Min reaksjon på Selbekks beklagelse

Det er realt av Selbekk å beklage at han har såret muslimer, men jeg får en litt vond smak i munnen for måten en slik beklagelse er blitt presset frem på.


Drapstrusler, vold, ambassadebrenning etc er ekstreme muslimers måte å bekjempe ytringer de ikke liker og desverre har det ført frem. Slike ekstreme handlinger fører nå altså frem og legger føringer på, ikke hva vi bør trykke, men hva vi tør å trykke.


Å skremme mennesker til taushet er noe vi kjenner godt fra de totalitære statene og fra diktaturene (og i kriminelle miljøer her i landet). At jeg skulle få oppleve at dette skjer og at det virker også her i landet gjør meg svært betenkt for fremtiden.


En annen ting jeg reagerte på var hva en av imamene sa til arabisk TV etter denne pressekonferansen. Han sa noe sånt som at i vesten er det desverre slik at ytringsfriheten står sterkere enn religionen. Han beklaget at vi har ytringsfrihet som ikke kan kontrolleres av religionen og han beklaget at religionen ikke står over ytringsfriheten.


Oppdatert: Ifølge NRK var det lederen for Islamsk råd, Norge, Mohammen Hamdan som sa bl.a: "De tror på pressens frihet mer enn vi tror på Gud. Dessverre er ytringsfriheten deres religion".

Kommentarer:
Postet av: Martin

Ja, du har helt rett. Nå vet vi at man ikke engang i Norge kan trykke noe rettet mot Islam eller muslimer, uten å få drapstrusler rettet mot seg. Det er ikke det at jeg er så hypp på å hetse muslimer- på ingen måte. Men jeg synes det er skremmende hvordan det viser seg at ting fungerer. Jeg tror mange nordmenn har skjønt mye bedre hvordan den islamske verden fungerer nå. Og derfor er jeg- dessverre- sikker på at dette bare vil styrke FRP enda mer. Og at imamen beklaget at vi har ytringsfrihet her i vesten- det er bare trist. Så det er nok ikke bare gode ting som kom ut av dette. Norge har bøyd seg i støvet, for fredens skyld, men om dette fortsetter...hvilken side skal vi da stå på?

11.02.2006 @ 11:43
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Martin

Men heldigvis har jo Støre understreket at Selbekk sin unnskyldning er noe han må ta på sin kappe og ikke noe regjeringen kan stå for. Og det er kjempebra. På den annen side er det rart at Støre ikke vil prøve å få spredt Selbekk beklagelse rundt om i verden. Poenget er bare at muslimene MÅ før eller siden godta vår ytringsfrihet som "religion" her i vesten. Og jeg stiller meg undrende til om dèt noengang vil skje.

11.02.2006 @ 13:08
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja du har helt rett Martin. Muslimene MÅ godta at vi har ytringsfrihet, hvis ikke er jeg redd vi kommer til å se flere slike konfrontasjoner som det vi har hatt i det siste.Og de eventuelle konfrontasjonene må vi vinne hvis vi skal bevare vår ytringsfrihet.

11.02.2006 @ 17:15
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Conad

For å ta det siste først - slik jeg tolket uttalelsen fra lederen i islamsk råd var det ett forsøk på å forklare hvorfor vi står så hardt på ytringsfriheten. Tror ikke man trenger å legge altfor mye i det - men de fleste muslimer som har uttalt seg om saken har ønsket å begrense ytringsfriheten ved å styrke blasfemiparagrafen. Det må de jo gjerne få lov til å mene, men jeg tviler på at de vil få det gjennom.Når det gjelder Støre er jeg mer og mer skeptisk. Det hele virker litt for planlagt - først går man aktivt ut med påstanden (og løgnen) om at Magazinet er de eneste som har publisert tegningene ("ingen toneangivende medier") - så kommer beklagelsen fra Selbekk. Norge går fri, og regjeringa står med rak rygg. Støre har fått i pose og sekk her virker det som.Dermed er alt i orden for Norges del, vi har ikke fira på ytringsfriheten og Norge er utenfor søkelyset.

12.02.2006 @ 11:44

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/733325