Nordmenn, lutefisk og rasisme i USA

Denne må være dagens morsomste: "Hva gjør du hvis du får rotter i huset ditt? Du legger lutefisk i entréen. Etter et par uker er du kvitt rottene, men du har 10-12 nordmenn boende hos deg." Det er vinneren av vikingprinsessekåringen i byen Poulsbo i USA, Jasmine Campbell som uttalte disse ordene under kåringen skriver Aftenposten. Byen Poulsbo ble grunnlagt av nordmenn på slutten av 1800-tallet.

Mitt forhold til denne matretten(?) de kaller lutefisk er nok mer anstrengt. Fisk som er tørket for så å bløte den opp igjen er ikke noe jeg frivillig spiser.

Men alt er ikke bare fryd og gammen i Poulsbo, saken har også en skyggeside. Det har nemlig falt noen tungt for brystet at ei "farget" jente blir valgt til vikingprinsesse, for det har kommet rasistiske e-poster til vikingfestivalens kontor etter at Jasmine vant denne prinsessetittelen. Desverre, for Jasmine er ei vakker jente som meget vel kan representere norske vikingprinsesser.


Kommentarer:
Postet av: Anders Brenna

Den beste teorien for hvorfor Norge sto på terroristenes liste sammen med USA, fikk jeg av en norskættet amerikaner.Han forklarte at USA naturlig nok sto på toppen av listen på grunn av fangene på Guantanamo Bay. Norge er på listen fordi de mates med lutefisk.Kanskje noe for Borgen å ta tak i?

12.05.2006 @ 22:32
URL: http://abrenna.blogspot.com
Postet av: Trond

etter å ha blitt utsatt for hai under en motagelse på island er lutefisk ikke noe som helst

13.05.2006 @ 02:42
URL: http://www.trondsite.tk
Postet av: Megameow

Moahahahahah! Jeg bor faktisk her i Washington, der hvor Poulsbo ligger - det ligger på en halvøy utenfor Seattle. Jeg hadde ikke hørt om dette. Lutefisk smaker dritt. Mange her borte blir sjokkert når de hører om en nordmann (meg, altså) som ikke liker det.

13.05.2006 @ 10:29
URL: http://www.enjoydiary.com/megameow
Postet av: Martin

Hun ser jo veldig pen ut, men å representere vikingene blir vel litt søkt...kan ikke huske at det har vært så mange svarte vikinger i historien for å si det slik.Foretrekker veldig mye annet fremfor lutefisk igrunn. hehe

14.05.2006 @ 18:29
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Poenget Martin er at det ikke spiller noen rolle hvilken hudfarge en vikingprinsesse har...

14.05.2006 @ 21:46
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Husker du forresten så mange hvite vikingprinsesser Martin?

14.05.2006 @ 21:47
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

vel..jeg var født litt etterpå da men du tar poenget ;) imidlertid ser jeg ikke på det som noe problem men skjønner at folk reagerer.

14.05.2006 @ 22:31
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Vi vet faktisk ingen ting om det har vært fargede "vikingprinsesser"Vikingene dro på handel ihvertfall så langt sør som til Konstantinopel og det er minst ei norsk vikingdatter som ble giftet bort til en muslimsk fyrste i det som nå er Spania.Det betyr ikke at det har vært fargede "vikingprinsesser", men det kan heller ikke utelukkes...

14.05.2006 @ 22:57
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Til Knut Stian: Dèt har du selvsagt rett i. Jeg kan ikke sitte her å si at det ikke har forekommet. Men jeg kan heller ikke sitte å si at en farget vikingprinsesse virker representativt for vikingprinsesser. Se for deg mange svartes måpende ansikter om en blondine hadde blitt kåret til Miss Afrika =P

16.05.2006 @ 13:52
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg skjønner poenget ditt Martin, men jeg er uenig med deg.Selv om Jasmin sannsynligvis ikke er representativ for datidens vikinger, så har verden gått litt fremover. Jeg mener at hun meget vel er representativ i dag...!

16.05.2006 @ 16:36
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Roots

Nu må vi huske på at vikingene reiste til Miklagaard.Det kan jo godt hende at de tok noen afrikanske damer på sine tokt.Så at Prinsessen ikke er hvit i huden er ikke noen problem.

20.10.2006 @ 13:32

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1268951