Oppsummering

- Dette valget og min egen lille valgvake for Venstre i stua hjemme, benka foran TV'n med noen pils, har vært utrolig spennende og interessant. Mye mer spennende enn det jeg så for meg før valgkampen startet for noen uker siden.
- Jeg gleder meg stort over Venstre og Lars Sponheim sin fantastiske fremgang ved dette valget. De mangedobler sine plasser i Stortinget fra 2 mandater og opp til kanskje 10 mandater (litt usikkert når dette skrives). Det er svært, svært gledelig å være vitne til denne fantastiske fremgangen som dette "lille" sosialliberale, miljøvennelige og menneske- og næringsvennelige partiet har hatt under dette valget.
- Jeg håper av hele mitt hjerte at Lars Sponheim fortsetter som leder i minst fire år til. Olaf Thommesen er såpass ung at det ikke haster å kjøre frem han som leder enda. Det er bedre at han fortsetter som nestleder noen år til og får noen år til med erfaring før han eventuellt tar over som leder.

- En annen ting som er nesten like gledelig under dette valget er Sosialistisk Venstrepartis tilbakegang. Heldigvis blir dette "lekekommunistpartiet" betydelig mindre enn det de ble ved forrige stortingsvalg og dermed mister ganske mye av sitt forhandlingskort ved regjeringsforhandlingene.
- Sosialistisk Venstreparti er et parti for mennesker som er for at staten skal tenke og bestemme hva som er best for enkeltpersoner og er i mot individuell handlefrihet. Staten vet best. Det er svært gledelig at dette partiet minsker i oppslutning???

- Et lite skår i gleden nå er jo at det desverre blir en sosialistisk regjering med Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg som statsminister. Arbeiderpartiet gjør jo også et kjempevalg denne gangen og det er bare å gratulere dem med dette fantastiske valgresultatet.
- Men det blir nå desverre slik i dette landet at det faktisk ikke er et folkevalgt styre som setter dagsordenen for mye av den politikken som den nye regjeringen skal føre. Til det har LO-leder Gerd-Liv Valla alt for mye å si i Arbeiderpartiets sentralstyre. Det er svært uheldig at det nå blir slik.

- Når det gjelder Senterpartiets valgresultat så er bare å gratulere dem også med dette valget. De går ganske mye frem i dette valget og er med på å sikre en rød-grønn valgseier.
- Men når det er sagt, så håper jeg at Senterpartiet i regjeringsforhandlingene vil sette hardt mot hardt når det gjelder kontantstøtten til småbarnsforeldre. Senterpartiet er som kjent for denne støtten, med noen modifikasjoner som behovsprøving etc.
- Jeg må her legge til at det ikke er på grunn av det at jeg selv har en liten gutt nå at jeg håper på fortsatt kontantstøtte, for den er jo blitt "fredet" av Arbeiderpartiet ihvertfall frem til 2008. Og da har ikke jeg lenger rett på denne støtten uansett, men jeg håper Senterpartiet står på for denne velferdsgoden til alle småbarnsforeldre som kommer etter at jeg ikke lenger har rett til den.


- Og det må selvsagt ikke glemmes, eller unnlates å nevne, Fremskrittspartiets nesten usannsynelige gode fremgang ved dette utrolig spennende valget. Det er bare å ta av seg hatten for den fremgangen som Carl Ivar Hagen og hans disippler og sende over de varmeste gratulasjoner.
- Fremskrittspartiet er, som kjent blant mine faste lesere, det partiet jeg stemte på ved tidligere valg og det fryder meg ganske mye at Fremskrittspartiet har en slik enorme fremgang denne gangen.

- Og så må jeg selvsagt nevne de partiene som skuffer stort ved dette valget og går betydelig tilbake. Sosialistisk Venstreparti har jeg allerede nevnt så det skal jeg hoppe elegant over, men det er to andre partier som virkelig har gjort en begredelig valgkamp og fått et enda mer begredelig resultat, Høyre og Kristelig Folkeparti.
- Begge partiene går betydelig tilbake i dette valget i forhold til forrige Stortingsvalg og Høyre skuffer nok aller mest. Antakeligvis er det på grunn av den "klamme hånda" som har ligget over dette partiet siden de for aller første gang i historien IKKE har frontet en egen statsministerkandidat i et stortingsvalg.
- Kristelig Folkeparti går faktisk litt frem hvis vi ser på resultatet etter kommune- og fylkestingsvalget i 2003, men hvis vi ser på Stortingsvalget i 2001 så er det en betydelig tilbakegang. Dette på grunn av at folk flest er blitt litt lei av Kjell Magne Bondevik tror jeg.
-En liten fordel av dette resultatet (synes jeg) er nok at Kjell Magne Bondevik er ferdig i norsk politikk. Men han har vært med i mange år som stortingsrepresentant og har faktisk tjent sitt land på en meget god måte.

- I tillegg så har vi jo "småpartiene" Rød Valgallianse, Kystpartiet og Demokratene. Rød Valgallianse får ingen mandater, heldigvis vil jeg si, det samme som de fikk etter valget i 2001. Men litt overraskende kanskje så får Kystpartiet ingen mandater og mister det ene mandatet som Steinar Bastesen har besittet de siste fire årene. Det gjør kanskje ikke så mye det heller.
- Til slutt så har vi også selvsagt Demokratene og Vidar Kleppe og Jan Simonsen, de får heller ingen mandater etter dette valget. Det er jeg svært glad for, for rasister trenger vi ikke på Stortinget.
-Bak disse "småpartiene" finner vi en hel skog av andre partier som f.eks De grønne, Pensjonistpartiet, Samfunnspartiet osv osv. Sikkert mange flere også...


- Dette var min lille oppsummering av Stortingsvalget 2005 på valgnatten. Grunnen til at jeg ikke har med mandatfordelingen er nettopp det at dette innlegget er skrevet før den endelige mandatfordelingen er klar. Men at de rød-grønne tilsammen er valgvinnerne er ganske klart...


Kommentarer:
Postet av: svein harald hellstrøm

he he..ser ut til at jeg burde starte egen blogg..meninger..eller ikke om noenting...lol

13.09.2005 @ 03:45
Postet av: svein harald hellstrøm

forresten en veldig bra oppsummering..fikk meg til og angre på at jeg ikke stemte så hadde kansje jeg hatt noe og glede meg til oxo ;-)

13.09.2005 @ 03:46
Postet av: Knut Stian Olsen

ja, eller grue deg til...;)

13.09.2005 @ 04:55
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: ExDeath

Fin oppsummering. Er egentlig enig i det meste du skriver.

13.09.2005 @ 04:59
URL: http://www.exdeath.moetime.com
Postet av: Knut Sparhell

Det er grunn til å beklage at RV ikke fikk et mandat eller to. I alle år har den sittende regjering hatt en opposisjon til venstre for seg, men nå er dette borte. RV kunne bidra til både generelle avsløringer og til å avsløre SVs faneflukt for å tekkes Arbeiderpartiet. Et RV på vippen ville derimot ikke vært noe bra for styringen av landet. RV har generelt nok sympatisører til at det burde vært representert, ideellt sett og iten regjerningstaktisk stemmegivning. RV er et dyktig parti med mange gode synsvinkler og som får andre til å skjerpe seg, selv om jeg sjelden er enig med RV.Sier altså jeg, som heller mest til Høyre...

13.09.2005 @ 09:12
URL: http://www.sparhell.no/knut/log/
Postet av: TRrond

Når det gjelder RV var jeg glad at de ikke kom inn på tinget. Mye av den drittslengingen som de har sprdd om venstre i innlegg og i klassekampen er mileviis fra sannheten. Vi har fått rød nok regjering om ikke vi skal få en enda rødere opposisjon.At frp får så stor fremgang syntes jeg er skremmende, det viser at utdanning virkelig er noe vi må satse på i årene fremover. Ellers kan jeg love at jeg skal gjøre mitt for å bringe partiet nedover. Ellers fin oppsummering. Venstre partiet ingen trodde ppå kommer tilbake noe som viser en fin trend blandt liberale partier i Sverige; Danmark og Storbritania.

13.09.2005 @ 15:54

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/224540
Tanker etter valget

Når resultatet kom i natt så ble man helt klart en god del skuffet, selvfølgelig var det skuffende at ikke RV kom inn på tinget fra hverken Hordaland eller Oslo, men det finnes bra ting også med valget.

De bra tinga er å le...

Andreas sin blog
13.09.2005 @ 19:09