Djupedals logiske brist

"Barnehagen er et frivillig tilbud, det er en viktig forskjell", sier Øystein Djupedal til Vårt Land om den prisipielle forskjellen på på private barnehager og private skoler. Det utsagnet har en alvorlig logisk brist all den tid Djupedal forbyr private videregående skoler også. For alle videregående skoler er jo også av frivillig karakter.

Uttalelsen viser også Djupedals og SVs holdninger til hva de anser som frivillig. Det er altså greit at foreldre frivillig kan velge privat eller offentlig barnehage, men når det kommer til skole skal alle tvinges inn i den offentlige enhetsskolen. Ikke noe frivillighet der i gården nei!

Kommentarer:
Postet av: Martin

Ja for en veldig reflektert mann...

14.01.2006 @ 22:35
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Det du nok ikke ser, er at forskjellen ligger i at skolene er obligatoriske. Når staten krever at alle barn skal gå i skolen, bør staten også ta ansvaret for innholdet i disse. Dersom vi skal slippe til friskoler hvor gud og hvermann kan starte undervisning, bør vi også fjerne skoleplikten, slik at foreldre som ikke tror på de tilgjengelige skolealternativene kan få slippe å sende sine barn på en skole de ikke tror på.Og i ånden til den forrige regjeringen, kan vi jo da innføre utvidet kontantstøtte - noen tusenlapper per måned til de foreldrene som ikke bruker den offentlige skolen? Høres ikke det bra ut, dere?

14.01.2006 @ 23:25
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg snakker ikke om obligatoriske skoler, jeg snakker om videregående skole... Og når du skriver: Og i ånden til den forrige regjeringen, kan vi jo da innføre utvidet kontantstøtte - noen tusenlapper per måned til de foreldrene som ikke bruker den offentlige skolen?Så vitner det om at du overhodet IKKE har tiltro til at foreldre flest vil gjøre det som er det beste for barna. Det er det selvsagt (i dine øyne) kun staten og den alene som vet...

15.01.2006 @ 00:08
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Jeg mener ikke at det kun er staten som gjør det beste for barna. Men mener du at foreldre alltid gjør det beste for barna? I motsatt fall speilvender du retorisk problemstillingen. Jeg mener at det er mange foreldre som gjør feil, og at vi derfor trenger barnevern, enhetsskole og at vi har godt av barnehager. At alle barn får gå på en god skole ser jeg på som viktigere enn min rett til å sende barna mine på en ensrettende religiøs salmepuggeskole.Jeg respekterer fullt ut din rett til å være uenig med meg og hevde foreldrenes rett til å putte barna inn i hva som helst av skolesubstitutt, men for alle barns skyld, vil jeg aldri slutte å kjempe for mitt syn!

15.01.2006 @ 01:59
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Knut Stian Olsen

Det jeg synes er litt mosomt Lasse, er at jeg kjemper for barnas skyld jeg også. Alle barn er forskjellige og ikke alle passer inn i enhetsskolen, desverre.Ja, mange foreldre gjør feil, de aller fleste gjør nok feil innimellom, men noen gjør mer feil enn andre og til disse trenger vi selvsagt et barneværn, men at enhetsskolen skulle være det som er med på å løse slike problemer er mer tvilsomt.Og så skriver du: At alle barn får gå på en god skole ser jeg på som viktigere enn min rett til å sende barna mine på en ensrettende religiøs salmepuggeskoleRetten til en god skole er vi fullstendig enig i, det er bare det at jeg tror skolene, også de offentlige, blir bedre om de får litt nye impulser og konkurranse fra private skoler.Det handler ikke bare om valgfrihet, men også om å gjøre skoletilbudene bedre, og hvis den offentlige skolen da er god nok så har den ingen ting å frykte fra private skoler. Er derimot de private skolene bedre enn de offentlige så vil den offentlige skolen bli nødt til å skjerpe tilbudet sitt. Uansett er det elevene som er vinnerne i og med at de får et bedre skoletilbud.

15.01.2006 @ 08:20
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: en forbandet mor

selvfølgelig trenger man barneværn,men noen som er utdannet . ikke viser nag og ser ned på personer med en annen oppfatnani enn dem selv, noe som er ekstremt vanlig.spesielt i narvik.dær skulle ikke de som er ansatt i d såkalte barneværnet fått lovt til å jobbe dær.de beghandler folk som dritt, tar alle som har prøvd rusmiddler under smme gren , uansett om du har prøvd det en gang eller får fra lege. de ser ned på personer med problemer .mener de er svake, truer og er truende vist man ikke gjør slik de sier, spesielt hun som driver det heger,samt flere lise ånes, elisabet elstad og renate ei pia som alle de andre heller ikke vet hvA TAUSHET BETYR.INGN SOM JOBBER DÆR HAR HOLDT SIN TAUSHETSPLIKT, OVERHODE ,OG DET KAN BEVISES.også det at de skal vinne før en vær sak.ikke gjennforene mor og barn f,eks de skriver ting man ikke har sagt , omformulere setninger, innhenter info og vitner som bare gagner dem og ekskludere enhvær foreldrets forsøk på å bevise annet, de har rett uansett hva det koster. de er ikke slikt iveralt men jeg mener myndighetene bør se og granske barneværnet i narvik for den drittjobbeb og trakaseringen den gjør før de skaper en katastrofe.

10.01.2007 @ 19:08
Postet av: Knut Stian Olsen

Forbandet mor: Sjekk denne siden:http://www.r-b-v.net/folk/?permalink=439Jeg vet ikke om du kjenner til den fra før :)

11.01.2007 @ 03:46
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/603627