Statens faunakriminalitet

Miljøverndepartementet har i dag føyet til ti nye arter på listen over fredete arter i Norge. Fredningen av de ti artene skjer etter en revisjon av artlista i forskrift om fredning av truede arter. Artene som fredes er en insektart, en karplanteart og åtte mosearter. (se http://odin.dep.no/md/norsk/tema/naturmangfold/022001-070063/dok-bn.html)

 

Men hva gjør miljøverndepartementet når det gjelder fredningen av rovdyr og da spesiellt ulven her i landet? Det blir sikkert strengt forbudt å slå ihjel det nye insektet på denne fredningslista og strafferammen er den samme som for faunakriminalitet... Eller hvilken straff får jeg for å koke te av den karplanten eller lage juledekorasjon av en av de åtte moseartene som er fredet?

Fredningspolitikken til minister Hareide henger ikke på greip. Vi har kanskje 10 - 15 ulv igjen her i landet og den skal egentlig være totalfredet, allikevel så igangsettes det felling av en hel flokk med ulv. Hvor mange insekter er det igjen av den nye arten på lista? Mer enn 10 - 15 insekter? Ja det er det selvsagt og jeg skal vedde på at det ikke blir snakk om noen "kvotesmekking" av dise insektene, eller kvoteplukking av denne karplanten, ei heller "kvotejuledekorasjonslaging" av fredet mose. Men ulven, som er så å si utryddet fra før, den kvotefeller dem...


Kommentarer:
Postet av: norvegia

Det er etterhvert ganske mange som er for totalfredning av denne Hareide... :-)

18.07.2005 @ 15:45
URL: http://norvegia.motime.com/
Postet av: Anders

Bndene i dette landet har ftt grini seg til denne kvotefellinga av ulv. Vet ikke hvor mange ganger jeg har bde sett og hrt bnder som har ytret noe slikt som; -Vi vil bare drive landbruk i Norge tuftet p gamle norske bondetradisjoner vi...H? Fr s tok man vare p det man hadde, gjorde du ikke det sultet kanskje minsten i huset ihjel i lpet av vinteren. Sau p fritt sommerbeite uten gjeting er dyreplageri, det nrmer seg iallefall med stormskritt.Om n eier en butikk midt i Oslogryta, og med vitende vilje drar fra denne med drene p vidt gap, kommer tilbake dagen etterp og butikken er tmt av tyver - ja, s er det lite staten gjr for hjelpe deg. S ikke med den norske bonden. Rovdyrerstatning i hue og r.... Kunne ikke staten heller gtt inn og 'sponset' gjeting av dyr p sommerbeite, og s kunne ulven ftt leve?!?

19.07.2005 @ 12:30

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/136738