Hva skyldes Venstres fremgang?

- Mens jeg skrev et svar til october i hans blogg, ble jeg en smule inspirert og fant ut at jeg bør skrive noe om det her også. Det gjelder (selvsagt) Venstres fremgang på de aller fleste meningsmålingene nå kort tid før valget og hva årsaken kan være.

- At Venstre faktisk vokser slik de gjør på meningsmålingene i denne valgkampinnspurten tror jeg skyldes at Venstre har vært gode på å få frem mange av sine saker i media. Venstre er et sosialliberalt parti som står for mange av de sakene som nordmenn flest egentlig er opptatt av, men har under tidligere valg ikke vært flinke nok til å få frem det budskapet. Jeg både tror og håper at bensinpriser og alkoholavgifter ikke er det som er avgjørende for folk når de velger parti.

- En av grunnene til at det ikke har gått så bra tidligere tror jeg må være at de frontet Odd Einar Dørum (som jo naturlig var, han var jo partileder) i valgkampene. Jeg mener at det har vært en genistrek å IKKE fronte Dørum (og til dels Trine Skei Grande) i denne valgkampen, slik de har gjort ved tidligere anledninger. Dørum er en særdeles dyktig justisminister og organisator og han fortjener å få fortsette som statsråd, men han har desverre ikke medietekke og medietekke betyr (desverre) utrolig mye i politikken i dag.

- Og sist, men absolutt ikke minst, så har Lars Sponheim vært tildels glitrende i debattene jeg har sett han i. Selvsagt ikke en helt objektiv påstand fra min side (hvem er vel det i disse valgtider?). Han har fremstått som meget selvsikker og at han virkelig har tro på det han driver med. I tillegg har han kommet med en rekke morsomme og til dels treffende replikker og utspill mot sine motstandere. Morsomme replikker er noe Venstre har manglet under Dørum (igjen desverre på grunn av medietekket).

- Husk alle sammen: Stem VENSTRE


Kommentarer:
Postet av: Andreas

Og det faktum at venstre har ftt store pengegaver den siste tida og pryder avisanonser, t-baner, busskur osv. har selvflgelig ingenting med saken gjre?

10.09.2005 @ 23:46
URL: http://www.erbest.com
Postet av: Knut Stian Olsen

I forhold til de 35 millionene som LO spyttet inn i Ap's valgkamp s er de pengegavene smtteri... Dessuten her i Trndelag hvor jeg bor har jeg ikke sett en eneste en plakat fra Venstre og alikevel er de i fremgang...

10.09.2005 @ 23:52
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Morten

Tja.. etter ha sett de to siste partilederdebattene s m jeg si at jeg fortsatt sitter som et stort sprsmlstegn nr det gjelder Venstres politikk. Det eneste Venstre har sagt dette valget er at de m over sperregrensen og at de er en joker i norsk politikk. Ikke s rart at de fleste svarer "vet ikke" nr de blir spurt hva Venstre egentlig str for :). Jeg har mtt Venstrefolk i utallige debatter dette valget og jeg m rlig innrmme at det er vanskelig f noe innblikk i hva partiet mener."Nerdenes valg" skrev Dagbladet for noen dager siden med tanke p at borgerlig flertall er helt avhengig av at et parti nr sperregrensen. Det pner for mye taktisk stemming og det er det som redder Venstre. Hyre og KrF gr ned, Venstre gr opp. Tilfeldig? Neppe. Hyre skjelver n i buksene og er redd for mange taktiske stemmer over til Venstre. Hvor mange som hopper tilbake vil bli avgjrende for valgresultatet p mandag.

11.09.2005 @ 00:09
URL: http://www.dragni.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg kan vre enig med deg at en del er skalte "taktiske" velgere, menjeg personlig har ikke hatt noe problem med f med meg hva slags politikk Venstre som selvstendig parti str for...Men som jeg skrev i innlegget, jeg er nok ikke s veldig objektiv i denne saken...

11.09.2005 @ 00:17
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: October

Morten Dragni har rett. Like mye som SV stort sett har rygget bort fra programmet sitt, og AP har snakket om det noe diffuse og lite konkretiserte behovet for nytt flertall - s har Venstre sagt mye om nkkelposisjonen sin.At mange tidligere Hyre velgere stemmer Venstre br ikke sjokkere. Mange av dem kommer jo tilbake til borgerlig side etter et opphold p meningsmlingene p rdgrnn side. Bde SV og AP har svekket seg.Men mye kan skje enn. Spesielt p grunn av forhndsstemmene.Men etter ha hrt et ensidig gnl om "nytt flertall" s er det vanskelig helt ta serist en kritikk om at Venstre brukker "nkkelposisjon" for mye til markere seg og dermed skape oppmerksomhet om seg og sin politikk.

11.09.2005 @ 01:14
URL: http://october.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Men er ikke det legitimt av Venstre da? bruke den "nkkelposisjonen" for hva det er verdt? De fr jo frem budskapet sitt p den mten, selv om politikken i praksis kanskje blir stende litt i skyggen av Krf/H...Venstre er desverre per i dag ikke store nok til f noe srlig gjennomslag for sin "kjernepolitikk", men like fult har de ftt gjennomslag for noe. Blir de atskillig strre (noe jeg hper p) s fr de ogs strre gjennomslagskraft...Og jeg skulle likt se det partiet som ikke ville ha utnyttet en slik posisjon alts...

11.09.2005 @ 02:04
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Amos Keppler

Ingen her har egentlig svart p p sprsmlet. Hva skyldtes Venstres fremgang? Jo, i demokratiske valg har folk en tendens (stort sett) til, i tvilstilfeller, stemme p dem som er minst truende og venstre er ikke mye truende for noen... bortsett fra alle de som skriker etter rettferdighet da. SV's tilbakegang skyldtes nettopp det, at det fortsatt nytter skrike opp om "sosialistfaren" her i landet.

11.09.2005 @ 05:00
URL: http://utengrenser.blogspot.com
Postet av: Trond

Hvor mange taktiske velgere Venstre har ftt urer jeg egentlig p. Etter ha sammenlignet meningsmlingene til Hyre og Venstre en stund har ikke Hyre gtt tilbake spass mye at det skulle gi utslag for Venstre. Jeg tror det er at partiet endelig har ftt markere sin politikk. Ikke nok, men mer en tidligere valg.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/220522