Samfunnsstraff for barnemishandling

NRK skriver på sine nettsider at en mann i fra Oslo ble dømt til 60 timers samfunnsstraff for å ha regelrett banket opp sin 7 år gamle sønn, angivelig fordi sønnen sparket ham i leggen.

Det var lagt ned påstand om 90 dagers fengsel i saken men retten tok hensyn til mannens vanskelige familiesituasjon, og viste til at denne sannsynligvis ikke blir bedre dersom han må inn og sone en ubetinget fengselsstraff.

Dette må da være den desidert dårligste begrunnelse for ikke i gi noen en fengselsstraff som noen sinne har kommet fra en norsk rett. For å begrunne det med en vanskelig familiesituasjon så vil det si at de aller fleste som er for retten i Norge burde slippe fengselsstraff.

Og et annet aspekt ved denne begrunnelsen som er litt merkelig er jo nettopp at det er denne "familiesituasjonen" som har ført ham til retten. Og det er dessuten sønnen som er i denne vanskelie familiesituasjonen og ikke mannen. Hvorvidt mannen er i en slik situasjon er hans egen feil og også helt uten betydning for saken.

Jeg håper at denne dommen vil bli anket av aktoratet i Oslo, men er redd den vil bli stående. Desverre.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/298124