Skamplett på rullebladet!!!

- USA's tidligere utenriksminister, Colin Powell, sier i et intervju med tv-kanalen ABC i USA at den talen han holdt i FN's sikkerhetsråd i 2003 om nødvendigheten av å gå til krig mot Irak er en skamplett  på rullebladet hans og at det var smertefult og fortsatt er smertefult.
- Det har han helt rett i at det er selvsagt. Men det er ikke bare en skamplett på Powell sitt rulleblad. Det er også en skamplett på CIA's ekstremt frynsete rulleblad og ikke minst er det en skamplett på USA som nasjon sitt rulleblad. På grunn av den informasjonen Powell fikk fra CIA gikk USA sammen med Storbritania til krig mot Irak.
- Men selv om informasjonen de fikk fra CIA var feil så fratar selvsagt ikke det hverken Powell eller Bush ansvaret for den krigen. De startet en krig og må rydde opp etter den krigen.
- Det er selvsagt bra at Saddam Hussein ble styrtet fra makten i Irak, men det hjelper veldig lite for irakerne om resultatet blir en langvarig og blodig borgerkrig mellom Sjiia-muslimer og Sunni-muslimer, med kurderne på sidelinja.
- Det er en gryende konflikt på gang mellom disse to religiøse retningene nå og den må amerikanerne, sammen med irakerne selv, klare rydde opp i før de amerikanske (og britiske) styrkene kan trekke seg ut igjen. Det må på en eller annen måte finnes løsninger som alle partene kan godta. Også for kurderne selvsagt.


Min kilde for denne saken er Aftenbladet

Kommentarer:
Postet av: Amos Keppler

Du begynner bra, men det du sier om Powell er en selvfølgelig. Så gjentar du tullpratet som nå er offisiell politikk i vesten, som bush & co har klart å lure resten av vesten (flott rim) med på. Det beste som kan skje er at amerikanerne må forlate Irak med halen mellom bena, at likhetene med Vietnam blir enda tydeligere. Jeg begriper ikke dere som fortsatt tillegger amerikanerne de beste hensikter. Det er egentlig helt utrolig. Deres fortsatte okkupasjon burde vært kjempet imot på alle nivåer. Bondeviks gjentatte skillingsvise om at "norge er en fredsnasjon" blir bare mer og mer kvalmende.

10.09.2005 @ 02:46
URL: http://utengrenser.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg tror at det dummeste amerikanerne kan gjøre er å trekke seg ut av Irak før de har fått et stabilt styre der.Jeg er enig med deg i at det hadde vært meget vel fortjent om de trakk seg ut med halen mellom bena, som du sier, men irakerne fortjener ikke det kaoset og borgerkrigen som da sannsynligvis vil oppstå...

10.09.2005 @ 02:52
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Anders Brenna

Jeg synes dette viser hvor bra mann Colin Powell er. Man kan gjerne være uenig med både ham og USA, men jeg synes han er en rakrygget mann med gode hensikter. Det at han også trakk seg fra regjeringen til Bush viser det.Mange ønsket at han skulle stille som presidentkandidat for republikanerne, men kona hans la ned veto fordi hun var redd for hva rasistene i USA kunne finne på. Hvis Powell stiller til valg ved neste korsvei tror jeg USA vil få en republikansk leder som vil fungere godt sammen med Europa.USA står i samme hengemyr i Irak som de sto i Vietnam, men jeg tror ikke det vil være fornuftig å trekke seg ut nå når de først står der.

10.09.2005 @ 09:57
URL: http://abrenna.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/219450