Uverdig og hjerterått av sosialkontorene

- I en undersøkelse foretatt av fylkesmennene om hvilke kommuner som trekker i sosialstønaden om en under 18 år i familien får seg sommerjobb, svarer 55 kommuner at de følger en slik praksis. Det er rett og slett en helt rå og kynisk handling fra disse kommunenes side.
- Men jeg bet meg særlig merke i hva sosialsjefen i Grimstad kommune, Vidar Gabrielsen, bruker som begrunnelse for disse vedtakene. Han sier til NRK: "Dette handler om at også ungdom må ta en del av ansvaret hjemme i forhold til en inntektssituasjon som ikke strekker til". Fy f*** sier jeg. Det er ikke bare uverdig og hjerterått av en sosialsjef å si noe sånt, det er også en blank løgn.
- Den eneste grunnen til at Grimstad kommune (sammen med 54 andre kommuner) bruker en slik praksis er for å spare penger på sosialbudsjettet sitt. Dette viser en holdning til de som sliter økonomisk som er under enhver kritikk og det er en uverdig behandling av sine klienter.
- Og dessuten; hva tror sosialsjefen at disse ungdommen gjør når de får dette nesten umulige valget? De kunne gått ut i jobb, fått litt verdifull erfaring fra arbeidslivet og fått noen få kroner i lomma som de kunne bruke på seg selv. Noe de aldri får mulighet til ellers.
- I stedet så sender sosialsjefen dem ut i en tilværelse der de blir isolert fra sine kamerater (de kan ikke være med på noe som koster penger og alt koster jo som kjent noe i dag), kanskje blir det lettere å rekrutere dem til kriminelle miljøer (for "inntekten" fra kriminelle handlinger blir ikke registrert av sosialkontoret) osv osv.
- Ergo blir netto utgiftene til kommunen antakelig mye større enn om de lar foreldrene beholde sosialstønaden...


Kommentarer:
Postet av: Trond

Helt enig dette er kynisme på høyt nivå. Er drittlei hvordan sosialkontorene fungerer i utgangspunktet.

10.09.2005 @ 18:27
Postet av: LesPaul68

"- Ergo blir netto utgiftene til kommunen antakelig mye større enn om de lar foreldrene beholde sosialstønaden"------------Sånn blir det all den tid hver enkel "sjef" sitter og teller "sine" penger.Den ene hånden vet ikke hva den andre driver med, og det er ingen som har en totaloversikt over komunens prioriteringer.Dessuten så er det fryktelig usosialt at ungdom med pengesterke foreldre skal kunne tjene penger og putte dem i egen lomme, mens de som sliter skal bli pålagt å forsørge foreldrene.Dette er og blir sosialkontorets oppgave!!

11.09.2005 @ 16:39

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/219918