Djupedal provoserer meg

Fy f*** Jeg må si jeg ble skikkelig provosert når jeg i dag leste hva den godeste barnehageministeren Øystein Djupedal (SV) uttaler til Dagsavisen i dag.

Han syn på foreldre som sine egne barns barneoppdragere er helt forkastelig og skremmende for en minister med ansvar for nettopp barn.

Djupedal sier til Dagsavisen: "Om hele familien min var hjemme på fulltid, kunne vi ikke gitt det tilbudet barnehagene gir", og videre uttaler han: "Altså, jeg mener rett og slett at det er et forfeila syn på barneoppdragelse å tro at foreldrene er de beste til å oppdra barn".

Vel Øystein Djupedal, at DU og din familie er så jævla dårlig til å oppdra dine tre barn borger ikke for at alle andre foreldre i dette landet er like dårlige som deg. De aller fleste foreldre er flinke til å oppdra sine barn og gjør det som er til beste for barna. Det viser at Djupedal har null tillit til de foreldrene som faktisk velger å være hjemme med barna sine.

Det betyr ikke at barn ikke kan ha godt av å være i barnehage, men at barnehagen er så mye bedre enn foreldrene selv til å oppdra barna er feil. Barnehagen er ment å være til hjelp for foreldre som ikke har tid til å være hjemme med barna på grunn av jobb osv. Barnehagen skal IKKE erstatte foreldrenes rolle som barneoppdragere, det er et helt forfeilet syn.

Djupedals syn er svært skuffende og provoserende på meg som hjemmeværende familiefar, men desverre er det ikke overraskende det synet han har på meg og alle andre som velger å være hjemme med barna.


EDIT:

Djupedal modererer sine uttalelser noe på SV's nettsider i dag. Det er gledelig at han går tilbake på utsagnet om at "det er et forfeila syn at foreldrene er bedre enn barnehagene til å oppdra barna." Rett skal være rett, derfor publiserer jeg denne "demantien" her:

"I forbindelse med et intervju i Dagsavisen før helgen, som handlet om mitt syn på barnehager og den fremtidige barnehagepolitikken, ble et sitat tolket til at jeg mente barnehagene er bedre til å oppdra barna enn foreldrene. Dette mener jeg selvsagt ikke. Foreldre har selvfølgelig hovedansvaret for oppdragelsen av barna sine.
Når det er sagt så mener jeg barnehagene er en fantastisk innretning for barn, og det er bra for barn å gå i barnehagen før de begynner på skolen. Barnehagene kan tilby mye som familien ikke kan, blant annet omgang med andre barn. I tillegg vil de i større grad få bygd ut sitt ordforråd og sine sosial egenskaper.

Det var absolutt ikke min intensjon å nedvurdere foreldrenes betydning ovenfor barna, og sette foreldre og barnehager opp mot hverandre. Foreldrenes nærvær og engasjement ovenfor for barna sine er noe av det viktigste for et barns oppdragelse. Dette gjelder om de er 3 år eller 15 år."


Kommentarer:
Postet av: sveiners

he he .. han blir nok populr n..smart trekk..

13.11.2005 @ 00:09
URL: http://sveiners.weblogg.no
Postet av: Jarle

Ryddig blogg!

13.11.2005 @ 01:54
URL: http://www.steens.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

tok den Jarle ;o)

13.11.2005 @ 02:22
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Helt enig. ystein Djupedal er en lk.Den tok du fra min blogg forresten, eller hur? ( linken alts ) =Pmen det gjr ikke noeVi er tydeligvis enige i en del ting ogs

13.11.2005 @ 03:50
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Linken til Dagsavisen? Nei jeg leser den og en haug med andre aviser hver dag. Hvis jeg hadde tatt noe fra din eller andre blogger (som jeg har sett) s hadde du ftt en trackback til det aktuelle innlegget hvor jeg hadde tatt det i fra:o)

13.11.2005 @ 04:04
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Dessuten s ser jeg at jeg publiserte dette innlegget 12.nov.2005 @ 15:50:11 mens du publiserte ditt 13.nov.2005 @ 00:13:52 alts over 8 timer senere... :o)

13.11.2005 @ 04:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

hmmmz...okei da =S *ser flaut ned i bakken*

13.11.2005 @ 13:17
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/389452
Vel talt, ystein

Jeg lar meg ikke provosere av ystein Djupedals uttalelser. Tvert i mot: Vel talt, sier jeg....

Kenneth sin weblogg
13.11.2005 @ 10:34
Et slags forsvar for Djupedal om barnehager

I motsetning til enkelte andre er jeg ikke s opptatt av at Djupedal mener at barnehager er bedre enn foreldre i oppdragelse. Jeg tolker han egentlig ikke annerledes enn at han sier at fra et visst punkt vil en ekstra...

Amerikanske tilstander
14.11.2005 @ 14:59
I barnehagen liker jeg meg

Kenneth har skrevet en del om Djupedals utsagn om barnehager, og da jeg skulle kommentere en av disse, s jeg etter hvert at kommentaren ble s lang at den like godt kunne f sin egen bloggings....

Lasses hjemmeside
21.11.2005 @ 23:56