg er for et godt og inkluderende lokaldemokrati, men da bare hvis lokaldemokratiet fungerer tilfredsstillende. Det gjør det på langt nær i dag, desverre. I dag er det nemlig slik at det er stor forskjell på hvilke tilbud en kommune gir sine innbyggere i forhold til en annen kommune. Det er uheldig og ikke tilfredsstillende.

Nå er det ikke slik at jeg forventer at hver eneste kommune skal prioritere eksakt de samme sakene til enhver tid, til det trenger vi ikke et lokaldemokrati. Neida, det jeg mener er at innbyggerne i Norge burde ha en viss basisrettighet som går på tvers av komunale og/eller fylkesvise grenser og så er det opp til kommunene å yte service i tillegg til disse basistjenestene.

Eksempler på basistjenester er barnehage, skole, sykehus og eldreomsorg. I dag så dekkes ikke eldreomsorg av en interkomunal basistjeneste. Eldreomsorg kan være og er til dels en salderingspost hos "fattige" kommuner.

Det er trist, for en så grunnleggende tjeneste som det eldreomsorg burde være skulle vært satt utenfor kommunale budsjetter og finansiert av staten...

Kommentarer:
Postet av: October

Hei, igjen Knut Stian. Frst av alt m jeg f bermme deg for en aktiv blogg!Men jeg har (som vanlig, siden du skriver om interessante ting!) noen innvendinger:http://october.motime.com/post/532645

09.01.2006 @ 18:13
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Takk for det, svar er avgitt i din blogg :)

09.01.2006 @ 18:23
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/579232