Fikk ikke ambulanse

Etter å ha lest saken "Syk mann (79) ble nektet ambulanse" i dagens Dagbladet.no, stiller jeg meg selv spørsmålet: Hva slags mennesker er det som betjener dette og de andre AMK-nødnummerene? Jeg får nesten det inntrykket at det er operatøren selv som eier bilen og som selv må reise ut på oppdrag og at det kanskje ikke passer akkurat der og da.

Nødnummeroperatørene SKAL, hvis han/hun er i den minste tvil, sende ut ambulansen. Det er faktisk slik at det er bedre å sende ut en ambulanse en gang for mye enn en gang for lite.

De har under nesten ingen omstendigheter den nødvendige informasjonen til å nekte å sende ut ambulanse til mennesker i nød, alikevel hører og leser vi om slike saker til stadighet. Og standarsvaret fra AMK-sentralen er selvsagt; "vi skal se på rutinene våre". Hvor mange ganger kan det være nødvendig å se på disse rutinene før det blir en bedring da?

Jeg håper at de denne gangen vil gjøre noe mer enn bare å se på rutinene sine og faktisk gjør de endringer som må til for å kvalitetssikre arbeidet de utfører.

Det skal ikke legges under en stol at AMK-sentralene stort sett gjør en god jobb, men det er menneskers liv og helse det er snakk om så vi må få lov til å kreve at slike saker vil vi ikke se igjen.

Kommentarer:
Postet av: Helge

Hva med de menneskene som blir skadelidende hvis ambulansene m rykke ut p alle mulige fylleturer? Det er ikke samfunnskonomisk forsvarlig ha 10 biler p vakt i et bittelite distrikt, og da har AMK-sentralen et ansvar for "sile ut" og prioritere oppdragene. Desverre er det mennesker som sitter p disse sentralene og da kan feilvurderinger bli gjort...

25.06.2006 @ 11:20
Postet av: Knut Stian Olsen

Ja, feil kan bli gjort og m nesten forventes noen ganger...Likevel hrer vi om dette s ofte at det er legitimt stile seg sprsmlene jeg reiser i dette innlegget.

25.06.2006 @ 12:00
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/297839