Stoltenbergs budsjettkommentar

- Jeg skal med dette innlegget se litt på to av punktene som Statsminister Jens Stoltenberg har skrevet i en kommentar til dette årets statsbudsjett. Hele kommentaren til Stoltenberg kan leses på hjemmesiden til Arbeiderpartiet


VELFERD OG SKATTELETTE

- Stoltenberg skriver: "Arbeiderpartiet lovte å gi Norge en ny politisk kurs. Våre viktigste løfter i valgkampen var økt satsing på arbeid og velferd framfor store skattelettelser til de som har mest. Nå innfrir vi disse løftene".

- Dette er nok en sannhet med visse modifikasjoner. For de som får mest i skattelette er jo de som tjener en million eller mer i året. Stoltenberg selv får en skattelette på over 20.000 kroner i året av sin inntekt. Når han da skriver at de ikke vil prioritere skattelette til de som tjener mest så er det rett og slett ikke sant.

- Når Stoltenberg snakker om velferd så gjelder ikke dette privat velferd, men offentlig velferd. Dvs at det offentlige velferdstilbudet skal styrkes på bekostning av privat velferd.
- Å skape sitt eget skal bli mindre lønnsomt med Stoltenberg som statsminister, for hvis du etter år med hard jobbing endelig kan ta ut utbytte fra firmaet ditt så skal staten flå deg for det.
- Det er de færreste som ligger på nivået til Rimi-Hagen og Røkke, de aller fleste næringsdrivende driver småbedrifter med noen få ansatte. Det er disse som kommer til å merke dette best.
- Å være ansatt og vanlig lønnsmottaker gir skattelette (greit nok) mens de private som skaper disse arbeidsplassene skal flås.


VALGFRIHET

- Videre skriver han: "Valgfrihet handler om å ha mulighet til å velge. Når det ikke finnes noe tilbud å velge imellom, finnes det heller ikke valgfrihet. Felles velferdsordninger er en forutsetning for enkeltmenneskers valgfrihet. Derfor vil denne regjeringen at alle småbarnsforeldre skal ha mulighet til å få en barnehageplass for sine barn, dersom de ønsker det".

- Felles velferdsgoder kan vanskelig forsvare Stoltenbergs snakk om valgfrihet. Det er helt åpenbart at så lenge man bare kan velge barnehage blant de felles velferdsgodene så er det ingen reell valgfrihet.
- Stoltenberg vil på sikt fjerne en valgfrihet for småbarnsforeldre ved å kutte ut kontantstøtten, men reell valgfrihet er at man faktisk har muligheter til å velge forskjellig. Reell valgfrihet har man ikke ved å kun ha barnehage på lista over hvilke valg man har mulighet til å ta.
- Felles velferdsordninger gir ikke valgfrihet så lenge man ikke kan velge noe annet. Det er dette Stoltenberg ikke forstår betydningen av.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/394038