Fellesskap, fordeling og sosial profil

Vår nye hverdag begynner nå, med økte skatter og avgifter og med et "fellesskap" som vet best for deg. Mer til dette fellesskapet til fordeling og mindre i skatte- og avgiftslettelser er gjennomgangsretorikken fra denne regjeringen og det kommer tydelig frem i forslaget til statsbudsjettet for 2006 som Kristin Halvorsen la frem i dag.

En ting som ihvertfall er helt klart med dette budsjettet er at det blir trangere kår for de fattige her i landet. Økningen i matmomsen fra 11 til 13 prosent som de rødgrønne sterkt kritiserte Bondevikregjeringen for å ville innføre, den beholdes også med denne regjeringa. Denne økningen rammer først og fremst de som allerede har minst og som faktisk sliter med å få endene til å møtes hver eneste dag.

De ekstra inntektene fra denne økte momsen går så rett inn i det saliggjørende fellesskapet. Stoltenbergs øyne tindrer som bare et barn  sine øyne kan på julaften hver gang ordene sosial profil, fellesskap og fordeligsprofil blir nevnt. Med andre ord; staten tar og staten gir, men på veien forsvinner mye i byråkratiet.

Men hva betyr det for deg om meg? Det betyr at det er fellesskapet, eller staten om du vil, som skal styre mer av dine penger til fordeling. Ved å øke skatter og avgifter til 2004 nivå så tar man ikke bare fra de rikeste, som Robin Hood, og gir til de fattigste. Man tar litt mer fra alle bare for å fordele litt mer til alle.

Selv om en med en inntekt på 150.000 vil få ca 1200 kroner i mindre skatt (VG's skattekalkulator) så forsvinner mye av de pengene i den økte matmomsen som kommer. I tillegg kommer en nedgang for småbarnsfamilier på 4248 kroner i året av redusert kontantstøtte.

Dette betyr at for meg og min familie så kommer det en BETYDELIG nedgang i reell inntekt. Vi regner oss selv som blant de fattige (vi lever av ca 150.000 i året) og med denne sosiale profilen på statsbudsjettet så ser det ikke ut til at det er noen snarlig bedring for oss heller.

Kommentarer:
Postet av: sveiners

dem fr det til og hres s fint ut nr dem str p podiet og snakker med store ord mens i realiteten lurer dem oss trill rundt...vakkert!!

11.11.2005 @ 10:29
URL: http://sveiners.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/383460