Bør Osman få sone i Norge?

- Norsk-Irakeren Osman Omar Osman som er dømt til døden for drapet på sin kone Marita Strøm fra Namsos ber norske myndigheter om hjelp til å få sone straffen sin i Norge.

- Lokale myndigheter i Irak har forsikret norsk UD's representant at dommen vil bli omgjort til livsvarig fengsel, noe som er vanlig praksis i Nord-Irak.

Rune Bjåstad i UD sier til NTB/VG at: "Han ønsker å få snakke med barna sine på telefon og ber om hjelp til å få sone fengselsstraffen i Norge". Og videre sier han: "Dommen må være rettskraftig før man kan gjøre noe med spørsmålet om hvor han skal sone".

Jeg mener at Osman bør få sone i Norge hvis irakiske myndigheter tillater det. Mannen er norsk statsborger og har alle de rettigheter vi andre nordmenn har. Norske myndigheter har en plikt til å hjelpe nordmenn i utlandet og Osman er like mye nordmann som oss andre.

Kommentarer:
Postet av: kynikeren

Du har gjennomgående sunne, liberale holdninger. Man vet å sette pris på slikt. Stå på!

12.10.2005 @ 13:25
URL: http://kynisme.blogsome.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Takker og bukker:o)

12.10.2005 @ 13:33
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: cathrine strøm lie

hvorfor skal han få sone i norge?HAN visste hva han gikk til...kan ikke den stakkars familien få fred? de har nok å bekymre seg med fra før.. 3 jenter har mistet mammaen sin!! jeg er enig i at dødsstraff er for galt...han slipper billig unna!den strengeste straffen i norge er 21år..det er for lite!la familien min være i fred, la den igjen få føle seg trygge..de har opplevd noe en ikke ønsker sin verste fiende..

22.10.2005 @ 14:08
Postet av: Knut Stian Olsen

Han ER norsk statsborger, dvs han skal ha de samme rettighetene og mulighetene som andre nordmenn i utlandet har. Og ikke minst; har er faren til de barna uansett. Ingen vet hva de barna vil tenke når de blir eldre, hvis de da ikke blir indoktrinert med skremsler osv om faren sin. I Norge vil barna ha mulighet til også å besøke og kanskje holde kontakt med faren sin. Den muligheten har de ikke om han må sitte i Irak...

22.10.2005 @ 18:05
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/289087