Kollektiv skyld?

Ser i nyhetsbildet om dagen at politikere og andre etnisk norske mener at muslimene MÅ gå offentlig ut og beklage og fordømme terroristanslaget i London! For meg så virker dette som om de mener at muslimer har en moralskt ansvar og kollektiv skyld i de terrorhandlingene som er begått. Våre politikere er selvsagt raskt ute med å fronte meninger som kan gi stemmer ved valget...

 

Men hvorfor i all verden skal muslimene ta på seg kollektiv skyld for handlinger begått av ekstremister og fundamentalister??? Det blir helt feil etter min mening. Det blir det samme som om alle kristne skulle ta på seg skylda og gå offentlig ut å fordømme de handlingene som pastoren i Knutby gjorde seg skyld i. Jeg kan ikke huske å ha sett noen politikere gå ut og be alle kristne menigheter om å ta avstand fra den handlingen. Ei heller at menigheter faktisk gjorde det...


Kommentarer:
Postet av: Kjell

Nå må du våkne. Selv om du har tilgang til internet kreves det en viss edruelig omgang med fakta. Sammenligningen din henger ikke på greip og bare viser at du har dårlig evne til å ta inn over deg størrelse, betydning og omfang av alvorlige hendelser rett foran nesen din. Burde egentlig ikke kaste bort min tid på å svare noen som er så ute å kjøre, men dette var bare for dumt.

16.07.2005 @ 01:39
Postet av: Knut Stian Olsen

KjellJeg tror det er du som ikke har tatt poenget desverre! Jeg tror ikke du vet hvordan man setter en ting litt på spissen for å understreke et poeng...

16.07.2005 @ 02:08
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Apropos omfang:http://www.fomi.no/Verdenrundt.htmSom man ser er det rimelig stor avstand mellom Knutby og det du kan lese deg til her. Hvor mange Knutby'er skal til for å oppveie dette?

19.07.2005 @ 12:17
Postet av: Knut Stian Olsen

hvis du vil ha flere eksempler så kan jeg f.eks nevne Waco Texas...

19.07.2005 @ 13:29
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Enda er du håpløst på etterskudd, Olsen. FBI bidro i stor grad selv til at dette ble en massakre. Litt forebyggende virksomhet i den saken kunne avverget det hele. Forøvrig kan du glemme Oklahoma-bomberen, det var ikke religiøst motivert. Mc Veigh bare våknet opp hver morgen og hatet autoriteter.

19.07.2005 @ 13:59
Postet av: Anders

Kravet fra politisk hold og andre henger ikke på greip. Når det er sagt ser jeg ikke helt problemet med at moderate krefter i alle samfunnslag, uavhengig av religion og kulturbakgrunn, er med på å dra lasset i litt rikig retning. Det handler jo trossalt ikke om å påta seg skyld... Det er mange nok i Norge, og andre land også, som ser terrorister og fundamentalister i enhver muslim. Har ikke vi alle et kollektivt ansvar når det kommer til å gjøre verden til et bedre sted å bo, så også muslimer...?Det er farlig å bygge opp negative stereotypier av hele folkeslag og alt som har med en bestemt religion å gjøre. Moderate krefter kan være med på å rive ned disse generaliserende stereotypier.Whatever contributes to more love in the world - DO IT! :)

19.07.2005 @ 19:26
Postet av: Mr Kahn

De som først må ta noen grep er muslimene selv, dersom de skal ha noe håp om å bli integrert i et sivilisert samfunn. Selv om ikke alle muslimer er terrorister, så er omtrent alle terrorister muslimer. Dette burde gi grunnlag for ettertanke.

19.07.2005 @ 23:11
Postet av: Trond

Stemmer ikke helt. Du har IRA ( selv om de har falt mye til ro ) Det virkelige IRA, flere protestantiske unionister i Nord-Irland, I Colombia er det ytterligående girilijaer både til høyre og venstre som til stadighet dreper sivile, det afrikanske kontinentet har en rekke ulike. Dette var litt forkortet liste. Skal man bli kvitt terorisme tviler jeg på å gå til dirte angrep på alle muslimer vilhjelpe stort. For det første vil man få fokuset vekk fra alle de andre som driver med terrorm noe som ville være meget uheldig. For det andre ville man ungå å skape allianser med de gode kreftene i Islam. de finns tro meg.Det er i år ti år siden en av de mest kroteske handlingende i Europa etter den 2 verdenskrig ble utført, nemlig forferdelige masakeren i Sebrenica ( litt feilstavet men dere skjøner hva jeg mener ). De skyldige her går fortsatt fri, selv om man vet hvem de er og hvor de holder til hen.

20.07.2005 @ 19:14
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Og vi kan også nevne ETA i Spania og ytterliggående abortmotstandere i USA

20.07.2005 @ 19:21
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Mr Kahn

Kan du konkretisere hva du mener med "gode krefter i islam"?

20.07.2005 @ 19:50
Postet av: Trond

Sier ikke det seg selv?? Eller tror du at alle muslimer er fundemntalister??


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/136683