Ytringsfrihet for alle

Det er ikke ofte jeg finner grunn til å forsvare kristne her i denne bloggen, men jeg skal gjøre et viktig unntak nå. Det gjelder ytringsfriheten her i landet.

Den kristne avisa Vårt Land skriver: Hilde Halvorsen (styremedlem i Norgeskirken) sa følgende til Aftenposten 28. desember: "Homofili er en legning på linje med andre lyster som vi mennesker har lyst til å leve ut, som pedofili, utroskap, flerkoneri og pyromani". Henning Høholt, som er redaktør i Kulturkompasset, står bak anmeldelsen. "En ting er hva man mener inne i seg selv, og eventuelt prater om med sine aller nærmeste, en annen ting er å utbasunere dette for hele folket", skriver Høholt i anmeldelsen i følge Fædrelandsvennens nettutgave.

Som den varme forsvarer av retten til fri ytring jeg er så kan jeg ikke la være å kommentere denne saken her. Selv om jeg overhodet ikke er enig i det Halvorsen sier så har hun da rett til å ytre seg slik likevel. Det er faktisk værre det Høholt mener om at slike ytringer skal begrenses ved lov.

Ytringsfriheten er for meg en fundamental menneskerett som alle har, eller burde ha. Det gjelder også for fundamentalistiske muslimer, kristenkonservative, nazister, rasister, facister, antirasister, blitzere etc. Desverre er det slik at det ligger visse begrensninger på den retten vi har til fri ytring og det er synd. Man bekjemper ikke dem man ikke liker ved å hindre dem i å ytre seg fritt, man bekjemper dem ved å slå deres argumenter i hjel.

Jeg er fristet til å gjenta et siat av Voltaire (1694-1778) jeg har publisert tidligere: "Jeg utstår ikke det du sier, men skal forsvare til min død din rett til å si det!"

Kommentarer:
Postet av: sveiners

det er sant det du sier at man burde ha lov til og ytre sine meninger, men man må også tåle og få pepper for det.. ytrings friheten går begge veier.. noe som bloggere ofte merker..hehehe

13.01.2006 @ 10:10
URL: http://sveiners.weblogg.no
Postet av: Trond

Jepp det er takket være slike personer som Hilde Halvorsen jeg opprettet anti-konservativ forum i sin tid. Å hevr eneste gang jeg hadde tenkt å legge det ned kommer slike personer og gir meg motivasjonen tilbake.Hun og andre må få si hva de vil, men jeg kommer ihvertafll aldri til å la det stå uimottsagt.

14.01.2006 @ 02:01
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Helt enig...!

14.01.2006 @ 03:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Hun må få si hva hun vil. Pedofili er selvsagt verre enn homofili, men hun sammenlignet dem forsåvidt heller ikke.Jeg har nettopp skrevet to nye innlegg. Enjoy

14.01.2006 @ 12:25
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Henning Høholt

Hilde Halvorsen er dessverre en av de alt for mange mennesker som er faret vill, og har glemt hva neste kjærlighet er, det å kunne elske din neste uten å la seg bremse av om dette er en av samme kjønn.En av mine viktigste beveggrunner for å anmelde Hilde Halvorsen, og de som kommer til å følge i henens fottspor, er å forsøke å beskytte og å ta ivare den oppvoksende generasjonen. Ved å sammenlikne homofile med pedofile og pyromane, diskriminerer hun ikke kun meg, men hun diskriminerer også kanskje nære famieliemedlemmers og naboers barn.Det er tungt nok for en ungdom å finne ut at de kanskej er interessert i en god venn eller veninde av samme kjønn, om de ikke også skal ha en uintelligent og dum kjerring til å stå med hevet finger å si at det å være homofil er lik med å være pyroman og pedofil. Hvorfor er selvmordsprosenten så høy blant unge? Det er klart at med denne typen bedehus mennesker, da er det ikke merkelig at unge mennesker kan føle at det er vanskelig å leve.Jeg ønsker å prøve, på min fattige måte, å beskytte disse unge. Slik at denne typen høns som Hilde Halvorsen er en av blir holdt lidt i tøylene.Jeg håper noen vil drøfte dette videre med meg.Forøvrig er anmeldelsen blitt henlagt av politiet i kristiansand. De tørr vell ikke gå inn på den slags problemer. Jeg synes dette vitner om en sløvhet innen lovens håndhevere, som er meget beklagelig.

12.02.2006 @ 01:21
URL: http://www.kulturkompasset.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er vanskelig å finne argumenter mot det du skriver... Jeg er så å si 100 prosent enig med deg.De unge (og forsåvidt gamle også) trenger å få vite at samfunnet vil godta dem uansett legning. At Hilde Halvorsen er homofob er hennes eget problem, og hun bør ikke overføre den homofobien til andre.

12.02.2006 @ 04:48
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/596814