Senterpartiets fattigdomspolitikk er en vits

- Senterpartiet vil i en eventuell regjering (det skal forhandles først) få et meget stort problem i fanget med en gang ser det ut til. Det gjelder selvsagt de pågående WTO-forhandlingene som er i ferd med å nærme seg sluttfasen.
- Disse forhandlingene og ikke minst resultatene av dem kan bety at Senterpartiet blir nødt til å svelge verdens aller største kamel for å få regjeringssamarbeidet til å lykkes (skal vedde på at ingen av de prinsene som finnes i Saudi-Arabia har en kamel på den størrelsen).
- Arbeiderpartiet (sammen med den foreløpig sittende regjeringen) har allerede gitt sin tilslutning til å fjerne eller redusere tollsatsene betydelig for jordbruksprodukter, mens Sp vil beholde tollsatsene som de er.
- Ifølge beregninger kan det bety at 20 - 30 prosent av norsk landbruk blir lagt ned skriver VG. En kilde i Arbeiderpartiet sier til VG at Senterpartiet ikke kan komme uten om en drastisk omlegging av jordbruket.
- Hans Ek som er leder for Sp's primærnæringsutvalg og nestleder i Østfold Sp sier: "Hvis vi går med på dette, vil det kvele norsk landbruk. Dette må ikke Sp gi seg på. Dette er en svært viktig sak for oss. Her må Ap gi seg. Ethvert land må ha rett til å brødfø seg selv".

- I tillegg så har Sp programfestet i sitt "prinsipp og handlingsprogram 2005-2009" at det norske importvernet på jordbruksprodukter må opprettholdes for å sikre matproduksjon i Norge.
I prinsipprogrammet står det: "Senterpartiet mener at Norge må innta en posisjon i WTO som innebærer et klarere engasjement for de fattige landene. Den overordnede målsettingen for WTO og den globale handelspolitikken må være å omfordele fra de rike til de fattige og samtidig sørge for en verdenshandel som er økologisk bærekraftig".

- Når jeg da leser dette om å "omfordele fra de rike... osv" i dette prinsipprogrammet så kan ikke jeg fatte at Senterpartiet er imot å lette på tollmurene når det gjelder jordbruksprodukter fra fattige land jeg. Det er jo nettopp disse handelsbarrierene som hindrer vekst og tilførsel av ny kapital til disse landene, noe som de så sårt trenger. Og å ikke redusere disse tollsatsene betyr jo nettopp at vi i rike Norge lar være å støtte opp om de fattige landenes jordbruk.
- Dette er altså det Sentepartiet kaller omfordeling. Den eneste grunnen må vel være at Sp mener at også norsk landbruk er å regne som et u-land. Det er det ikke altså, uansett Sp's svartmalig av forholdene i norsk landbruk.

- Det skal bli veldig spennende å se i de kommende regjeringsforhandlingene hvilket resultat de kommer frem til, men jeg håper for de fattige landene sin del at ikke Sp får innflytelse over det spørsmålet...

Kommentarer:
Postet av: svein harald hellstrm

slik det virker p meg er jord,dyr og skogsbruk i norge s "beskyttet" av diverse "lover" og regler at det blir kvalt, tror det som hadde trengs en opprydding p de fronter frst fr man kan begynne og snakke om avgifts pslag og avslag for jordbruks produkter..snakk med bndene og lag et system som faktisk funker...man kan ikke sitte p et kontor med en data og regne seg ut til hvordan ting funker i det virkelige liv.."ta fra de rike"..dummeste jeg har hrt..med riktig forvaltning av det norke landbruk hadde man ikke trengt og "beskatte" import..kun nok et utsagn fra pengegriske politikere..akkurat som med ryk..vi gjr det dyrere for at folk skal slutte...LOL..forby det istedet.problem solved...men da hadde det vel ikke blitt kroner i statskassa da..

15.09.2005 @ 21:24

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/233626