Mihoe og voldtektsbekjempelse

Mihoe har et godt innlegg om et viktig tema, nemlig voldtekt av kvinner, ansvar og hvordan bekjempe dette. Likevel er det enkelte ting jeg reagerer litt på med innlegget hennes. Mihoe som tradisjonelt er svært opptatt av likestilling kommer med dette forslaget til hvordan man kan begrense voldtekt av kvinner:

"Taxiselskapene kan gjerne ta litt ansvar og innføre egne kvinnetaxier, gjerne med kvinnelig sjåfør. Dette kan gjerne organiseres løst etter “shared taxi” ordningen flere av oss kjenner fra en rekke asiatiske land. Ved at det legges til rette for at kvinner kan dele regningen, minker utgiftene for den enkelte kvinne. Hvis dette ikke lar seg gjøre får en vurdere å innføre et lite skattefradrag for trygg transport for kvinner"


Jeg tror dette forslaget vil komme svært negativt ut for de kvinnene som uheldigvis skulle blitt utsatt for en voldtekt selv med et slikt system. De vil ikke bare slite med selve handlingen, men også av holdninger som f.eks "hvorfor tok du ikke kvinnetaxien". Man vil meg et slikt forslag legge enda en sten til byrden for de kvinner som faktisk blir voldtatt.. Og det var vel ikke meningen?

Dessuten så er vel dettte dårlig likestillingspolitikk mihoe. "Buhuu, vi jenter er det svake kjønn, gi oss egne taxier så vi kommer trygt hjem". For det er nemlig ikke bare kvinner som utsettes for overgrep i de sene nattetimer langs mørke gater eller i tomme parker. Også menn blir utsatt for dette i form av blind vold, trusler og ran osv. Hva mener mihoe man skal gjøre for å begrense dette problemet? Opprette egne taxier for snille menn?

Nei, et slikt segregeringssamfunn tror jeg er helt feil vei å gå. Jeg tror mer på opplyste gater, mer politi i gatene, strengere straffer MED INNHOLD, mer ressurser til etterforskning av vold og voldtekter, holdningsskapende arbeide på skolen, styrking av psykiatrisk behandling av gjengangere osv osv. Det er mye man kan (og bør) gjøre uten å skape et segrregeringssamfunn.

Mihoe skriver også "Mannsrollen må endres". Nei mihoe, det må den ikke. Det er å snu hele problemet på hodet. Overgriperne er nemlig ikke menn, de er dyr. Jeg som mann må ikke endre meg fordi det finnes overgripere. Hvorfor skulle jeg det? Jeg er ingen overgriper og jeg er ikke interessert i å ta på meg noen som helst kollektiv skyld fordi det finnes overgripere. Det er overgriperne som må endres til å bli menn med respekt for kvinner, ikke jeg som må endre meg til å bli dette noe difuse du ikke helt klarer å forklare hva er.

Forøvrig er jeg helt enig med deg i kritikken av kronikken til Hilde Haugsgjerd.


(jeg kommenterte forøvrig dette hos mihoe, veldig forkortet riktignok men foreløpig tror jeg kommentaren av en eller annen grunn ble stoppet av spam-filteret hennes)


Kommentarer:
Postet av: Rigmor

Er en kvinnetaxi en taxi med kvinnelig sjfr eller en taxi som er forbeholdt kvinner? Mens jeg er enig med deg i at en kvinnetaxi i seg selv sannsynligvis ikke kommer til til redusere overgrep og vold generelt, utelukker jeg heller ikke muligheten for at det om ikke annet fr kvinner til fle seg tryggere.Men jeg kan ikke fri meg fra undre; har det vrt s mange slemme taxisjfrer i Norge? (Her er problemet pirat-taxi).

09.01.2007 @ 08:30
URL: http://rigmoronline.blogspot.com
Postet av: Laila

Veldig enig med deg i at voldstektsproblematikken ikke forteller noe om "mannsrollen", eller tilsier at denne "m endres". Hvordan i all verden klarer noen dra det dithen??

09.01.2007 @ 16:46
URL: http://lawier.blogspot.com
Postet av: Betty42

Veldig bra, Knut Stian.Betty

09.01.2007 @ 18:52
URL: http://betty42.blogspot.com
Postet av: Mihoe

Nr det gjelder mitt forslag om kvinnetaxier er ikke det noen banebrytende ide fra min side, det er noe som er prvd ut med hell i noen svenske byer. Jeg er enig i at det kan oppleves som urettferdig, men fordi kvinner av Haugsgjerd plegges ta ansvaret for at de ikke skal bli voldtatt ved ta taxi synes jeg dette konomisk br kompenseres p en eller annen mte. Dessuten har det hendt at kvinner har blitt voldtatt av taxisjfrer ogs.Som jeg sa i kommentaren min hos meg selv tror jeg kvinner uansett vil bli mtt med "hvorfor de ikke tok taxi" uansett om egne, trygge, taxier for kvinner eksisterer eller ikke.Du trekker selv frem menn som utsettes for blind vold, og nr det gjelder mannsrollen mener jeg at den spiller en rolle nr det gjelder dette ogs. Jeg peker i innlegget mitt til et tidligere innlegg hvor jeg har skrevet mer om dette, og derfor ikke syntes det var ndvendig gjenta meg selv. Mannsrollen, slik unge gutter tradisjonelt oppdras til den, bygger mye p makt og utvelse av makt. Hos feil individer gir dette seg utslag i voldelighet fordi det er den eneste eller mest kraftfulle mten vise at de har makt. Forvrig sier jeg ogs at voldtektsmenn br behandles, og at gatene m gjres tryggere. Det med mannsrollen er kun et element av det.Og bare for ha det sagt: Det er ikke bare mannsrollen som br endres, kvinnerollen br endres ogs.

10.01.2007 @ 00:02
URL: http://mihoe.org

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3485219