Brudd på valgloven

- VG melder i dag at både NRK og TV2 brøt valgloven og publiserte valgdagsmålingene før stemmelokalene stengte. NRK var tre minutter for tidlig ute og TV2 var sju minutter for tidlig ute.

- Dette er selvsagt ikke så mye for tidlig at det ville fått noen konsekvenser for selve valgresultatet, men jeg mener likevel at det er uheldig at så skjer.

- Nyhetsredaktør i TV2, Stål Talsnes, sier til VG at: "valgdagsmålingen ble publisert så tett opp mot fristen at det ikke er teoretisk mulig at målingen skulle påvirke noen velgeres atferd". Det er godt mulig det Stål Talsnes at så ikke er tilfelle, men da burde det være mulig for en såkalt "seriøs" nyhetsformidler å holde seg til lovverket og ventet de sju minuttene det er snakk om.

- Det er ingen grunn til å være "først" ute med en slik måling på en så viktig dag som jo valgdagen og valgsendingene er. Det gjelder også selvsagt for NRK sin del.

- Det er useriøst og ikke minst unødvendig av disse to TV-kanalene å være først ute. De to kanalene kunne begge fint ha ventet til akkurat kl:20:00 og publisert dem samtidig. Vanskeligere er det ikke, forutsatt at de har klokker som går riktig da...


Kommentarer:
Postet av: LesPaul68

"- Det er ingen grunn til å være "først" ute med en slik måling på en så viktig dag som jo valgdagen og valgsendingene er. Det gjelder også selvsagt for NRK sin del"-----------Sånn går det når "markedskreftene" skal styre alt. Folk vil alltid strekke grensene for å oppnå maksimal gevinst for seg selv, så lenge alt skal foregå etter prinsippet "Survival of the fittest". Egentlig så er det jo helt utrolig at de klarer å samarbeide om partilederdebatten på valg-natta. At TV2 ikke klarer å holde seg på matta forundrer meg ikke i det hele tatt, men at lisensfinansierte NRK ikke overholder den loven deres egne eiere har vedtatt, forundrer meg en smule.Jeg er forøvrig helt enig med deg!

14.09.2005 @ 00:57
Postet av: Trond

Markedskrefter og mrkedskrefter det faktisk mulig å holde seg til lovcer og regler for det.

14.09.2005 @ 01:59
Postet av: Lasse G. Dahl

I prinsippet er jeg enig med deg, men jeg regnet med det ville gå slik som det gjorde, og kunne dra fordelen av det: Det var bare å se på TV2 til jeg hadde fått med meg deres måling, og så slå over på NRK for å få se den de sendte.Med kjennskap til hvordan stasjonene tøyer grensene, fikk jeg derfor med meg begge.Og joda - det ER mulig å holde seg til lover og regler, men man kan få flere annonsekroner av å tøye dem - det er jo TV2s historie full av eksempler på.

14.09.2005 @ 08:52
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Tor Andre

Kommer det til å bli Stål Kalsnes hovedoppgave fremover å unnskylde overtramp fra TV2? Sist jeg kan huske å ha hørt fra han var etter avspillingen av opptak fra NOKAS-ranene.

15.09.2005 @ 00:03
URL: http://www.typiskta.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/229990