Blair vil ha et autoritært styresett i England

Englands statsminister, Tony Blair's visjoner for det fremtidige England får meg til å lure litt. Hvilken vei begir England seg egentlig ut på hvis det siste forslaget fra Blair blir vedtatt?

Avisa The Observer skriver: "In a move which brought immediate criticism from human rights' experts, the Prime Minister wants the government to have the power to override court rulings. The move comes only days after Blair criticised a senior judge for preventing the deportation of nine Afghan refugees who hijacked a plane to Britain. Downing Street said he was determined to find a way around such 'barmy' court rulings."

Jeg blir litt bekymret for fremtiden til England spesielt og Europa generelt hvis det blir slik at staten skal kunne overkjøre domstolene i saker der staten er uenig med det retten kommer frem til. Det hele minner i meget stor grad om autoritære styresett.

Også grunnleggende menneskerettigheter har Blair ønske om å sette til side. En kilde i Downing street sier til avisen: "...the act could be further amended if British courts blocked moves to deport terror suspects on the basis of 'memorandums of understanding' that they would not be tortured"

Man ønsker altså kunne ha muligheten til å deportere personer selv der domstolene sier at det er overhengene sannsynlig at de vil bli utsatt for tortur hvis de deporteres. Det strider ikke bare mot engelsk lov, men også mot den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

Det eneste gledelige oppe i alt dette er at Blairs parti, Labour, falt som en stein under valget for få dager siden. Engelskmennene har fått nok av Blair og Labour ser det ut til. Heldigvis...

Kommentarer:
Postet av: fehodeode

Min venn, det er ille, faktisk svært ille. Men likevel ikke uventet. Har du forstått hva som faktisk skjedde den 11. september der borte i Statene? Og har du fx sett V for Vendetta?Den nye dokumentaren «Everybody's Gotta Learn Sometime» er nå ute til fri nedlasting, og du finner en Google Video-versjon i bloggen til CPH Interpretation, her:http://cphinterpretation.blogspot.com/2006/05/911-everybodys-gotta-learn-sometime.htmlFor koblingen V for Vendetta og 11. september kan du jo også lese min bloggpost «V for Vendepunkt», http://fehodeode.blogspot.com/2006/04/v-for-vendepunkt.html - der du også kan laste ned «9/11 Eyewitness».Og PS: Jeg er lei for det, men jeg tror ikke et lokalvalg kan endre noe hvis staten først har bestemt seg for å gå grisenazi. De totalitære rånene har det liksom med å ikke bry seg om annet enn makt og enda mer makt.Sorry?

14.05.2006 @ 05:30
URL: http://fehodeode.blogspot.com
Postet av: Trond

problemete r jo at de konservative kommer til å overta og de vil jo drive akkureat den samme politikken hvis ikke verre. For be til alle makter at liberal democrats kan styrke seg fremover.

14.05.2006 @ 14:05
URL: http://trond@weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Det er jeg enig i Trond. Når Labour blir konservative, hvor konservative blir de konservative da?

14.05.2006 @ 15:17
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Deler av Europa begynner nå å forstå at vi må holde på fast på noen av vår mest grunnleggende verdier. Derfor får vi nå mer konservative partier, som f.eks i England. Et eksempel på denne høydreiningen er utvilsomt at det blir mindre og mindre etniske europeere prosentvis i Europa, pga økt innvandring, der mange innvandrere får mange flere unger enn oss, samtidig som vi får færre unger enn vi fikk før. Ellers har mange hendelser de siste årene åpnet øynene til flere når det gjelder f.eks Islam, som har en skremmende tvetydighet knyttet opp til enkelte etiske spørsmål.

14.05.2006 @ 18:36
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Konservatisme er ingen grunnleggende verdi som jeg vil ta vare på, liberalisme derimot...Konservative er de som ønsker en eller annen form for kontroll over andre mennesker og hvordan andre mennesker velger å leve sine liv. F.eks kristenkonservative, som kjemper for at alle skal leve sine liv på den rette måten uten syndighet og bluferdighet...

14.05.2006 @ 21:04
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Martin

Til Knut Stian: Det er da din definisjon av konservatisme. Hele ideen med konservatisme er jo å tare på våre mest grunnleggende verdier og idealer. mange liberale vil rive dette vekk. Bare fordi en mener samfunnet skal gå i en annen retning enn den frie, hemningsløse og uvitende retning, betyr da ikke at en skal holde kontroll på folk men sette frem verdier som er bærebjelker for et fremtidig sivilisert samfunn.Husk at det finnes også forskjellige grader av konservatisme, du har dem som støtter det en vil kalle et totalitært styre, men også dem som setter demokratiet høyt. Jeg tilhører sistnevnte men det har du vel skjønt for lenge siden ;)

16.05.2006 @ 13:48
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Sjekk her...

http://www.saveparliament.org.uk/

17.05.2006 @ 20:57

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1275969