Bush administration of torture and lies

Tortur og umenneskelig behandling lever i beste velgående på den amerikanske basen Guantanamo Bay på Cuba. Amnesty rapporterer stadig om slike hendelser fra denne basen, selv etter at Condi forsikret Europa og verden om at amerikanerne ikke utfører tortur eller umenneskelig behandling av fanger.

BBC-NEWS skriver om amnestyrapporten: The group highlighted the case of Jumah al-Dossari - a 32-year-old Bahraini who was taken to Guantanamo Bay in January 2002. His lawyer said Mr Dossari had been urinated on, threatened with rape and had his head repeatedly smashed against the floor. The claims have been denied by the US government. He had reportedly attempted to commit suicide 10 times, the rights group said.

Another detainee, Sami al-Hajj - a Sudanese cameraman for Arab satellite TV network al-Jazeera - had been subjected to severe physical, sexual and religious abuse over the last four years, his British lawyer Clive Stafford-Smith said.


Utenriksminister Condis ord er med andre ord ikke verdt en dritt. Til og med gørra i kjeften til en alligator har mer troverdighet enn de gurglelydene som presser seg ut av det løgnaktige råttne trynet hennes, uten at det kom som noen overraskelse egentlig. Det er i det hele tatt en ganske stor mengde verdiløst pissprat som har kommet fra Bush-administrasjonen de årene CowboyGeorge har sittet ved makten.

Begrunnelsen til Bush-administrasjonen for å opprette og opprettholde Guantanamo? BBC skriver: The Bush administration argues that it needs flexibility in dealing with the war on terror and terrorists cannot be treated as if they are just another criminal defendant.

Det er mulig at terrorister ikke kan behandles på lik linje med "vanlige kriminelle" selv om jeg har store problemer med å se hvorfor. Det store problemet er nemlig de som eventuelt sitter i Guantanamo og andre steder som overhodet ikke har hatt noe med terror å gjøre. Uskyldige altså! De må bare bli sittende der de også, for å prøve saken deres for retten er visst ikke så veldig interessant. Å bevise skyld eller uskyld er ikke et tema for Bush-administrasjonen, de har jo en krig eller to å føre ved siden av å bryte grunnleggende menneskerettigheter...


Kommentarer:
Postet av: Martin

Er helt sinnsykt hvor drlig de behandler enkelte av disse fangene. Jeg har ikke ord. At Bush ikke stopper dette sier veldig mye om mannen.

14.01.2006 @ 12:10
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/592607