Ytringsfrihet for alle

Det er ikke ofte jeg finner grunn til å forsvare kristne her i denne bloggen, men jeg skal gjøre et viktig unntak nå. Det gjelder ytringsfriheten her i landet.

Den kristne avisa Vårt Land skriver: Hilde Halvorsen (styremedlem i Norgeskirken) sa følgende til Aftenposten 28. desember: "Homofili er en legning på linje med andre lyster som vi mennesker har lyst til å leve ut, som pedofili, utroskap, flerkoneri og pyromani". Henning Høholt, som er redaktør i Kulturkompasset, står bak anmeldelsen. "En ting er hva man mener inne i seg selv, og eventuelt prater om med sine aller nærmeste, en annen ting er å utbasunere dette for hele folket", skriver Høholt i anmeldelsen i følge Fædrelandsvennens nettutgave.

Som den varme forsvarer av retten til fri ytring jeg er så kan jeg ikke la være å kommentere denne saken her. Selv om jeg overhodet ikke er enig i det Halvorsen sier så har hun da rett til å ytre seg slik likevel. Det er faktisk værre det Høholt mener om at slike ytringer skal begrenses ved lov.

Ytringsfriheten er for meg en fundamental menneskerett som alle har, eller burde ha. Det gjelder også for fundamentalistiske muslimer, kristenkonservative, nazister, rasister, facister, antirasister, blitzere etc. Desverre er det slik at det ligger visse begrensninger på den retten vi har til fri ytring og det er synd. Man bekjemper ikke dem man ikke liker ved å hindre dem i å ytre seg fritt, man bekjemper dem ved å slå deres argumenter i hjel.

Jeg er fristet til å gjenta et siat av Voltaire (1694-1778) jeg har publisert tidligere: "Jeg utstår ikke det du sier, men skal forsvare til min død din rett til å si det!"

Kommentarer:
Postet av: sveiners

det er sant det du sier at man burde ha lov til og ytre sine meninger, men man m ogs tle og f pepper for det.. ytrings friheten gr begge veier.. noe som bloggere ofte merker..hehehe

13.01.2006 @ 10:10
URL: http://sveiners.weblogg.no
Postet av: Trond

Jepp det er takket vre slike personer som Hilde Halvorsen jeg opprettet anti-konservativ forum i sin tid. hevr eneste gang jeg hadde tenkt legge det ned kommer slike personer og gir meg motivasjonen tilbake.Hun og andre m f si hva de vil, men jeg kommer ihvertafll aldri til la det st uimottsagt.

14.01.2006 @ 02:01
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Helt enig...!

14.01.2006 @ 03:07
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Hun m f si hva hun vil. Pedofili er selvsagt verre enn homofili, men hun sammenlignet dem forsvidt heller ikke.Jeg har nettopp skrevet to nye innlegg. Enjoy

14.01.2006 @ 12:25
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Henning Hholt

Hilde Halvorsen er dessverre en av de alt for mange mennesker som er faret vill, og har glemt hva neste kjrlighet er, det kunne elske din neste uten la seg bremse av om dette er en av samme kjnn.En av mine viktigste beveggrunner for anmelde Hilde Halvorsen, og de som kommer til flge i henens fottspor, er forske beskytte og ta ivare den oppvoksende generasjonen. Ved sammenlikne homofile med pedofile og pyromane, diskriminerer hun ikke kun meg, men hun diskriminerer ogs kanskje nre famieliemedlemmers og naboers barn.Det er tungt nok for en ungdom finne ut at de kanskej er interessert i en god venn eller veninde av samme kjnn, om de ikke ogs skal ha en uintelligent og dum kjerring til st med hevet finger si at det vre homofil er lik med vre pyroman og pedofil. Hvorfor er selvmordsprosenten s hy blant unge? Det er klart at med denne typen bedehus mennesker, da er det ikke merkelig at unge mennesker kan fle at det er vanskelig leve.Jeg nsker prve, p min fattige mte, beskytte disse unge. Slik at denne typen hns som Hilde Halvorsen er en av blir holdt lidt i tylene.Jeg hper noen vil drfte dette videre med meg.Forvrig er anmeldelsen blitt henlagt av politiet i kristiansand. De trr vell ikke g inn p den slags problemer. Jeg synes dette vitner om en slvhet innen lovens hndhevere, som er meget beklagelig.

12.02.2006 @ 01:21
URL: http://www.kulturkompasset.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er vanskelig finne argumenter mot det du skriver... Jeg er s si 100 prosent enig med deg.De unge (og forsvidt gamle ogs) trenger f vite at samfunnet vil godta dem uansett legning. At Hilde Halvorsen er homofob er hennes eget problem, og hun br ikke overfre den homofobien til andre.

12.02.2006 @ 04:48
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/596814