Bondevik tar skylda!!!

Bondevik erkjenner i Dagsavisen i dag at det bl.a er for dårlig kommuneøkonomi som har skylden for at eldreomsorgen blir styrt med stoppeklokke mange steder i Norge i dag. Han mener at løsningen er en styrket kommuneøkonomi (noe enhver idiot skjønner) og mer overføringer til omsorgssektoren (jada, vi har hørt det før).

 

Men det er ikke det som er poenget med dette innlegget hvor mye han har tenkt å gjøre for å rette opp i skjevhetene. Poenget er hva han faktisk IKKE har gjort de siste 4 årene som landets statsminister.

Han skryter av at regjeringen har økt ressursene til eldreomsorgen med 5 milliarder kroner de 4 siste årene, men det kan da ikke være noe å skryte av det så lenge det ikke har blitt noen bedring hos de eldre. Det har i stedet gått den andre veien med bl.a stoppeklokkeomsorg.

Så vi kan spørre oss hvor de 5 milliardene ekstra har blitt av. Noe har selvsagt blitt brukt fordi det blir stadig flere eldre her i landet, men det burde jo vært en eller annen i departementene som kunne klart å regne ut hvor mye økningen i antall eldre ville komme til å koste og så økt bevilgningene deretter...

 

Og dessuten; kan vi egentlig stole på at han virkelig vil øke satsningen på eldreomsorgen slik at det monner skikkelig og at disse uttalelsene i dag ikke er kun valgflesk? Jeg tror ikke det! For hvis vi ser på resultatene i eldresektoren etter fire år med Bondevik som statsminister så er ikke det oppløftende lesning, det er heller ganske nedslående. Og han har heller ingen andre å skylde på enn nettopp seg selv og sin regjering. For det er under hans styre som statsminister at vi har fått innført det jeg vil kalle "stoppeklokkebasert omsorg"

 

kilde: http://www.dagsavisen.no/innenriks/article1690391.ece


Kommentarer:
Postet av: Anders

Med en økning på ca. 12000 eldre over 80 år de siste seks åra, og en reduksjon på 1200 ansatte i eldreomsorgen i samme tidsrom er det vanskelig å opprettholde god omsorg. Det Bondevik og ligaen hans tydeligvis ikke har forstått er at det er mennesker som gir andre mennesker pleie og omsorg, pengene er kun verktøyet for å få det til...

11.08.2005 @ 00:18
Postet av:

Det er foretatt bruker undersøkelser av offentlige tjenester,brukerne er ganske godt fornøyde,mye mer fornøyde enn de som ikke er brukere..media syter og klager og fokuserer på det negativelink kan du få men gå inn på Aftenposten sine nettsider og finn frem selv.

11.08.2005 @ 15:44
Postet av: Odd Bovim

Forøvrig har det vel alltid vært omsorg som mange steder foretas i hast - forskjellen er at nå får borgeren vite hva og hvor mye han har krav på, og hjemmehjelperen påser at han faktisk får det. Det kan han også selv kontrollere. Tviler sterkt på at Haakon Lie hadde sett dette som problematisk om det hadde skjedd under Ap-styre...

11.08.2005 @ 23:34
URL: http://odd.blogg.no
Postet av: Trond

Nå må opposisjonen p¨å stortinget ta det litt med ro. Etter hvert eneste statsbudsjett øker de rammmene om og om igjen. De vil alt uten å oprioriterere eller bevilger penger og gir deretter skylden på regjeringen.

12.08.2005 @ 15:03
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er vel til enhver tid den sittende regjering som har ansvaret for statsbudsjettet, selv om det vedtas i sammarbeid med partier som ikke sitter i regjering... Jeg kan ikke tenke meg at noen regjering vil bli sittende og styre ett hvis det var opposisjonen som bestemte statsbudsjettet

12.08.2005 @ 15:12
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/171309