Svar på Rune Gerhardsens innlegg i Dagsavisen

Rune Gerhardsen skriver i Dagsavisen i dag: "Byrådet sier de vil ha fritt skolevalg i Oslo. Det vil de aldeles ikke. De vil ha fritt skolevalg for elever med gode karakterer. Det er et greit standpunkt, men det er altså ikke fritt skolevalg".

Jeg vil bare opplyse alle om at slik Gerhardsen her beskriver "fritt skolevalg for elever med gode karakterer" overhodet ikke er noe nytt i skolenorge. Det har alltid vært slik at de med best karakterer stiller foran de med dårligere karakterer i køen når det gjelder tildeling av skoleplasser i den videregående skolen. At Gerhardsen forsøker å score politisk poeng på noe som arbeiderpartiet var med på å innføre og videreføre i årevis vitner om en meget selektiv hukommelse eller tap av sådan.

Gerhardsen skriver også: "For meg betyr valgfrihet i eldreomsorgen at folk skal få velge om og når de vil ha plass på sykehjem. Hvis folk som ønsker å være på sykehjem ikke får plass, har vi ikke valgfrihet".

Kjære Rune Gerhardsen, når begynte arbeiderpartiet å fordele plasser på sykehjem og/eller institusjoner etter brukernes ønsker? Det er da slik at plasser fordeles etter behov og ikke ønsker. Hvis arbeiderpartiet mener at det er brukernes ønsker som skal bestemme tildelingen av plasser vil nok AS Oslo, for ikke å snakke om AS Norge gå ganske fort på rævva, for å bruke et gammelt norskt uttrykk.

Kommentarer:
Postet av: Martin

Karakterer må jo ha noe å si. Men var det ikke dere som ville innføre et mappesystem i skolen? Jeg liker tanken. SV vil jo det samme men såvidt jeg vet vil de fjerne karakterer også. Det er jo helt fjernt. Hvordan skulle det fungert iforhold alle steder der de har karakterer? ( sånn ca hele verden )her er adressen til en fyr som burde bli satt på plass: http://kosialist.blogspot.com/

14.01.2006 @ 12:23
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Vegard

"Hvordan skulle det fungert iforhold alle steder der de har karakterer? ( sånn ca hele verden )"Elever på steinerskolen får ikke karakterer. Når/om de søker seg til skoler som vil ha karakterer for å rangere elevene blir elevene tildelt karakterer utifra mappene sine.Om man i Norge går bort i fra karakterer så er det fullt mulig å sette karakterer på elever som vil studere i utlandet.

14.01.2006 @ 13:49
URL: http://smuss.org
Postet av: Lasse G. Dahl

Karakterer til de som skal studere i utlandet er også problematisk. En karakter fra et land betyr ikke nødvendigvis mye i et annet land. Spør for eksempel brobyggingsingeniørkompisen min fra Irak som nå driver å utdanner seg til tømrer for å få seg jobb ...En beskrivelse av hva han faktisk har lært, har vært langt mer verdifull - og er forøvrig det man prøver å lage for de utlendingene som skal få godkjent utdannelse i Norge. En beskrivelse av hva du skal ha lært, og en prøve på om det sitter vil være langt mer verdt enn all verdens karakterbøker.

14.01.2006 @ 21:16
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: VamPus

Det morsomme er jo at sosialdemokratene vil ha inntak basert på geografi. Det må jo i så fall være for å virkelig sikre at ungdom fra øst- og vestkant aldri møtes - og sementere de sosiale strukturene i Oslo.Og hva er det egentlig med sosialister og karakterer? De får det til å høres ut som om de med gode karakterer er ondskapsfulle skapninger som gjør det bra på bekostning av andre.. Forstår ikke problemet med at de som gjør det bra på skolen også får velge hvor de vil ta videre utdannelse hen.

15.01.2006 @ 08:57
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Jøss! VamPus oppe så tidlig på en søndag? Før 09:00 Kanskje hun ikke har lagt seg enda hehe...Forøvrig helt enig med deg VamPus

15.01.2006 @ 09:03
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/601114