"Spekulanter" støtter Venstre!!!

- Jeg skal ta for meg en liten, men viktig uttalelse som leder i Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler kommer med i Aftenposten i dag. Han sier: "Jeg håper Oslo-velgerne ser at Venstre er et parti som både er en garantist for Fremskrittspartiet. i byråd og åpner for Frp. i regjering, bare det blir med Siv Jensen. Det blir ikke bedre av en kampanje finansiert av spekulanter."


- Det er den siste setningen jeg reagerer litt på. Disse "spekulantenes" støtte til Venstre som han mener at ikke gjør kampanjen noe bedre, de er faktisk privatpersoner. De er ingen offentlig organisasjon med mange hundretusen medlemmer. De gir av sin egen (velfylte riktignok) lommebok for å støtte et parti de mener fører den rette politikken for dem, eller for å sikre et flertall for en politikk man tror på. Venstre gjøre tydligvis det i samarbeidsregjeringa.
- Det jeg mener ikke gjør den kampanjen helt stueren (han mener selvsagt valgkampen) er LO's mange millioner i støtte til Arbeiderpartiet og ikke minst at LO-leder Gerd-Liv Valla får plass i sentralstyret. Det er urent spill det. Det er ikke urent spill at en privatperson ønsker å sponse et parti, uansett hvor formuende (eller lite formuende) denne privatpersonen måtte være.
- Jeg skal sette ganske mange kroner på at vi ikke hadde hørt noe klaging om Kjell Inge Røkke hadde sponset Arbeiderpartiet. Han er jo en uttalt Ap-velger, men Bøhler mener altså at organisasjonsstøtte til politiske partier er greit, mens privatpersoners støtte til politiske partier er galt. Dette synet deles ikke bare av de fleste i Arbeiderpartiet, men også i Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.
- Jeg mener at det faktisk blir et demokratisk underskudd i politikken når et parti innsetter en leder for en organisasjon i sentralstyret, uansett hvilket parti det er snakk om. Samtidig synes jeg nesten at jeg hører Jens Stoltenberg, LO-Valla og resten av hønseflokken hyle om f.eks Høyre hadde plassert NHO-leder Finn Bergesen Jr. i sentralstyret sitt.
- Det skulle vel blitt rabalder det tenker jeg.


Kommentarer:
Postet av: Trond

Tar gjerne en politisk debatt med arbeiderpartiet, men da bør den dreie seg om politikk og ikke slikt vas.

10.09.2005 @ 01:07
Postet av: Trond

Det verste er når politikkere AP er bundet opp når det gjelder å ta politiske avgjørelser på grunn av pengegaver fra LO.

10.09.2005 @ 01:18
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/219387