Prestisje mer verdt enn menneskeliv i USA

Stanley "Tookie" Wiliams blir ikke benådet av Guvernør Arnold Schwarzenegger. Schwarzenegger sa i følge VG"Etter å ha studert bevisene, søkt i historien, hørt på argumentene og kjempet med de dyptpløyende konsekvensene, har jeg kommet til at en benådning ikke kan forsvares."

Videre står det i samme avis: "Schwarzenegger har tidligere sagt at dette ikke var noen lett sak å avgjøre, men politiske kommentatorer regner med at han vil la henrettelsen gå som planlagt. Ellers kan han framstå som en svekling, hevder de (politiske kommentatorene)."

Så i følge disse politiske kommentatorene så er det slik i USA at sin egen politiske prestisje og sin egen politiske styrke er det som er med på å bestemme over om en person skal kunne bli benådet fra dødsstraffen. Å benåde et menneske fra å bli henrettet kan bli sett på som om man er svak...!

Jeg synes ikke dette vitner om styrke fra Schwarzeneggers side. Dette vitner mer om en svakhet snarere enn styrke så lenge han ikke var tøff nok til å ta en upopulær politisk beslutning. Tøffe Arnold er ikke lenger så tøff!

Men hva betyr så egentlig dette? Jo det betyr i klartekst at politikerne (Schwarzenegger) verdsetter sin egen stilling og ansikt utad mer enn et menneskeliv. De anser seg selv som mer verdt enn et annet menneske.

Slike mennesker sitter altså å styrer landet og delstatene. Det er skremmende...

Kommentarer:
Postet av: Martin

Jeg har ikke satt meg inn i saken s kan virkelig ikke uttale meg dessverre

13.12.2005 @ 02:01
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Kenneth Holter

Martin: Det er vel ikke s mye "sette seg inn i"? Eller er du ikke enig i at ddsstraff er forkastelig?

13.12.2005 @ 05:11
URL: http://www.kenneth-holter.com
Postet av: Martin

Jo dt er jeg. Helt idiotisk at USA som skal vre s "demokratisk" fortsatt har ddsstraff

13.12.2005 @ 07:02
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Henning

Det dreier seg da faktisk om et gjengmedlem som med kaldt blod og i vinnings hensikt har drept 4 mennesker. Man kan godt diskutere det prinsipielle i ddsstraff, men loven pner for ddsstraff og 4-dobbelt drap er vel klart noe som burde kvalifisere til 'toppen' av strafferammen.

19.12.2005 @ 10:18

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/490229