Integrering

"Konflikten er her allerede. Mange oppfatter at det er brytning mellom kulturer. Det dreier seg om manglende respekt hos mange av vår nye landsmenn. Om respekt for verdier som menneskerettigheter, kvinnesyn og ytringsfrihet", sier Siv Jensen (Frp) til Aftenposten.

Det Siv jensen lar være å nevne er at den respekten må gå begge veier. Hvis vi skal klare å bygge et flerkulturelt samfunn som fungerer må ikke bare innvandrerne lære seg å respektere norske verdier og norske lover, også vi etnisk norske må i aller høyeste grad lære oss respekt for andre kulturer og tolerere at andre (innvandrerne) lever ut sin kultur, selvsagt innenfor rammene av det loven tillater.

Siv Jensen tar til orde for at vi må ta denne debatten her i landet og det er jeg enig i. Det er en viktig debatt, men det må ikke bli slik at det er "dem mot oss"-debatt slik Frp har holdt på i årevis. Hvis vi skal kunne høste noen frukter av en slik debatt må det bli en debatt om hvordan integreringen skal kunne fungere, begge veier.

Og begge veier er viktig. Det er nemlig ikke nok at vi stiller krav til innvandrerne om at de må integreres mest mulig i samfunnet (slik Frp later til å tro), altså bli mest mulig norske. Det er ikke enkeltmennesket som må integreres alene, men de forskjellige kulturene i sin helhet. Vi får ikke et flerkulturelt samfunn som fungerer hvis innvandrerne skal bli så norske som mulig, vi får et fungerende flerkulturelt samfunn hvis kulturene integreres i storsamfunnet og storsamfunnet aksepterer disse forskjellige kulturene. Innenfor rammene av lovverket selvsagt (menneskerettigheter, ytringsfrihet, kvinnesyn og likestilling bl.a).

"Konflikten er her allerede" sa Siv. Man må minst være to parter for å skape en konflikt og det er viktig at vi alle, nordmenn som innvandrere, gjør alt vi kan for at våre forskjellige kulturer skal kunne leve side om side i storsamfunnet. Ensidige krav fra storsamfunnet er ikke med på å løse konflikter, gjensidige krav og rettigheter er en mer riktig måte å finne en løsning på disse gryende konfliktene vi har mellom de forskjellige kulturene.

Kommentarer:
Postet av: Lasse G. Dahl

Jeg prver s godt jeg kan arrestere deg nr jeg er uenig med det, s derfor er det vel bare rett og rimelig at jeg ogs applauderer dette innlegget. Godt skrevet.Enveis toleranse er ofte til forveksling lik underdanighet, og det passer drlig i mte mellom kulturer.

09.02.2006 @ 09:48
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Takk for det Lasse... :O)

09.02.2006 @ 09:51
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Dialog fremfor Provokasjon!Godt skrevet. Og talen fra Siv Jensen var grei den..men ikke noe nytt der i grden.

09.02.2006 @ 11:42
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Conad

En liten kommentar:Glitrende!

09.02.2006 @ 11:46

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/722504