Rettssikkerheten i NOKAS-saken

- Det er en svært alvorlig sak som Stavanger Aftenblad i dag skriver om. De skiver at advokatene i NOKAS-saken mener de blir telefonovervåket av politiet.

- Stavanger Aftenblad skriver: "Flertallet av forsvarerne sier de har sterke mistanker om at de er telefonavlyttet. Forsvarerne trekker fram at det har skjedd mye merkelig med mobiltelefonene etter at de ble oppnevnt i Nokas-saken: Støy, knitrelyder, mye annet tull med telefonen og ukjente personer som har kommet inn på linjen".

-
En av advokatene sier i et intervju at: "Politiet mangler hovedinformasjonskilden de vanligvis har. Det meste i denne saken her går på tekniske bevis. Kun DNA og litt flaks... Av den grunn tror jeg de er ekstra interesserte i å avlytte forsvarerne".

-
Avisen skriver videre: "Advokat John Christian Elden har begjært utlevert alt materialet som blant annet går på telefonavlytting i Nokas-saken. Han tapte i tingretten, men vant fram i lagmannsretten. Om kort tid ventes den endelige avgjørelsen i Høyesterett. Forrige fredag ble begjæringen behandlet i Høyesterett, og da kom det fram at Stavanger tingrett har avsagt rundt 200 kjennelser om telefonavlytting og andre tvangsmidler i Nokas-saken."


- Dette er en meget, meget alvorlig sak for rettstaten om det faktisk viser seg at advokatene i NOKAS-saken har blitt og fortsatt blir telefonovervåket av politiet. Det går hardt ut over rettssikkerheten til de tiltalte i denne saken, og alle andre saker der politiet eventuelt overvåker advokatene.

- For uansett hva man måtte mene om selve saken så er det en betydelig svekkelse av rettssikkerheten for de som blir tiltalt i en straffesak om politiet skal kunne ha muligheter til å avlytte advokatene i alvorlige straffesaker. Det er ikke noen heldig situasjon i en rettsstat som Norge jo er.

- Nå er det sånn at NOKAS-saken ikke er en helt vanlig sak i norsk kriminalitets- og rettshistorie, men det betyr ikke at vi bare kan sette til side vel innarbeidede rettssikkerhetsprinsipper av den grunn. Alle har her i landet like stor rett på den samme graden av rettssikkerhet uansett hva man er tiltalt for og uansett om man heter David Alexander Toska, Erling Havnå, Ola Nordmann eller en hvilket som helst annen hvermannsen i Norge...

Kommentarer:
Postet av: VamPus

En venn av meg sa en gang om overvking at "et samfunn som klarer ta alle kriminelle er et samfunn som er kriminelt i seg selv". Skjnner at det er surt om man innerst inne vet at man har tatt tyven, men skal ordene "demokrati" og "rettstat" i det hele tatt ha noen betydning, s m man kunne bevise det uten selv oppfre seg som en kriminell.

15.09.2005 @ 18:24
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Knut Stian Olsen

Din venn(?) har et meget godt poeng...

15.09.2005 @ 18:47
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: svein harald hellstrm

stol ikke p noen sier n jeg...alle er ute etter f rvkjrt deg p et eller annet vis..dette gjelder oxo staten..vi blir lullet inn i en falsk trygghetsflelse av lover og regler og prver du og si imot drar de frem en gammel lov som ikke har blitt brukt sia blskjegg seilte de tusen hav og bruker mot deg..rettstat..hhh

15.09.2005 @ 20:38

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/232544