USA's barnemishandling del 3

- "Hele livet i fengsel" er en overskrift Aftenposten har på sine nettsider i dag. Den handler om en rapport fra Amnesty International og Human Rights Watch om hvordan USA behandler barn under 18 år som begår alvorlige kriminelle handlinger.

- Minst 2.225 fanger i USA sitter på livstid for forbrytelser begått før de fyller 18 år, utenfor USA er det kun 12 barn som sitter på livstid. Dette er en svært kritikkverdig måte å behandle barn på. Barn helt ned i 10-års alderen sitter på livstid i amerikanske fengsler.

- Aftenposten skriver: "I anbefalingene fra Amnesty og Human Rights Watch heter det at fengsling av mindreårige skal være absolutt siste utvei etter at alle andre muligheter for forvaring eller forbedringsanstalter er prøvd, men i USA er det normen". Det er altså regelen i USA at man fengsler sine barn. Dette har jeg forøvrig kommentert tidligere. Se linker nederst i dette innlegget.

- Samme avis bringer også dette: "USA er i dag ett av ytterst få land som tillater at mindreårige blir dømt til livsvarig fengsel, som etter amerikansk rettspraksis betyr livsvarig. Utenfor USA er det bare 12 fanger som er dømt til livsvarig fengsel for forbrytelser som ble begått mens de ennå var mindreårige." Kun 12 fanger altså, utenfor USA, men hele 2.225 fanger sitter på livstid i USA som begikk den kriminelle handlingen mens de var under 18 år.

- Videre skriver avisen: "FNs barnekonvensjon som skal ivareta barns interesser, er i dag ratifisert av alle land - med unntak av USA og Somalia". Ja er det ikke typisk? USA ratifiserer ikke FN's barnekonvensjon! Det er helt utrolig at det går an av et såkalt "sivilisert" land å ikke ratifisere FN's barnekonvensjon. USA er ikke mye siviliserte ovenfor sine barn ihvertfall.

- Og så lurer amerikanerne på hvorfor europeere og andre får mindre og mindre til overs for dem? Det er ikke det minste rart med en slik behandlig av sine barn. USA bruker rettssystemet sitt til å bedrive organisert barnemishandling.

- Jeg har skrevet om USA's behandling av sine barn tidligere. Både her: USA bedriver organisert barnemishandling  og her: USA's organiserte barnemishandling fortsetter. Og nå kom altså denne rapporten som beviser det jeg har beskrevet tidligere.


EDIT:
Jeg tar med et eksempel på hva som skal til for et barn å få livstid uten mulighet for benådning fra Amnestys pressemelding om rapporten:

"Ett eksempel er 15-årige Peter A.. Han ble dømt til lisvarig fengsel uten mulighet for prøveløslatelse etter at han hadde blitt med to av sin eldre brors venner for å begå et ran i en bolig. Peter ventet utenfor i en varebil mens de to andre begikk ranet, der to mennesker ble drept.
– Selv om jeg var på stedet, har jeg aldri drept noen, sier Peter. Like fullt ble han holdt ansvarlig for begge drapene fordi det ble bevist under rettssaken at han hadde stjålet varebilen som ble brukt under ranet".

Kommentarer:
Postet av: VamPus

Norge bedriver barnemishandlingBarn ned i spedbarnsalderen er tvunget til leve i kirkeasyl. Barn lever i asylmottak uten tilgang til skolegang, hvilket er stadfestet i menneskerettighetserklringene. Barn gis oppholdstillatelse uten at foreldre fr det. Barn blir sendt ut av landet for omskjres. Barn barn barn.Mener huske at de to 11-ringene som drepte 2-ringen James Bulger i UK ogs ble fengslet for dette. Enig i at det br tas hensyn til barn som begr kriminelle handlinger - og at det er latterlig med livsstid (kjenner ikke saken, har du link) for 10-ringer. USA gjr, i likhet med alle andre land, ogs feil. Til forskjell fra en god del land s har de ogs fri presse, systemer og organisasjoner som jobber for en demokratisk endring av det som er feil etc. Jeg personlig liker USA langt bedre enn - si de aller fleste land i Afrika, svrt mange i Asia, de fleste av de eks-sovjetiske statene, Midt-sten, og en god del europeiske land. Vi skal selvsagt kritisere USA for feil de gjr, men BARE kritisere USA virker intet mindre enn fordummende og irrasjonelt. Det virker nesten som om folk for tiden er helt oppsatt p gi verdens diktatorer ekstra skyts mot USA, og gi de rett i at USA er "store satan". Det finne svrt mange andre land jeg ville begynt med om jeg fikk velge; Kina, Nord-Korea, Iran, Zimbabwe - for ta et representativt utvalg..

12.10.2005 @ 15:47
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Barn helt ned i 10-rsaldreren var hentet fra Aftenposten, som er linket til. P Amnestys egne sider str det: "I dag er det ti delstater som ikke har noen nedre aldersgrense for idmme livsvarig fengsel, og minst seks 13-ringer soner i dag denne straffen. De m sone i fengsler for voksne, blant kriminelle gjenger og sexforbrytere".Det str ikke noe om hvor gamle disse 13-ringene var da forbrytelsen ble utfrt...

12.10.2005 @ 15:53
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Og en ting til, nr det gjelder USA-kritikken. Jeg hadde blitt langt mindre overrasket om det var i Kina eller Iran eller noen av de andre landene du nevner som hadde hatt alle disse barna i fengsel, men slik er det alts IKKE. Kun 12 barn i hele verden utenfor USA sitter fengslet p livstid, mens det er 2.225 barn i USA som sitter p livstid...

12.10.2005 @ 15:55
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Joachim

M du kritisere landet som faktisk har frigjort bde det irakiske og det afganske folk? Og som for en stund tilbake siden frigjorde Norge, og gav oss den hjelpen vi trengte for bygge opp igjen det raserte?Tror du dette veldedige landet fengsler barn bare for ha det moro?Jeg har vrt i et amerikansk fengsel, p omvisning sammen med fengselsdirektren. Fengslet l i Texas, og her skal jeg ikke snakke om noe lav hotellstandard. I Texas var det tydelig at det var et fengsel du var kommet inn i. P Ila fengsel, i Brum, var det helt grei "pensjonatstandard". Og disse to fengslene hadde omtrent like mange drapsdmte fanger. Om en tolvring dreper, er det noe bedre enn at en femtenring dreper(over den kriminelle lavalder i Norge). Oi. Han var bare fjorten og et halvt, med skjt hele familien sin, mens stebroren p seksten bare skjt stemor og fikk lang og god straff. Men for vre helt rlig, har jeg ikke s stor tro p livstidsstraffer. Jeg kan rlig innrmme at jeg er for ddstraff. Er ikke livsstid egentlig bare en forferdlig ddsstraff, der du m vente p at du klarer d av deg selv? Dessuten er du et kostnadssluk deluxe for staten. Og hva skal du se frem til, om du vet at du ogs om tredve r sitter p cellen? Jeg tror til og med jeg selv ville foretrukket ddsstraff. Kanskje ikke stolen jeg s i TX, men en spryte.

12.10.2005 @ 17:40
URL: http://www.jocke-s.blogspot.com
Postet av: VamPus

At det ikke fremkommer at Kina, Iran etc har barn i fengslet for livsstid overrasker meg ikke - i og med at disse landene har en .. hva skal man si? ..noe mer liberal bruk av ddsstraff og forsvinninger enn.. tja, USA for eksempel.Dessuten s kan det argumenteres for at alle Nord-Koreanere sitter inne p livsstid..

12.10.2005 @ 17:58
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Det at USA har "frigjort" Irak og Afghanistan, og vrt med p frigjre Europa for 60 r siden fritar ikke dem for den umenneskelige behandlingen de utsetter barn for. Det er revnende likegyldig hva dette barnet har gjort, man setter dem bare ikke inn p livstid UANSETT.Jeg har selv sittet p lukket avdeling i et norsk fengsel (yunga i Trondheim) og det er slett ikke noe pensjonatstandard over det.Forskjellen p om en tolvring eller femtenring eller attenring dreper er at to av de tre er regne som barn.Det er tydligvis en del som er nesegrus beundrere av alt amerika str for, uansett. Jeg er ikke en av dem. Selv om jeg er for Afghanistan-krigen og mot Irak.Du spr om jeg m kritisere USA som ga oss frihet og hjelp etter WW2? Nei jeg M ikek kritisere USA, men USA fr min kritikk hver jvla gang de fortjener det og de fortjener det virkelig med slik behandling av barn.

12.10.2005 @ 18:04
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Vampus:Hva land som Kina, NK eller andre gjr legitimerer IKKE USA's behandling av barn

12.10.2005 @ 18:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Joachim

Sikkert leit for et "barn" sitte inne. Sikkert leit vre 45 og sitte inne ogs. Jeg ser faktisk ingen grunn til si "stakkars, det var ikke din feil" og klappe drapsmannen p femten p kinnet, mens man sier "HEY! 15 r p deg!" til han p seksten. Jeg trakk ikke frem USAs gode handlinger for legitimere. Jeg bare spr om du tror et land som bruker s mye penger p andres velferd rett og slett "driter i barna" og bare fengsler dem uten grunn. Du fr ikke livstid uten en temmelig alvorlig ugjerning...

12.10.2005 @ 19:22
URL: http://www.jocke-s.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Les det jeg la til fra Amnesty og HRW rapporten s ser du hvor lite det er som skal til for fengsle et barn i USA...Dessuten, ditt syn p barn er ikke sunt. Jeg vil g s langt som kalle slike holdninger sttte barnemishandling. For det er rett og slett det det handler om her.

12.10.2005 @ 19:36
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Joachim

Jeg nsker slettes ikke sttte barnemishandling. DERIMOT mener jeg at alder kan vre s mangt. Noen er umodne, andre er svrt modne og vet meget godt hva de gjr nr de skyter stefaren som slr mor eller barna i klassen sin. Fr man bestemmer om en f.eks. en trettenring, som tross alt bare mangler to r fr han kan straffes i "siviliserte" land som Norge (ikke at US ikke er siviliserte, men du ser ut til mene det?), br man jo heller investere i en liten test som finner ut hvor moden han her. Jeg snakker ikke om fengsle femringer, men 12-13-ringer vil jeg umiddelbart si er galt straffe.

12.10.2005 @ 20:11
URL: http://www.jocke-s.blogspot.com
Postet av: Rune-Willem

Det er jo rystende lese om slike saker ifra USA, om at barn ned i 10.. 11.. 12.. rs alder fr livstid i fengsel. Det som jeg hrte en dommer leste opp i en domsavsluttning en gang var at: hvis ett barn er barn nok til beg en voksens handlinger,er det p sin plass at ogs barnet kan bli straffet som en voksen. Begr en en slik ugjerning.. er man ikke ett uskyldig barn lengre....

12.10.2005 @ 20:53
Postet av: Lasse G. Dahl

Det er sjelden vi er s enige som dette, Knut. Men kan mene hva man vil om USA, men strafferegimet deres fungerer beviselig ikke - det blir stadig flere lovbrudd til tross for stadig strengere straffer - og barnefangene og den utstrakte bruken av ddsstraff bare viser hvor desperat dette begynner bli.At en 15-ring aldri mer skal f vre et fritt menneske fordi han stjal en bil, er umenneskelig, og det tyder p et menneskesyn der en tyv er en uforbedrelig, farlig kriminell.Det er skremmende. Og vi har plikt til si i fra.Takk for et godt innlegg.

12.10.2005 @ 23:43
URL: http://www.lassedahl.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/289404