EU-omkamp i neste periode?

Nei til EU's leder Heming Olausen frykter at det kan bli en ren ja-regjering i løpet av neste 4-års periode på stortinget og at det da vil være fritt frem for en slik regjering å sende en ny søknad om medlemskap til EU.

 

Jeg mener at det ikke er noe å frykte, jeg sier ja takk til en slik søknad og ønsker Norge inn i EU. EU er Norges viktigste handelspartner. Vi er avhengig av en stabil markedsadgang til EU. Det har vi bare delvis gjennom EØS-avtalen og vi har ingen innflytelse der. Det så vi jo tydlig nå i våres i den mye omtalte straffetollen på norsk laks. En slik toll hadde ikke vært aktuelt om Norge hadde vært fullverdig medlem av EU.

 

Jeg føler meg også meget sterkt knyttet til Europa, jeg føler meg faktisk mer europeisk enn norsk. Jeg elsker Europa og alt det har å by på. Både på godt og vondt (mest godt)! Jeg har vært flere turer til Spania, jeg har vært i Hellas, Tyskland og selvsagt Danmark og Sverige (harryhandler). Europa har så mye å by på av kultur og spennende muligheter at et slikt fellesskap vil jeg ikke at Norge skal stå utenfor.

 

Til og med et av verdens mest folkerike muslimske land, Tyrkia, er i gang med forhandlinger om medlemskap og hvor spennende er ikke det? Her får vi se hva slags påvirkning EU virkelig har i forhold til menneskerettigheter osv. For det er et krav EU setter ovenfor Tyrkia at menneskerettigheter og demokratiske prinsipper skal følges til punkt og prikke. Hvis ikke kan de bare glemme å bli medlemmer!

 

Jeg håper det vil komme mange ja-folk inn på Stortinget etter høstens valg. For meg spiller det fint liten rolle hvilket parti de kommer fra bare de stemmer ja til EU... Jeg oppfordrer alle velgere i alle partier til å stemme frem sine EU-tilhengere!

 

 

kilde: http://www.nationen.no/nyheter/article1692997.ece


Kommentarer:
Postet av: Trond

Og fra 2007 Romania og Bulgaria. Nrt og nevne er at Kroatia er p glid og p sikt kanskje Ukraina. det felles europeiske som neisiden sa aldri kom til bli en virkelighet er nrere en oppfyllese enn noen sinne. Ja til Eu og Ja til 60 r med fortsatt fred og velstand i Europa.

12.08.2005 @ 13:24
Postet av: Trond

Slagordet for ja siden kunne jo vre nytt flertall hehe

12.08.2005 @ 13:25

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/173245