USA's barnemishandling del 3

- "Hele livet i fengsel" er en overskrift Aftenposten har på sine nettsider i dag. Den handler om en rapport fra Amnesty International og Human Rights Watch om hvordan USA behandler barn under 18 år som begår alvorlige kriminelle handlinger.

- Minst 2.225 fanger i USA sitter på livstid for forbrytelser begått før de fyller 18 år, utenfor USA er det kun 12 barn som sitter på livstid. Dette er en svært kritikkverdig måte å behandle barn på. Barn helt ned i 10-års alderen sitter på livstid i amerikanske fengsler.

- Aftenposten skriver: "I anbefalingene fra Amnesty og Human Rights Watch heter det at fengsling av mindreårige skal være absolutt siste utvei etter at alle andre muligheter for forvaring eller forbedringsanstalter er prøvd, men i USA er det normen". Det er altså regelen i USA at man fengsler sine barn. Dette har jeg forøvrig kommentert tidligere. Se linker nederst i dette innlegget.

- Samme avis bringer også dette: "USA er i dag ett av ytterst få land som tillater at mindreårige blir dømt til livsvarig fengsel, som etter amerikansk rettspraksis betyr livsvarig. Utenfor USA er det bare 12 fanger som er dømt til livsvarig fengsel for forbrytelser som ble begått mens de ennå var mindreårige." Kun 12 fanger altså, utenfor USA, men hele 2.225 fanger sitter på livstid i USA som begikk den kriminelle handlingen mens de var under 18 år.

- Videre skriver avisen: "FNs barnekonvensjon som skal ivareta barns interesser, er i dag ratifisert av alle land - med unntak av USA og Somalia". Ja er det ikke typisk? USA ratifiserer ikke FN's barnekonvensjon! Det er helt utrolig at det går an av et såkalt "sivilisert" land å ikke ratifisere FN's barnekonvensjon. USA er ikke mye siviliserte ovenfor sine barn ihvertfall.

- Og så lurer amerikanerne på hvorfor europeere og andre får mindre og mindre til overs for dem? Det er ikke det minste rart med en slik behandlig av sine barn. USA bruker rettssystemet sitt til å bedrive organisert barnemishandling.

- Jeg har skrevet om USA's behandling av sine barn tidligere. Både her: USA bedriver organisert barnemishandling  og her: USA's organiserte barnemishandling fortsetter. Og nå kom altså denne rapporten som beviser det jeg har beskrevet tidligere.


EDIT:
Jeg tar med et eksempel på hva som skal til for et barn å få livstid uten mulighet for benådning fra Amnestys pressemelding om rapporten:

"Ett eksempel er 15-årige Peter A.. Han ble dømt til lisvarig fengsel uten mulighet for prøveløslatelse etter at han hadde blitt med to av sin eldre brors venner for å begå et ran i en bolig. Peter ventet utenfor i en varebil mens de to andre begikk ranet, der to mennesker ble drept.
– Selv om jeg var på stedet, har jeg aldri drept noen, sier Peter. Like fullt ble han holdt ansvarlig for begge drapene fordi det ble bevist under rettssaken at han hadde stjålet varebilen som ble brukt under ranet".

Kommentarer:
Postet av: VamPus

Norge bedriver barnemishandlingBarn ned i spedbarnsalderen er tvunget til å leve i kirkeasyl. Barn lever i asylmottak uten tilgang til skolegang, hvilket er stadfestet i menneskerettighetserklæringene. Barn gis oppholdstillatelse uten at foreldre får det. Barn blir sendt ut av landet for å omskjæres. Barn barn barn.Mener å huske at de to 11-åringene som drepte 2-åringen James Bulger i UK også ble fengslet for dette. Enig i at det bør tas hensyn til barn som begår kriminelle handlinger - og at det er latterlig med livsstid (kjenner ikke saken, har du link) for 10-åringer. USA gjør, i likhet med alle andre land, også feil. Til forskjell fra en god del land så har de også fri presse, systemer og organisasjoner som jobber for en demokratisk endring av det som er feil etc. Jeg personlig liker USA langt bedre enn - si de aller fleste land i Afrika, svært mange i Asia, de fleste av de eks-sovjetiske statene, Midt-Østen, og en god del europeiske land. Vi skal selvsagt kritisere USA for feil de gjør, men å BARE kritisere USA virker intet mindre enn fordummende og irrasjonelt. Det virker nesten som om folk for tiden er helt oppsatt på å gi verdens diktatorer ekstra skyts mot USA, og gi de rett i at USA er "store satan". Det finne svært mange andre land jeg ville begynt med om jeg fikk velge; Kina, Nord-Korea, Iran, Zimbabwe - for å ta et representativt utvalg..

12.10.2005 @ 15:47
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Barn helt ned i 10-årsaldreren var hentet fra Aftenposten, som er linket til. På Amnestys egne sider står det: "I dag er det ti delstater som ikke har noen nedre aldersgrense for å idømme livsvarig fengsel, og minst seks 13-åringer soner i dag denne straffen. De må sone i fengsler for voksne, blant kriminelle gjenger og sexforbrytere".Det står ikke noe om hvor gamle disse 13-åringene var da forbrytelsen ble utført...

12.10.2005 @ 15:53
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Og en ting til, når det gjelder USA-kritikken. Jeg hadde blitt langt mindre overrasket om det var i Kina eller Iran eller noen av de andre landene du nevner som hadde hatt alle disse barna i fengsel, men slik er det altså IKKE. Kun 12 barn i hele verden utenfor USA sitter fengslet på livstid, mens det er 2.225 barn i USA som sitter på livstid...

12.10.2005 @ 15:55
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Joachim

MÅ du kritisere landet som faktisk har frigjort både det irakiske og det afganske folk? Og som for en stund tilbake siden frigjorde Norge, og gav oss den hjelpen vi trengte for å bygge opp igjen det raserte?Tror du dette veldedige landet fengsler barn bare for å ha det moro?Jeg har vært i et amerikansk fengsel, på omvisning sammen med fengselsdirektøren. Fengslet lå i Texas, og her skal jeg ikke snakke om noe lav hotellstandard. I Texas var det tydelig at det var et fengsel du var kommet inn i. På Ila fengsel, i Bærum, var det helt grei "pensjonatstandard". Og disse to fengslene hadde omtrent like mange drapsdømte fanger. Om en tolvåring dreper, er det noe bedre enn at en femtenåring dreper(over den kriminelle lavalder i Norge). Oi. Han var bare fjorten og et halvt, med skjøt hele familien sin, mens stebroren på seksten bare skjøt stemor og fikk lang og god straff. Men for å være helt ærlig, har jeg ikke så stor tro på livstidsstraffer. Jeg kan ærlig innrømme at jeg er for dødstraff. Er ikke livsstid egentlig bare en forferdlig dødsstraff, der du må vente på at du klarer å dø av deg selv? Dessuten er du et kostnadssluk deluxe for staten. Og hva skal du se frem til, om du vet at du også om tredve år sitter på cellen? Jeg tror til og med jeg selv ville foretrukket dødsstraff. Kanskje ikke stolen jeg så i TX, men en sprøyte.

12.10.2005 @ 17:40
URL: http://www.jocke-s.blogspot.com
Postet av: VamPus

At det ikke fremkommer at Kina, Iran etc har barn i fengslet for livsstid overrasker meg ikke - i og med at disse landene har en .. hva skal man si? ..noe mer liberal bruk av dødsstraff og forsvinninger enn.. tja, USA for eksempel.Dessuten så kan det argumenteres for at alle Nord-Koreanere sitter inne på livsstid..

12.10.2005 @ 17:58
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Det at USA har "frigjort" Irak og Afghanistan, og vært med på å frigjøre Europa for 60 år siden fritar ikke dem for den umenneskelige behandlingen de utsetter barn for. Det er revnende likegyldig hva dette barnet har gjort, man setter dem bare ikke inn på livstid UANSETT.Jeg har selv sittet på lukket avdeling i et norsk fengsel (yunga i Trondheim) og det er slett ikke noe pensjonatstandard over det.Forskjellen på om en tolvåring eller femtenåring eller attenåring dreper er at to av de tre er å regne som barn.Det er tydligvis en del som er nesegrus beundrere av alt amerika står for, uansett. Jeg er ikke en av dem. Selv om jeg er for Afghanistan-krigen og mot Irak.Du spør om jeg må kritisere USA som ga oss frihet og hjelp etter WW2? Nei jeg MÅ ikek kritisere USA, men USA får min kritikk hver jævla gang de fortjener det og de fortjener det virkelig med slik behandling av barn.

12.10.2005 @ 18:04
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Vampus:Hva land som Kina, NK eller andre gjør legitimerer IKKE USA's behandling av barn

12.10.2005 @ 18:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Joachim

Sikkert leit for et "barn" å sitte inne. Sikkert leit å være 45 og sitte inne også. Jeg ser faktisk ingen grunn til å si "stakkars, det var ikke din feil" og klappe drapsmannen på femten på kinnet, mens man sier "HEY! 15 år på deg!" til han på seksten. Jeg trakk ikke frem USAs gode handlinger for å legitimere. Jeg bare spør om du tror et land som bruker så mye penger på andres velferd rett og slett "driter i barna" og bare fengsler dem uten grunn. Du får ikke livstid uten en temmelig alvorlig ugjerning...

12.10.2005 @ 19:22
URL: http://www.jocke-s.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Les det jeg la til fra Amnesty og HRW rapporten så ser du hvor lite det er som skal til for å fengsle et barn i USA...Dessuten, ditt syn på barn er ikke sunt. Jeg vil gå så langt som å kalle slike holdninger å støtte barnemishandling. For det er rett og slett det det handler om her.

12.10.2005 @ 19:36
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Joachim

Jeg ønsker slettes ikke å støtte barnemishandling. DERIMOT mener jeg at alder kan være så mangt. Noen er umodne, andre er svært modne og vet meget godt hva de gjør når de skyter stefaren som slår mor eller barna i klassen sin. Før man bestemmer om en f.eks. en trettenåring, som tross alt bare mangler to år før han kan straffes i "siviliserte" land som Norge (ikke at US ikke er siviliserte, men du ser ut til å mene det?), bør man jo heller investere i en liten test som finner ut hvor moden han her. Jeg snakker ikke om å fengsle femåringer, men 12-13-åringer vil jeg umiddelbart si er galt å straffe.

12.10.2005 @ 20:11
URL: http://www.jocke-s.blogspot.com
Postet av: Rune-Willem

Det er jo rystende å lese om slike saker ifra USA, om at barn ned i 10.. 11.. 12.. års alder får livstid i fengsel. Det som jeg hørte en dommer leste opp i en domsavsluttning en gang var at: hvis ett barn er barn nok til å begå en voksens handlinger,er det på sin plass at også barnet kan bli straffet som en voksen. Begår en en slik ugjerning.. er man ikke ett uskyldig barn lengre....

12.10.2005 @ 20:53
Postet av: Lasse G. Dahl

Det er sjelden vi er så enige som dette, Knut. Men kan mene hva man vil om USA, men strafferegimet deres fungerer beviselig ikke - det blir stadig flere lovbrudd til tross for stadig strengere straffer - og barnefangene og den utstrakte bruken av dødsstraff bare viser hvor desperat dette begynner å bli.At en 15-åring aldri mer skal få være et fritt menneske fordi han stjal en bil, er umenneskelig, og det tyder på et menneskesyn der en tyv er en uforbedrelig, farlig kriminell.Det er skremmende. Og vi har plikt til å si i fra.Takk for et godt innlegg.

12.10.2005 @ 23:43
URL: http://www.lassedahl.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/289404