Eldreomsorg via folketrygden

Det er ikke ofte at jeg applauderer et forslag som kommer i fra Fremskrittspartiet og Carl I. Hagen, men når det gjelder statlig finansiert eldreomsorg gjennom folketrygden må jeg si at jeg er fullstendig enig med han! Ihvertfall i det jeg har sett av forslaget hittil.

 

En statlig finansiering via folketrygden sikrer at eldreomsorgen er uavhengig av den enkelte kommunes økonomi. Den sikrer også en mye større valgfrihet for den enkelte bruker. Brukeren kan f.eks velge privat eller offentlig pleie og kan også være med på å bestemme hva slags omsorg han/hun vil ha etter behov.

Man kan innvende mot forslaget og si at det blir mindre styring på lokalt plan. Og det er sant, men det oppveies mer enn nok av at alle eldre da blir sikret den behandlingen de har krav på og behov for uansett hvor dårlig råd kommunen måtte ha ellers!

 

Jeg må innrømme at ikke alle konsekvenser ved å innføre et slikt system er belyst så det kan være flere ulemper enn fordeler ved et slikt system. Men det er uansett et spennende forslag som bør gåes igjennom på en skikkelig måte og ikke avfeies så konsekvent som f.eks Arbeiderpartiet i dag har gjort.

 

kilde: http://www.frp.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=14240


Kommentarer:
Postet av: Trond

I stende stund hres forslaget ikke s verst ut, men jeg skulle nkse at partiene snart kunne tatt en skikklig gjennomgang av hele det demokratiske system. En gang for alle avgjre hvilke avgjrelser som skal taes hvor og ikke overstyre kommunene i det uendelige.

12.08.2005 @ 15:01
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja det er jeg enig i... det burde vrt mulig finne ut av hva som skal vre kommunale oppgaver og hva som skal vre statlige. Fylkeskommunen ser jeg bort fra da jeg mener at den burde legges ned

12.08.2005 @ 15:09
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/173882