Jamring i Jernbaneverket

Sakset fra http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/4967939.html

 

Dei tilsette i Jernbaneverket vil gjere kva dei kan for å få omgjort stortingsvedtaket om nedbemanning og konkurranseutsetjing.

Leiar for avd. 42 i Norsk Jernbaneforbund, Bjørn Larsen. Foto: NRK

For eg er heilt sikker på at nedbemanninga vil gå ut over trafikken, seier Bjørn Larsen.

- Vi er på mange måtar ein utdøyande rase, seier Larsen. Det var våre forfedre som bygde denne banen, og at det no skal komme nærast tilfeldige folk inn her og få ansvar for vedlikehaldet, det har eg rett og slett ikkje tru på, seier han.

- Stort verre enn det er no, går det ikkje an å få det for oss jernbanefolk, seier Larsen.

 

 

 

--  --  --

 

Vel, vel Bjørn Larsen. Bare fordi det var dine forfedre som bygde Bergensbanen (det er denne det gjelder her) betyr vel ikke det at du eller andre etterkommere etter de gamle rallarne har en hedvunnen rett på jobben med å vedlikeholde denne togstrekningen vel? En arbeidsplass går vanligvis ikke i arv, heldigvis får en si.

Jeg tror heller ikke at det er nedbemanningen i Jernbaneverket du egentlig er redd for, jeg tror du er redd for at du ikke klarer å konkurrere på pris og at du mister alle godene dine og at det ikke lenger er en "sikker" jobb som statsansatt. Du må faktisk begynne å bli effektiv for å klare konkurransen.

 

Er det så ille med konkurranse? Man snakker om nedbemanning i Jernbaneverket som et onde, men det er jo ikke slik at jobbene blir borte. Vedlikehold osv. må jo gjøres, det blir bare gjort av noen andre enn Jernbaneverket. Og de siste tallene på feil og mangler som Jernbaneverket selv har kommet med er jo skremmende, hele 60.000 feil og/eller mangler. Det vitner ikke om et effektivt og kvalitetssikret arbeid som Jernbaneverkets ansatte har utført. Man kan si at det er da bra at de har avdekket disse feilene/manglene og det er det. Men poenget er at de burde ikke vært der i første omgang og ihvertfall ikke i et så stort antall som 60.000...

Og dessuten kan jo de som nå er ansatt i Jernbaneverket, men som mister jobbene sine, søke seg over i de nye jobbene hos de private aktørene, hvis de er kvalifisert selvsagt, og ikke fikk den jobben de har fordi de "arvet" den.


Kommentarer:
Postet av: bulle

skal ikke noen jobber få gå i arv nå! hvor skal dette ende?

15.08.2005 @ 01:14
Postet av: Knut Stian Olsen

Hehehe! Si det du!

15.08.2005 @ 01:21
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av:

Gjør leksa di og sjekk litt bedre. Det var ikke budskapet mitt at det skulle gå i "arv". Vi har aldri vært redd for konkuranse, men da må vi få lov å være med regne pris. Det er en real ting, ikke at det skal sitte noen i Oslo å bestemme at det er bestemt i et vedtak at alle skal raderes bort. Det skulle ikke forundre meg mye om du er en Frp-mann,derfra og kommer det fram mye som ikke sjekka opp, men tar en kjapp en, det selger. Men egne meninger må alle få ha, ha en god dag.

15.08.2005 @ 17:04
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg er ikke politiker, men kritiker. Og jeg stemmer ikke Frp...

16.08.2005 @ 00:37
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/177738