Kvinnelige septikktømmere

For noen dager siden, eller rettere sagt; for noen netter siden lå jeg å tenkte litt på denne kvoteringsordningen som hu fra Elverum, Sylvia Brustad, så varmt snakker om. Vi vet jo alle hvordan det gikk med hennes forrige prosjekt; Brustad-bua.

Det ble ikke noe ut av det da, men i dag tok jeg meg en (i mine øyne) velfortjent tur på puben og satte meg ned og åpnet Dagbladet. Dagbladet, dere vet denne feministblekka som tidligere presenterte nyheter.

Vel, vel. Jeg satt nå der med denne såkalte avisa, men jeg skulle ikke bla langt før jeg så noe jeg kunne skrive en blogg om og som passet til mine nattlige tanker noen dager tidligere. Det fant jeg allerede på side 2 i lederspalten (eller "underlederspalten") hvor (under)overskriften var "Mannshysteriet"

Et lite utdrag: "På de fleste andre samfunnsområder, innen næringsliv, media, kultur og akademia, er det fortsatt få kvinner i ledende posisjoner. Det viser hvor vanskelig det er å bryte opp inngrodde maktstrukturer med holdninger alene."

Feministblekka Dagbladet slår altså et slag for at kvinner SKAL inn i viktige maktposisjoner i samfunnet. Jeg mener at kvinnenen først burde begynne med drittjobbene før de skal "ligge seg til toppen."

Et lite eksempel: Hvor mange kvinner er det som er søppelkjørere, septiktømmere eller kloakkrensearbeidere? Hører vi noengang at rødstrømpene roper; "vi vil bli septikktømmere, kvoter oss inn"? Nei det gjør vi ikke. Kvinnenen, ja de vil kun kvoteres inn i maktposisjoner de.

Jeg skal gi min støtte til kvoteringsordningen inn i styrerommene den dagen vi har kvotering som sier 40% mannlige sykepleiere, 40% kvinnelige septikktømmere etc etc. For hvorfor skal det være 40% kvinnelige styremedlemmer i et septikktømmerfirma når arbeidsstokken er 100% menn???

Kommentarer:
Postet av: saccarina

Og kvinner har ikke drittjobber?Hvem tror du det er som vasker rumper på sykehjem og barnehager?Hvem tror du det er som vasker styrerommene rene etter at de middelaldrende herrene har gått hjem?Dette innlegget er så urimelig at man skulle tro du lider av alvorlig kastrasjonsangst. Og samme hvor dypt man synker, så kaller man ikke en kvinne for hore. Virkelig!

10.05.2006 @ 01:26
URL: http://www.feitogferdig.blogspot.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg vet ikke hvor du kommer fra, men der jeg kommer fra er ord som hore, tispe bitch etc etc vanlige betegnelser på politikere...Neida det er det ikke, men hele innlegget fra første til siste bokstav er IRONI... Hvorfor er det kun hårsåre kvinner som ikke ser det?Og apropo vaske rumper: jeg er hjemmeværende med en liten gutt som enda driter i bleia, så jeg vasker rumpe jeg gitt, men jeg har til gode å se en kvinnelig septikktømmer.....

10.05.2006 @ 01:43
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

og dessuten Saccarina, skrev jeg ikke "40% mannlige sykepleiere, 40% kvinnelige septikktømmere"

10.05.2006 @ 01:45
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

og enda en ting... før jeg ble heltidsnarkoman jobbet jeg som renholder og arbeidsleder på Louvisenberg sykehus (avd Hospice) og de fleste renholderne var menn...

10.05.2006 @ 01:48
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

og neda litt føre det igjen Saccarina, så jobbet jeg som renholder på Fornebu... 11 menn og en kvinne, så den vaskeargumentasjonen din burde du ta deg en tur ut i det virkelige livet å få bekreftet først...

10.05.2006 @ 01:51
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Hjorthen

Jeg har vært i renholdsbransjen selv i et par år jeg, og i ISS, som vel er det største firmaet i bransjen så er andelen kvinnelig ansatte snaue 75 prosent. Det er liten grunn til å tro at andelen er særlig lavere på landsbasis.Så har vi sånne pussige forkomster som at mannlige renholdsarbeidere på sykehus o.l får smusstilleg for å bære bort avfall og medisinsk engangsutstyr. De kvinnelige pleierne som er i direkte kontakt med smusset, og pakker det ned, ikke får noen slik kompensasjon. Men det er jo selvfølgelig litt på siden...

10.05.2006 @ 02:26
Postet av: saccarina

Jeg bor i Trondheim, ikke så altfor langt unna deg, altså, og der er ikke slikt vanlige betegnelser på verken kvinner eller politikere - heldigvis. Og ja, jeg vet du sa det var en spøk.Dersom hele innlegget ditt er ironi, så har jeg nok plumpet uti det, kanskje litt på grunn av inntrykk jeg fikk av deg i løpet av karikaturstriden, og i så fall får jeg bare beklage. Men jeg er ikke sikker på om det er god ironi. De meningene du forfekter i innlegget er såpass vanlige at det er lett å ta det for god fisk for folk som ikke kjenner deg. Når det gjelder andelen kvinner i vaskejobber, så snakker jeg ut fra den virkeligheten jeg kjenner. I Trondheim er vaskingen på skolene sentralisert, slik at det er tilfeldig hvilke vaskere som vasker hvor og når. Så langt har jeg møtt på kanskje et femtitall kvinner og ingen menn. Men kanskje er det annerledes andre steder. Bra for deg og for sønnen din at du skifter bleier!

10.05.2006 @ 02:30
URL: http://www.feitogferdig.blogspot.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Hjorten: Jeg var først ansatt i et firma som heter Chalk renhold (fransk firma) på Fornebu flyplass før flyttingen. Deretter begynte jeg i Renva (Oslo) og Partena Clean (Lovisenberg) til sist Vaktmesterkompaniet. Alle ble kjøpt opp av ISS mens jeg var ansatt ;O)Saccarina: Hele innlegget er ironisk ment til den kvoteringsdebatten vi har vært vitne til i den senere tiden. Innlegget er ikke ment som et spark til kvinner generelt altså (jeg elsker kvinner jeg).Og en liten opplysning til; jeg kommer fra en liten bygd ikke så langt fra Elverum (der Brustad er fra), jeg er bare en innflytter her i trøndelag (Røros). Men en ting er sikkert; jeg flytter ikke herifra igjen, jeg stortriver her på Røros og kan ikke tenke meg et bedre sted for min sønn å vokse opp...!

10.05.2006 @ 02:41
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Hjorten: Jeg glemte en ting... Smusstillegg fikk ikke vi som renholdere på Lovisenberg sykehus. Selv ikke vi som jobbet på avdeling Hospice... (Hospice er den avdelingen der du kun kommer levende inn, ikke ut)

10.05.2006 @ 02:44
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Jeg skjønner utropet ditt jeg, Saccarina. En formulering som "hora fra Elverum, Sylvia Brustad" er så menneskefiantlig at jeg tror til og med Otto Jespersen ville vært forsiktig med den - og han KAN humor. Så akkurat den linja syntes jeg støyet såpass at den overdøvet resten av innlegget.

10.05.2006 @ 08:46
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Dere har selvsagt rett... Det var ingen språkbruk som hører hjemme noe steds og er endret

10.05.2006 @ 16:06
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Peterandrej

Etter min mening er det bare en eneste grunn til at man ikke skal kalle Sylvia Brustad for hore, og det er at det ville være veldig urettferdig overfor horene. Jeg kan tenke meg kommentarene fra horene:- Ja altså dere kan kalle oss både skitne, fattigluser, heroinistjævler, samfunnets skyggeside, tapere, whatever. Men å sammenligne oss med Sylvia Brustad? Ja, der går grensen!

11.05.2006 @ 10:44
URL: http://www.peterandrej.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1253818