Karitas likestillingsbegreper er absurde

Likestillingsminister Karita Bekkemellem reagerer på at det i høst kom ut to leksikon, et gutte- og et jenteleksikon som Kunnskapsforlaget ga ut.

Bekkemellem sier i følge Nettavisen: "Konseptet er godt, men innholdet er veldig feil. I det norske samfunn har vi ambisjoner om å oppdra jenter og gutter på lik måte. Barna våre skal ha like verdinormer. Derfor blir det helt feil når et leksikon forteller at det er store forskjeller på gutter og jenter".

Jeg lurer på hvilken virkelighetsfjern verden vår likestillingsminister lever i. Det både ER og SKAL være store forskjeller på gutter og jenter. Det er slik vi er født, det er genetisk at det skal være forskjeller. Bekkemellems ønske om at vi skal leve i en fantasiverden der alle er like er så urealistisk at det grenser til det latterlige.

Selvsagt skal både gutter og jenter ha like muligheter til utdanning og karriere osv her i landet, det er et bra mål å sette seg og å jobbe mot. Men at vi skal ha et samfunn etter Bekkemellems begreper om likestilling blir helt absurd.

Jeg tolker hennes uttalelser slik at hun mener at vi bør leve i en sexualhomogen masse hvor de naturlige ulikhetene mellom kjønnene skal utviskes, koste hva det koste vil. Hun beklager også ovenfor Nettavisen at det faktisk er forskjeller på kjønnene og at disse leksikonene reflekterer den virkeligheten.

Ja virkeligheten er hard Karita! Hva slags leksikon skulle det ha vært om det IKKE hadde reflektert virkeligheten da?

Jeg må si jeg er svært glad for at det faktisk er forskjeller på kjønnene. Sjekking på byen kunne f.eks ha blitt litt av en risikosport (uansett kjønn og legning) om vi hadde vært så like som Bekkemellem ønsker. Og for ikke å glemme giftermål der det ikke har vært snakk om sex før ekteskapet. Det kunne blitt svært så spennende på bryllupsnatta.

Jeg vil avslutningsvis gi likestillingministeren et annet område hun burde ta tak i når det gjelder likestilling blant det skrevne ord... Alle blader i bladhyllene skal ha et likestilt innhold. Blader som FHM, Vi menn, Kamille, Hjemmet etc skal forbys i sin nåværende form og bli pålagt å ha et likestilt innhold. Det hadde vært noe i likestillingsånden det...


Kommentarer:
Postet av: Martin

Stakkars kvinne ( oups Karita, hper jeg ikke srte deg n fordi jeg kalte deg kvinne )=P

15.11.2005 @ 10:50
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/381164