Om meg selv som far

Å bli far har gjort noe med meg som person. Jeg merker det spesiellt godt de gangene jeg leser om saker som involverer små barn, totalt forsvarsløse og 100 prosent avhengige av andre mennesker for å overleve.

I dag sikter jeg spesiellt til den tragiske saken fra England der lille Troy (bildet) forsvant fra hjemmet sitt natt til mandag. Politiet i England har nå funnet et barnelik i nærheten av der Troy bodde.

Troy (foto: EMPICS)

Men det er egentlig ikke denne saken alene denne posten handler om. Den handler om hvordan jeg har forandret meg etter at jeg ble far 24.juli 2004.

Før den tid når jeg leste om slike saker i avisene så tenkte jeg bare "ja ja, det var da tragisk" og så tenkte jeg ikke noe mer på det, men etter at jeg ble far så kjenner jeg at det gjør skikkelig vond å tenke på den lille gutten som aldri vil få oppleve livet.

Jeg synes utrolig synd på barn som ikke får oppleve livet og da særlig på barn som dør pga omsorgssvikt eller blir utsatt for drap. Dødsfall ved ulykke eller sykdom kan lettere aksepteres, men dødsfall ved omsorgssvikt og drap er helt fullstendig meningsløst.

Det gjør vondt langt inn i hjertet å lese om slike saker. Jeg har ikke fantasi til å klare å forestille meg hvordan et voksent menneske kan få seg til å gjøre slike ting mot små forsvarsløse barn.

Hvilket minner meg om denne lille prematurbabyen fra Polen:

Polsk sykepleier med barnet i lomma

Denne lille babyen døde også kort tid etter at dette bildet var tatt. Jeg fatter ikke hva det er som får voksne mennesker til å utføre slike handlinger mot barn. Jeg begriper ikke at noen kan få seg til å gjøre noe sånt i det hele tatt mot små forsvarsløse barn.

Så hva har det gjort med meg å bli far...? Jo jeg har blitt mer følsom for andre barns skjebner, som de to nevnte. Det gjør meg svært vondt å høre om disse barna og jeg synes utrolig synd på dem.

Og jeg har blitt mer tolerant når det gjelder barn enn det jeg var tidligere. F.eks så gjør det meg ingenting om det er urolige, støyende og gråtende barn på kafe. Tidligere tenkte jeg; "kan ikke noen stoppe kjeften på den jævla skrikerungen", det gjør jeg ikke i dag.

Alt i alt føler jeg at jeg har blitt et bedre menneske etter at jeg ble far.

Kommentarer:
Postet av: Martin

God artikkel. Jeg mener at vi skal ha strenge abort-regler. Hva mener du om det? Mange mennesker tar små barneliv for gitt. Uvelkomne Barn blir, som du sier, drept, eller indirekte drept, ved å legges ned i elver, bosspann osv, og også ved abort.Jeg mener folk burde tenke seg veldig om før de har sex, om de vil ha barn, for sjansen er der alltid. Man er aldri hundre prosent sikker.Og ofte vil ikke faren være der for barnet heller. En venninne av en venninne skal føde nå snart, men hun sitter igjen alene. Og en i klassen ble gravid nettopp, men hun har heldigvis en kjæreste som kan være med å oppdra ungen. Barn trenger rollemodeller ifra begge kjønn. De trenger stabilitet og trygghet. Og selvfølgelig; kjærlighet.

09.02.2006 @ 07:12
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg er ikke for strengere abortregler. Ikke motsatt heller altså, bare så det er klart...Aborttallene i Norge har gått merkbart ned de siste årene, og det er bra. Men de er fremdeles for høye.Jeg tror ikke at strengere abortregler vil gjøre noe med aborttallene desverre. Det er heller slik at tilgang til prevensjon og bedre kunnskap blant de unge er viktigere.

09.02.2006 @ 07:24
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Betryggende at du ikke vil ha motsatt heller.Jeg følger deg på det siste du skriver. Prevensjon og spredning av kunnskap er EKSTREMT viktig.( Jeg har skrevet en ny artikkel nå )

09.02.2006 @ 08:23
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Martin

Det er forresten gledelig å høre deg si at det å bl i far har gjort deg til et bedre menneske. En slik situasjon tror jeg gjør at mange setter mye større pris på...livet. Rett og slett

09.02.2006 @ 11:41
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Takk for det Martin. Jeg har jo gått fra å være en heltidskriminell sprøytenarkoman til å bli en lovlydig, rusfri familiefar på to og et halvt år, så jeg føler jeg har belegg for å si at jeg har blitt et bedre menneske... :O)

09.02.2006 @ 12:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Hehe. Ja det er ekstremt. Ekstremt bra =D

09.02.2006 @ 12:37
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Trond

Ungå bar. Lær de unge opp til å gjøre det mer analt og oralt. Kanskje ikke i den rekkefølgen, men allikevel.

10.02.2006 @ 03:59
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/722484