Den irakiske drømmen...?

"Ali Fadhil ble arrestert bare få dager etter at amerikanerne fikk opplyst at han arbeidet med en dokumentar om misbruk av hundrevis av millioner kroner, som amerikanerne og britene beslagla etter invasjonen (i irak). Soldatene tok med seg opptak til filmen, og avhørte Fadhil i flere timer, før han ble sluppet løs igjen. Opptakene ble ikke levert tilbake", skriver Klassekampen.

Hvorfor overrasker ikke slike opplysninger meg? Det er antakelig fordi amerikanerne og til dels britene ikke akkurat har vist at demokratiske verdier og retten til fri presse og ytringsfrihet står så høyt i kurs når det gjelder kritikk av koalisjonsstyrkene i Irak. I tilleg til å ha bedrevet tortur systematisk har amerikanerne også plantet informasjon i irakiske medier.

Det hele blir litt patetisk når Bush sier: "Irakerne trenger hjelp for å få oppfylt drømmen sin" (Stavanger Aftenblad), for det er da vitterlig Bush sin drøm som blir oppfylt i Irak, ikke irakerne sin. Å beslaglegge materiale til en kritisk journalist er ikke akkurat det jeg vil se på som så veldig demokratifremmende, snarere tvert i mot.

Bush sa i en tale til Veterans of Foreign Wars (USA Today) "We also have an opportunity this year to show the Iraqi people what responsible debate in democracy looks like". Ansvarlig debatt i et demokrati? Tror ikke Fadhil synes det samme etter arrestasjonen og beslagleggelsen av kritisk materiale, hvis da ikke Bush mener knebling av kritikere er noe som hører til i en ansvarlig demokratisk debatt.

Her finnere dere forøvrig Ali Fadhils egne ord om det som skjedde (mp3-fil)

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/587943