Bondeviks in-steder

Bondevik sier i sin tale til Kristelig Folkepartis strategikonferanse dette:

 

Som helseminister kjørte Dagfinn Høybråten igjennom en ny røykelov. Den sikrer ansatte og gjester på utestedene røykfrie miljøer. Hvem skulle trodd at det ble Dagfinn som klarte å gjøre utestedene til "in-steder".

 

Hva er det som har gjort utesteder til in steder etter at røykeloven trådte i kraft Bondevik? Vi hører jo stadig om utesteder som rapporterer om sviktende salg og om utesteder som ser seg nødt til å stenge på grunn av nedgang i omsetningen. Og hva er det de sier er årsaken til svikten? Jo røykeloven. Men det er kanskje det som var målet med røykeloven, det å få ned antall utesteder og ikke primært å beskytte de ansatte?

Utestedene blir ikke det Bondevik kaller in-steder før ikke-røykerne og festbremsene som ropte høyset om å vedta denne loven kommer seg ut på byen selv nå som dem har røykfrie steder å gå.

 

 

kilde: http://odin.dep.no/smk/norsk/aktuelt/taler_artikler/taler_statsmin/001001-090820/dok-bn.html


Kommentarer:
Postet av: ExDeath

Personlig er jeg veldig glad for røykeloven. For det første risikerer man ikke lenger å bli røykforgiftet på trange utesteder, for det andre har den ført til at mange utesteder har utvidet sine lokaler ut i gatene, men utebord, utestoler, parasoller og gode greier, noe som er kjempekoselig.

15.08.2005 @ 15:03
URL: http://exdeath.motime.com
Postet av: ExDeath

* MED utebord, utestoler, parasoller og gode greier, noe som er kjempekoselig.

15.08.2005 @ 15:04
URL: http://exdeath.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja, men utebord og parasoller hjelper fint lite i vinterkulden... Men nå om sommeren er det helt topp:)

15.08.2005 @ 15:32
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Mye kan sies om Høybråten, men loven var egentlig ikke hans verk. Det var faktisk Lo og forsikringsselskapene som startet dette. Etter en dom i retten der en kvinne ble tilkjent ersttattning for å blitt utsatt for passiv røyking på utsestedet hun jobbet selv om un røkte selv som fikk ballen til å rulle. Dermed ville forsikringsselskapene høyne premiene, noe som gjorde Lo nervøse spm betalte og så kom partiene inn osv osv. Det at Høybråyten tilfeldigvis satt som helseminister da var en tilfeldighet og enhver person uansett hvilke parti hadde gjennomført dette vedtaket. Alle partiene på stortinget minus FRP stemte for dette. Så for dem som er forbannet på KRF på dette bør faktisk være forbannet på langt flere. Så har jeg sagt det.

Postet av: John T.

Jeg er veldig glad for røykeloven, og jeg går mye ut.For det første gjør den det mulig for oss som har allergier, og de som har astma å gå ut.For det andre sikrer den de ansatte et godt arbeidsmiljø.For det tredje gjør den det lettere å slutte å røyke (i det minste røyker man mindre når man er ute) og litt mer krevende å begynne.Og det beste, spør du meg; nå går det an å ta med barn på kafe!Og alle partiene bortsett fra Frp var for.

17.08.2005 @ 10:12
URL: http://avmakt.net

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/175852