Årsaken til mer antisemittisme

"Jeg har mine mistanker om hvorfor det finnes mange svensker som ikke liker jøder, men lurer på hva du tror årsaken er..?" spør Martin Trond om i en kommentar til innlegget "1 av 4 Svensker ønsker ikke en Jøde som statsminister".

Trond svarte slik: "Flere årsaker, 1. Svenskene deltok ikke selv i krigen og man bør vite at Hitlers ideer hadde stor popularitet i Sverige på den tiden. I ettertid har svenskene vært lite villige til å ta et skikkelig oppgjør emd det de gjorde. 2: De svenske nazistene har vært langt mer dyktigere og pffe en sine norske brøldere. De har i tillegg hatt tilgang til store økonomsike ressurser i en årekke. Dette er nok ikke den hele fullstendige forklaringe, men en liten bit av den. Jeg skulle ha likt å vist mer om årsakene selv, men det sa undersøkelsen meget lite om."

Jeg tror at en stor del av skylden for at antisemittismen øker i Sverige (og andre europeiske land...?) er at vi i større grad får se hva slags politikk jødene i Israel fører mot palestinerne. Flere og flere europeere ser at den jødiske okkupasjons- og bosettingspolitikken er et grovt overgrep mot paletinernes menneskerettigheter og et soleklart brudd på folkeretten.

Jeg tror at europeisk antisemittismen dessverre bare vil øke i tiden fremover i takt med at vi stadig får høre og se IDF sin brutale fremferd mot palestinerne. Flere og flere europerere tar palestinernes side i konflikten mellom Israel og Palestina.

Den tiden nærmer seg med stormskritt slutten da jødene kunne lene seg tett inntil europeernes kollektive dårlige samvittighet for å hente "moralsk" støtte til sine militærkampanjer. Vi europeere ser at jødenes okkupasjon- og bosettingspolitikk i Palestinske områder aldri vil føre til en rettferdig, stabil og varig fred.

Palestinerne og palestinske grupperinger vil fortsette sin motstandskamp så lenge jødene fortsetter med okkupasjonen bosettingspolitikken sin, og de vil i større og større grad bli støttet moralsk av europeerne. Kanskje ikke så mye av myndighetene, men ihvertfall mer og mer blant befolkningen ellers.

Hvis det å støtte palestinerne i sin kamp mot overmakten kalles antisemittisme, ja da er jeg antisemittistisk.

Kommentarer:
Postet av: Trond

At dete r en skpsis mot Irsael på grunn av overgrepene mot Palestinerene er nok en sak. Men å påstå at antrisemmismen utelukkende komemr på grunna vd et sytes jeg er feil. I tillegg blir det utrolig merkelig at vi skal godta den økende antisemitismen på grunn av det som skjer på vestbredden og gaza.

15.03.2006 @ 21:11
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Knut Stian Olsen

Jeg påstår ikke at det utelukkende kommer av jødenes behandling av palestinerne, jeg bare trekker det litt frem i tilleggg til dine synspunkter ;O)Men det finnes sikket mange andre årsaker også, men palestina/israel-konflikten er den vi hører mest om og som antakelig påvirker mest...

15.03.2006 @ 22:02
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: ronny

jeg syntes spørsmålet var for ledende til at noen burde ha svart! er det det hele tatt slik spørsmålet leder til å tro??jeg har ikke peiling det heletatt!!

18.03.2006 @ 00:15

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/929691