Hva skyldes Venstres fremgang?

- Mens jeg skrev et svar til october i hans blogg, ble jeg en smule inspirert og fant ut at jeg bør skrive noe om det her også. Det gjelder (selvsagt) Venstres fremgang på de aller fleste meningsmålingene nå kort tid før valget og hva årsaken kan være.

- At Venstre faktisk vokser slik de gjør på meningsmålingene i denne valgkampinnspurten tror jeg skyldes at Venstre har vært gode på å få frem mange av sine saker i media. Venstre er et sosialliberalt parti som står for mange av de sakene som nordmenn flest egentlig er opptatt av, men har under tidligere valg ikke vært flinke nok til å få frem det budskapet. Jeg både tror og håper at bensinpriser og alkoholavgifter ikke er det som er avgjørende for folk når de velger parti.

- En av grunnene til at det ikke har gått så bra tidligere tror jeg må være at de frontet Odd Einar Dørum (som jo naturlig var, han var jo partileder) i valgkampene. Jeg mener at det har vært en genistrek å IKKE fronte Dørum (og til dels Trine Skei Grande) i denne valgkampen, slik de har gjort ved tidligere anledninger. Dørum er en særdeles dyktig justisminister og organisator og han fortjener å få fortsette som statsråd, men han har desverre ikke medietekke og medietekke betyr (desverre) utrolig mye i politikken i dag.

- Og sist, men absolutt ikke minst, så har Lars Sponheim vært tildels glitrende i debattene jeg har sett han i. Selvsagt ikke en helt objektiv påstand fra min side (hvem er vel det i disse valgtider?). Han har fremstått som meget selvsikker og at han virkelig har tro på det han driver med. I tillegg har han kommet med en rekke morsomme og til dels treffende replikker og utspill mot sine motstandere. Morsomme replikker er noe Venstre har manglet under Dørum (igjen desverre på grunn av medietekket).

- Husk alle sammen: Stem VENSTRE


Kommentarer:
Postet av: Andreas

Og det faktum at venstre har fått store pengegaver den siste tida og pryder avisanonser, t-baner, busskur osv. har selvfølgelig ingenting med saken å gjøre?

10.09.2005 @ 23:46
URL: http://www.erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

I forhold til de 35 millionene som LO spyttet inn i Ap's valgkamp så er de pengegavene småtteri... Dessuten her i Trøndelag hvor jeg bor har jeg ikke sett en eneste en plakat fra Venstre og alikevel er de i fremgang...

10.09.2005 @ 23:52
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Morten

Tja.. etter å ha sett de to siste partilederdebattene så må jeg si at jeg fortsatt sitter som et stort spørsmålstegn når det gjelder Venstres politikk. Det eneste Venstre har sagt dette valget er at de må over sperregrensen og at de er en joker i norsk politikk. Ikke så rart at de fleste svarer "vet ikke" når de blir spurt hva Venstre egentlig står for :). Jeg har møtt Venstrefolk i utallige debatter dette valget og jeg må ærlig innrømme at det er vanskelig å få noe innblikk i hva partiet mener."Nerdenes valg" skrev Dagbladet for noen dager siden med tanke på at borgerlig flertall er helt avhengig av at et parti når sperregrensen. Det åpner for mye taktisk stemming og det er det som redder Venstre. Høyre og KrF går ned, Venstre går opp. Tilfeldig? Neppe. Høyre skjelver nå i buksene og er redd for mange taktiske stemmer over til Venstre. Hvor mange som hopper tilbake vil bli avgjørende for valgresultatet på mandag.

11.09.2005 @ 00:09
URL: http://www.dragni.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg kan være enig med deg at en del er såkalte "taktiske" velgere, menjeg personlig har ikke hatt noe problem med å få med meg hva slags politikk Venstre som selvstendig parti står for...Men som jeg skrev i innlegget, jeg er nok ikke så veldig objektiv i denne saken...

11.09.2005 @ 00:17
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: October

Morten Dragni har rett. Like mye som SV stort sett har rygget bort fra programmet sitt, og AP har snakket om det noe diffuse og lite konkretiserte behovet for nytt flertall - så har Venstre sagt mye om nøkkelposisjonen sin.At mange tidligere Høyre velgere stemmer Venstre bør ikke sjokkere. Mange av dem kommer jo tilbake til borgerlig side etter et opphold på meningsmålingene på rødgrønn side. Både SV og AP har svekket seg.Men mye kan skje ennå. Spesielt på grunn av forhåndsstemmene.Men etter å ha hørt et ensidig gnål om "nytt flertall" så er det vanskelig å helt ta seriøst en kritikk om at Venstre brukker "nøkkelposisjon" for mye til å markere seg og dermed skape oppmerksomhet om seg og sin politikk.

11.09.2005 @ 01:14
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Men er ikke det legitimt av Venstre da? Å bruke den "nøkkelposisjonen" for hva det er verdt? De får jo frem budskapet sitt på den måten, selv om politikken i praksis kanskje blir stående litt i skyggen av Krf/H...Venstre er desverre per i dag ikke store nok til å få noe særlig gjennomslag for sin "kjernepolitikk", men like fult har de fått gjennomslag for noe. Blir de atskillig større (noe jeg håper på) så får de også større gjennomslagskraft...Og jeg skulle likt å se det partiet som ikke ville ha utnyttet en slik posisjon altså...

11.09.2005 @ 02:04
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Amos Keppler

Ingen her har egentlig svart på på spørsmålet. Hva skyldtes Venstres fremgang? Jo, i demokratiske valg har folk en tendens (stort sett) til, i tvilstilfeller, å stemme på dem som er minst truende og venstre er ikke mye truende for noen... bortsett fra alle de som skriker etter rettferdighet da. SV's tilbakegang skyldtes nettopp det, at det fortsatt nytter å skrike opp om "sosialistfaren" her i landet.

11.09.2005 @ 05:00
URL: http://utengrenser.blogspot.com
Postet av: Trond

Hvor mange taktiske velgere Venstre har fått urer jeg egentlig på. Etter å ha sammenlignet meningsmålingene til Høyre og Venstre en stund har ikke Høyre gått tilbake såpass mye at det skulle gi utslag for Venstre. Jeg tror det er at partiet endelig har fått markere sin politikk. Ikke nok, men mer en tidligere valg.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/220522