Eliteuniversitet

Flere norske professorer, blant annet Thomas Hylland Eriksen, står i dag frem i media og ønsker et eliteuniversitet. Altså et universitet som de aller beste studentene kan søke seg til!

 

Ja, er det egentlig så galt å ønske seg et universitet hvor bare de aller beste kommer inn? Er vi så opphengt i likhetstanken (som jeg forøvrig mener er gal) at de aller flinkeste studentene her i landet ikke skal kunne få virkelig bryne seg?

Jeg tror ikke det er så dumt med et slikt universitet. Det er ikke et eliteuniversitet hvor barn av de rikeste skal få enerett på plassene det er snakk om, men for de som er flinkest. Altså en kunnskapselite! (bare så det argumentet er oppbrukt for sosialister)

 

Jeg antar at dette også vil bli feid av banen av sosialistene som usolidarisk osv (pjatt pjatt) men til det vil jeg si at det kan da ikke være noe i veien med å være intelligent og har lyst til å bruke evnene sine. Såpass sosial intelligens bør selv sosialistene ha!!!

 

 

kilde: http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article436240.ece


Kommentarer:
Postet av: Odd Bovim

Langt på vei enig. Men da tar jeg det for gitt at dette selvsagt i sin helhet skal betales av private og ikke belastes statskassen? Å bruke mer penger er ikke alltid det samme som å bruke dem bedre...

12.08.2005 @ 18:47
URL: http://odd.blogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Men hvis det skal betales av private så blir det vel ikke bare de med best karakterer som kommer inn da, da er det bare barn av foreldre med nok penger som kommer inn da...

12.08.2005 @ 18:53
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Einar

Artikkelen hos TV2 referer forsåvidt til en mye mer utfyllende artikkel som sto på trykk i Morgenbladet i dag (http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050812/OAKTUELT003/108120028). Å ikke lenke til den opprinnelige artikkelen er så som så. I den artikkelen kommer det frem hvorfor. De som er intervjuet i artikkelen mener at det er for dårlige forhold for de som arbeider med doktorgrader og ønsker derfor bedre forhold for de. Det er derfor snakk om ett supplement til det bestående universitetssystemet og ikke et nytt privat system som skal utdanne folk fra bunnen av.

12.08.2005 @ 20:17
URL: http://www.einar-faanes.net
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg visste ikke at den var "sakset" fra Morgenbladet...Jeg mener også sselvsagt at det bør være som et supplement til det vi har fra før og ikke noe annet!

12.08.2005 @ 20:28
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/174192