Bondeviks in-steder

Bondevik sier i sin tale til Kristelig Folkepartis strategikonferanse dette:

 

Som helseminister kjørte Dagfinn Høybråten igjennom en ny røykelov. Den sikrer ansatte og gjester på utestedene røykfrie miljøer. Hvem skulle trodd at det ble Dagfinn som klarte å gjøre utestedene til "in-steder".

 

Hva er det som har gjort utesteder til in steder etter at røykeloven trådte i kraft Bondevik? Vi hører jo stadig om utesteder som rapporterer om sviktende salg og om utesteder som ser seg nødt til å stenge på grunn av nedgang i omsetningen. Og hva er det de sier er årsaken til svikten? Jo røykeloven. Men det er kanskje det som var målet med røykeloven, det å få ned antall utesteder og ikke primært å beskytte de ansatte?

Utestedene blir ikke det Bondevik kaller in-steder før ikke-røykerne og festbremsene som ropte høyset om å vedta denne loven kommer seg ut på byen selv nå som dem har røykfrie steder å gå.

 

 

kilde: http://odin.dep.no/smk/norsk/aktuelt/taler_artikler/taler_statsmin/001001-090820/dok-bn.html


Kommentarer:
Postet av: ExDeath

Personlig er jeg veldig glad for rykeloven. For det frste risikerer man ikke lenger bli rykforgiftet p trange utesteder, for det andre har den frt til at mange utesteder har utvidet sine lokaler ut i gatene, men utebord, utestoler, parasoller og gode greier, noe som er kjempekoselig.

15.08.2005 @ 15:03
URL: http://exdeath.motime.com
Postet av: ExDeath

* MED utebord, utestoler, parasoller og gode greier, noe som er kjempekoselig.

15.08.2005 @ 15:04
URL: http://exdeath.motime.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja, men utebord og parasoller hjelper fint lite i vinterkulden... Men n om sommeren er det helt topp:)

15.08.2005 @ 15:32
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Trond

Mye kan sies om Hybrten, men loven var egentlig ikke hans verk. Det var faktisk Lo og forsikringsselskapene som startet dette. Etter en dom i retten der en kvinne ble tilkjent ersttattning for blitt utsatt for passiv ryking p utsestedet hun jobbet selv om un rkte selv som fikk ballen til rulle. Dermed ville forsikringsselskapene hyne premiene, noe som gjorde Lo nervse spm betalte og s kom partiene inn osv osv. Det at Hybryten tilfeldigvis satt som helseminister da var en tilfeldighet og enhver person uansett hvilke parti hadde gjennomfrt dette vedtaket. Alle partiene p stortinget minus FRP stemte for dette. S for dem som er forbannet p KRF p dette br faktisk vre forbannet p langt flere. S har jeg sagt det.

Postet av: John T.

Jeg er veldig glad for rykeloven, og jeg gr mye ut.For det frste gjr den det mulig for oss som har allergier, og de som har astma g ut.For det andre sikrer den de ansatte et godt arbeidsmilj.For det tredje gjr den det lettere slutte ryke (i det minste ryker man mindre nr man er ute) og litt mer krevende begynne.Og det beste, spr du meg; n gr det an ta med barn p kafe!Og alle partiene bortsett fra Frp var for.

17.08.2005 @ 10:12
URL: http://avmakt.net

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/175852