En kommentar om homofili

Jeg skrev en kommentar til Victorias meget gode innlegg som hun kalte "Smertespråket" (Klikk dere dit og les innlegget) Kommentaren ble etterhvert litt vel omfattende så jeg velger å også publisere den her i sin helhet her.

---

Et meget bra innlegg Victoria.

Jeg tror du vet det fra før Victoria, men jeg sier det igjen. I 1993 tok min fetter sitt eget liv, han orket ikke å leve et liv der andre mennesker ville se ned på ham og behandle ham omtrent som om han var spedalsk eller led av pest eller av andre uhelbredelige sykdommer.

Akkurat den brutale hendelsen gjorde noe med meg som menneske. Jeg var 18 år da og hadde på den tiden et litt skeptisk og intolerant syn på homofile (og andre grupper som f.eks innvandrere, alkoholikere og andre ”utskudd”). Spør meg ikke hvorfor. Kanskje ble jeg påvirket av at det var ei lita bygd jeg vokste opp i hvor alle kjente alle og at de som var litt annerledes ble frosset ut, mobbet eller trakassert.

Jeg vet ikke. Jeg visste heller ikke at min fetter var homofil før kort tid før han valgte og avslutte livet sitt ved å henge seg i et tre i en liten skog i Nøtterøy kommune.

Men det jeg vet er at dette tragiske selvmordet endret mitt syn på andre mennesker og deres såkalte "unormale" levemåte helt fundamentalt. Jeg gikk fra å være en person som var skeptisk til mennesker utenfor normalen til å bli en tolerant person uten foruinntatte holdninger til andre mennesker så å si over natta.

”Aldri så galt at det ikke er godt for noe” heter det i ordspråket, og det er ihvertfall litt sant i det. Jeg selv ble en bedre person av dette selvmordet (mener jeg selv ihvertfall:)) og har hele tiden siden den sommeren i 1993 forsvart homofile og andre utsatte gruppers rett til å bli behandlet og respektert på lik linje med alle andre mennesker i noen heftige diskusjoner med intolerante mennesker.

Og nettopp på grunn av min fetters dødsfall kan jeg aldri, aldri noensinne tillate meg å holde kjeft når jeg treffer på intoleranse og regelrett hetsing av mennesker. Jeg vil alltid være på toleransens siden mot intoleranse og mot de "moralsk opphøyde" som mener at å være annerledes er synd og skam.


--- Denne kommentaren ble visst litt lenger enn jeg hadde tenkt meg, det er nesten så jeg glemmer hva jeg egentlig ville si - men bare nesten :O)

Hvis vi alle tenkte som Tone Hellesund gjør når hun sier at: "Jeg tror det er umulig å få etablert homofili og heterofili som likeverdige... etc" så kunne jeg like godt ha lagt ned kampen mot de intolerante med en gang. Ihvertfall nesten. Det er nemlig smerten som min fetter ble påført av andre menneskers intoleranse som gjør at jeg forandret meg selv og som har gitt meg inspirasjon til å stå på de homofiles side. På siden til de som er annerledes.

Hvis f.eks Martin Drange eller de andre borte hos kristenbloggen hadde opplevd nettopp den smerten jeg har skrevet om her tror jeg at mange av dem ville ha endret sitt syn på homoflie. Det er bare så utrolig synd at det må skje ett eller annet tragisk før man får opp øynene. Den kritikken gjelder meg selv også. Jeg er lei meg for at jeg har vært en av de intolerante i samfunnet og dermed bidratt til at andre mennesker har hatt (og har) det vanskelig.

Jeg håper de som leser dette her og som er litt skeptiske til annerledeshet vil sette seg ned å tenke over sine egne standpunkter. Alle er vi mennesker uansett om man er homofil, heterofil, bifil eller om man er pakistansk, indisk, somalier, muslim, kristen, hvit eller brun eller gul hudfarge eller hva det måtte være og vi alle fortjener å bli behandlet som likeverdige mennesker men de samme rettighetene og de samme pliktene.

Vi mennesker er for like til å bli behandlet så ulikt…!!!

Kommentarer:
Postet av: Martin

Du vet: selv om jeg tror at homofili ikke er Guds vei, trenger ikke bety at jeg har noe imot homofile mennesker. Jeg nsker de alt godt, Knut Stian. Og det smerter meg hre om det som skjedde med din fetter som jeg har skrevet til deg tidligere. jeg har tenkt mye over mine standpunkter og jeg vet at jeg ikke er intolerant p dette omrdet. At jeg har forstelse for at andre tolker det slik derimot, det er en annen sak. Jeg har da empati, jeg har da forstelse. Som jeg en gang sa til noen kristne: "jeg mener homofili er galt, men jeg ser logikken meningmotstandere bruker." En kristen venn av meg forstod ikke hva jeg mente med dette..jeg forstr ikke at han ikke kan forst det. Akk, verden er komplisert, Knut..Jeg forventer igrunn ikke at du skal respektere mine holdninger, men vit at jeg respekterer dine. For jeg vet at du mener det av kjrlighet for dine medmennesker =)

12.01.2007 @ 08:21
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Nicolas

Flt lese, Knut Stian. Men samtidig s overbeviser det meg bare mer om at man m fortsette kjempe for alle de homofile som - akkurat n nr du leser dette - sitter p skolebenken eller ligger hjemme i senga og fler seg fle fordi de er fdt med en seksuell legning.vit at jeg respekterer dine. For jeg vet at du mener det av kjrlighet for dine medmenneskerDet er s ironisk at du ikke ser det, Martin. Jesus lot nde g for rett og valgte kjrligheten fremfor flge Bibelen blindt da han for eksempel tilga den prostituerte. Men for all del, ikke gjr som Jesus...

12.01.2007 @ 09:37
URL: http://ars-ethica.blogspot.com/
Postet av: Martin

Til Nicolas: Det er faktisk ikke min feil at homofilien kom til verden. Om jeg tror p dette og det er riktig, har det ingenting gjre med mine fordommer mot homofile. Jeg nsker det beste for dem uansett jeg. Det er nok vanskelig for deg forst tydeligvis..Det er viktig for meg at jeg flger Jesus. At jeg med andre ord har nestekjrlighet ovenfor mine medmennesker som prioritet og at jeg p samme tid er rlig. Jeg trenger ikke bevise noe ovenfor deg eller noen andre, Nicolas. Det er bare synd om man skal stemple alle kristne som mener at homofili er synd, som trangsynte. Jeg vet at det ikke er slik. Men selvsagt finner man alltid noen som er det.

12.01.2007 @ 10:41
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Nicolas

"Jeg nsker det beste for dem uansett jeg."...s lenge "det beste" ikke er leve i kjrlighet sammen med noen de elsker.

12.01.2007 @ 10:50
URL: http://ars-ethica.blogspot.com/
Postet av: Martin

Det er da ikke opp til meg hvordan andre mennesker skal leve livet sitt. Jeg har nok med mitt eget, jeg. Det viktigste for homofile- som alle andre mennesker- er at de fr vre nr Gud, at de er ydmyke ovenfor ham og vedgr sine synder. Dette gjelder alle som kommer til tro.

12.01.2007 @ 11:01
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Delirium

Martin: HVER GANG, hver eneste gang du sier "jeg tror ikke homofili er Guds vei" srer du en som er homofil. Hver eneste gang. Og er det noe jeg er sikker p at ikke er Guds vei er det sre mennesker som er svake grupper i samfunnet.

12.01.2007 @ 12:36
URL: http://bakskyggene.sprayblogg.no
Postet av: Martin

Til Delirium: Selvsagt har jeg forstelse for at snne ytringer kan sre folk, men hver gang jeg har deltatt i diskusjoner om homofili (som synd) s har det vrt for forsvare alle de kristne som blir stemplet som trangsynte fordi de mener at homofili ikke er fra Gud. Jeg liker nemlig ikke at hverken homofile eller kristne blir sett ned p! Kjrligheten er viktigst i vre liv, og den tror jeg nok at individer innenfor begge gruppene kan ha store deler av =) Her er forresten et kjempefint innlegg som jeg synes alle burde ta en titt p: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1520131.ece?service=print

12.01.2007 @ 15:32
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Victoria

Martin: For meg spiller det liten rolle om homofili blir ansett vre "fra Gud eller ikke". For meg er et problematisk forhold til homofili bare noe som har svrt lite med menneskevennlighet gjre. Men, jeg er klar over at mange i kirken ikke mener som deg, det er jo tross alt flere og flere innenfor kirken som godtar. Heldigvis - og helt i trd med resten av samfunnsutviklingen. Denne kampen har dere kristenkonservative tapt, men jeg skjnner at den har betydning siden den godt illusterer hvem som er bibeltro og ikke.

13.01.2007 @ 00:20

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3539407