Svensk ytringsfrihet

Ifølge Aftonbladet i Sverige ble ei 17 år gammel jente dømt for hets mot en folkegruppe med denne ytringen: "Skicka hem alla jävla svartingar dit dom hör hemma. Då har man löst det lilla problemet som blivit så stort."

Jeg synes det er et groteskt bevis på hvor langt man er villig til å gå i Sverige for å få noen dømt for ytringer. Vel er det en dårlig ytring, men den er langt fra så grov at den, etter mitt syn, kvalifiserer til straff. Svenske domstoler mener det desverre annerledes.

Jeg tror at en slik domfellelse heller vil virke mot sin hensikt i lengden. Det er ikke en særdeles grov ytring som er egnet til å støte noen. Denne jenta oppfordrer hverken til voldshandlinger eller drap. Hun bare sier at "svartinger burde sendes ut av landet".

At ytringsfriheten ikke står sterkt i Sverige vitner også saken der det svense sikkerhetspolitiet stengte en nettside med denne tegning av Muhammed:Tegningen er hentet fra Hodjas blog ved denne linken. En stor takk til Hjorten for link til denne tegningen.

Kommentarer:
Postet av: Martin

Det kan vel ha gjre med at Sverige er veldig venstredominert. ( Jaja, det er jo Norge ogs men ikke p langt nr som Sverige har jeg inntrykk av )

13.02.2006 @ 18:50
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Conad

Nr man tenker p hva Terje Sjlie blei frikjent for i 2002 ser man tydelig hvor ulike norsk og svensk rettspraksis er p det omrdet.... Skremmende hvor langt man gr i sensurere unskede ytringer i Sverige.

13.02.2006 @ 19:29
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja det er skremmende. Jeg hper virkelig vi ikke kommer s langt i Norge ogs...

13.02.2006 @ 19:31
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: KEE, Skien

Forhpentligvis ligger Norge ogs unna den veien USA gr- der "annoying" anonyme innlegg p nett, diskusjonsfora etc n er forbudt- et forbud som i utgangspunktet var rettet mot trakassering, men som endte opp med dette lite velvalgte ordet i beskrivelsen av hva som var forbudt. Jeg tar meg selv i tro at det blir bde vanskelig hndheve, at det m lovtillegg til for beskrive hva som er irriterende i akkurat denne henseende, og at en hadde klart seg bedre bde uten denne (delen av) loven, og uten lover i mor Norge som ikke tillater blasefmi eller rasisme. Lover mot oppfordring og gjennomfring av vold og trakassering burde vi derimot virkelig ha (og det har vi).KEE

14.02.2006 @ 13:18
Postet av: Martin

Forresten; skal du ikke legge siden min til som link snart? hehe

14.02.2006 @ 21:15
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

ooops... en forglemmelse.. det blir gjort n

14.02.2006 @ 21:24
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/746706