Rett og galt i karrikaturstriden

Professor(?) Johan Galtung! Er det ikke snart på tide at du går av med pensjon? Etter å ha lest uttalelsene dine i Stavanger Aftenblad i dag ble jeg en smule irritert og provosert over hvilke holdninger du har til ytringsfriheten og til spørsmålet "rett og galt" i denne karrikaturstriden.

Galtung sier om Muhammedbråket dette: "Man må erkjenne at man har gjort noe galt, beskrive i detalj hvordan det skjedde og utrede hvordan det kan gjøres bedre i framtiden". Gjort noe galt Galtung? Hvem er det som har gjort noe galt? Det er de som brenner ambassader og kommer med drapstrusler og voldshandlinger som har gjort noe galt, ikke de som valgte å publisere disse karrikaturene.

Galtung sier videre: "Våre myndigheter har beklaget at muslimene tok karikaturene ille opp, men ikke selve trykkingen. Det gjør muslimene bare enda sintere fordi problemet dermed veltes over på den forurettede. Det opplever de som arrogant". Mener virkelig du Galtung at bare fordi det oppleves som arrogant hos muslimene så skal vi gjøre knefall for deres trusler mot vår ytringsfrihet? Det som virkelig er arrogant er å tro at voldshandlinger og nedbrenning av ambassader er den rette måten å få frem sitt "budskap" på. Jeg tror du er litt redd for disse skumle muslimene jeg Galtung, og at den eneste løsningen du ser er at vi bøyer oss for de totalitære kreftene innen islam. Det er nok tryggest det professor(?) Johan Galtung.

Og med det samme jeg er inne på bråket etter muhammedkarrikaturene så vil jeg bringe en oppfordring videre fra VamPus om å støtte blant andre den jeminittiske redaktøren Muhammed al-Asadi som risikrerer dødsstraff for publisering av disse karrikaturene.

"Reporters Without Borders today launched an appeal and a petition for the immediate release of six journalists thrown into prison in Yemen and Algeria for reprinting the controversial Prophet cartoons as part of informing their readers.

“Whatever one thinks of the cartoons or whether they should be published, it is absolutely unjustified to jail or prosecute journalists, threaten them with death or shut down newspapers for this reason,” the worldwide press freedom organisation said."

Dere kan sigene et opprop mot henrettelsen hos "Reportere uten grenser". Husk å validere ved å klikke på linken som blir sendt til din e-post.

Karrikaturene, for de som ikke har sett dem, ser dere hos meg.

Kommentarer:
Postet av: Mysjkin

Jeg vil også anbefale at det umiddelbart iverksettes en støtteaksjon for Will Robbins, tidligere redaktør i den amerikanske universitetsavisen The Sheaf, som fikk sparken av univeritetets styre fordi avisen trykket en tegneseriestripe kalt Capitalist Piglet hvor Jesus ble tegnet inn i en situasjon som kunne virke krenkende på religiøse personer.Du kan lese mer på http://mysjkin.blogspot.com/ hvor det også er en link til avisen og dens "interim editor". Send mail og spør hva de driver med!Mysjkin

14.03.2006 @ 09:03
URL: http://www.mysjkin.blogspot.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Oppfordringen din er tatt til følge av Min mening. Takk for tipset

14.03.2006 @ 16:12
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/918078