Tapte erstatningssak mot staten

Adresseavisas nettutgave www.adressa.no skriver i dag 12 juli 2005:

"Som 20-åring ble Erling Mikkelsen urettmessig dømt til et farskap som skulle vare i 51 år. I 2002 fikk Mikkelsen (73) kontakt med kvinnen som skulle være hans datter. Etter en DNA-test kom bekreftelsen på at han ikke var kvinnens far, noe han alltid hadde holdt fast ved, tross en dom fra 1952. Han fikk tilbakeført 16.980 kroner han hadde betalt i bidrag i løpet av 18 år, men fikk avslag på kravet om indeksregulering av summen og renter fram til 2002.

 

Etter rettssaken i mai i år skulle en norsk tingrett for første gang ta stilling til om staten kan holdes ansvarlig for økonomiske og menneskelige tap som er påført ved å bli feilaktig utpekt som far. Tirsdag ble dommen kjent.

 

Staten, ved Barne- og familiedepartementet, ble frikjent, og Mikkelsen ble dømt til å betale saksomkostningene på 19.650 kroner til departementet.

- Det var ingen god nyhet. Dette er en spesiell sak, her ønsket vi å prøve noe som aldri har vært prøvd før. Da var det usikkert hva resultatet kunne bli, men det var ikke noe hyggelig at det gikk slik, sier prosessfullmektig i saken, Mikkelsens advokat Morten Mørch jr. til NTB."

 

Det er selvsagt bare staten som kan oppføre seg slik mot folk i dette landet uten å bli straffet for det. Hvorfor kan eller vil ikke staten være seg sitt ansvar bevisst og innrømme feilgrep som er gjort mot mange mennesker her i landet? Jeg er sikker på at Mikkelsens sak ikke er enestående i Norge, desverre...


Kommentarer:
Postet av: TirNa

Ethvert system fungerer ut fra de forutsetninger som ligger til grunn der og da, og det er ikke til komme fra at vre muligheter til avdekke hvem som er far har endret sseg betraktelig siden denne saken startet. Jeg er enig med deg i at belpet han fikk tilbakebetalt burde vrt regulert opp til dagens niv, og den eneste forklaringen jeg faktisk kan se p at s ikke er gjort er at det vil bli forferdelig dyrt hvis det blir mange slike saker. Kynisk, beklagelig, og antageligvis sant.

13.07.2005 @ 09:27
URL: http://www.enjoydiary.com/TirNa

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/134841