USA ute av miljøforhandlingene

Klimakonferansen i Montréal endte med at etternøleren USA er isolert som i klimapolitikken. Konflikten mellom USA og de andre landene toppet seg, da den amerikanske forhandleren natt til fredag marsjerte ut i protest mot at ordet «dialog» ble brukt i en forhandlingstekst. Amerikanerne mener ville være ensbetydende med nye forhandlinger om miljøsamarbeid i et langtidsperspektiv, skriver Dagsavisen i dag.

Det er overhodet ikke overraskende at USA reagerer på denne måten. De er jo under Bushadministrasjonen kjent for "vi forhandler ikke med noen" taktikken. "Vi vet best, uansett og ingen skal være med på å diktere hva USA skal mene om miljø, krig eller terror eller hva det måtte være."

Enten er dere mot oss eller så er dere med oss, er en kjent frase fra den kanten. Dessverre vil USAs barnslige oppførsel føre til at forurensing blir vanskligere å regulere. Men det er ett lyspunkt og det er at de andre landene som forhandler om en klimaavtale fortsetter uten USAs deltakelse.

USA blir satt på sidelinjen slik at resten av verden, de som tar litt ansvar, forsøker å få i stand en avtale seg imellom. Så får vi heller leve med at klimaverstingen USA ikke vil være med på å redusere utslippene sine. Og vi har jo sett hva det fører til av ødeleggende orkaner etc...

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/479658