USA rydder på Wall Street

USA er i ferd med å få bukt med alle finanssvindlene som har herjet Wall Street de siste årene etter Enron-skandalen som kostet tusenvis av amerikanske småsparere deres sparepenger og pensjonsfordeler.

Siste saken ut nå er skandalen i meglerhuset Refco. Amerikanske justismyndigheter arresterte onsdag Phillip Bennett, toppsjefen i Refco, mistenkt for bedrageri i hundremillionerdollarklassen (piuh disse orddelingsreglene).

Nettavisen skriver: "Myndighetene i USA mener Bennett bevisst skjulte gigantlån fra selskapet, og dermed bedrog investorer som kjøpte aksjer for nær 600 millioner dollar da selskapet ble børsnotert i august i år. Det skal ha blitt brukt kompliserte transaksjoner for å skjule lånene".

Amerikanske myndigheter startet en massiv etterforskning etter Enron-saken og har blant annet avdekket svindel i selskaper som WorldCom, Adelphia og Tyco.

Det er meget bra at myndighetene i USA har satt i gang denne prosessen for å fjerne usunne elementer innen finansmiljøene og meglerhusene på Wall Street og jeg både tror og håper at det vil de fortsette med.

Kommentarer:
Postet av: Trond

Eva Jolly skulle vært justisminister spør du meg så vi kunne fått ryddet bort en del søppel her i norge her og.

14.10.2005 @ 01:01
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/291031