Doktor død funnet i Spania

- Det er med stor glede at jeg leser Dagbladets artikkel om at nazilegen Aribert Heim (91), også kalt "Doktor død" er funnet i den spanske feriebyen Palafrugell i Costa Brava. Denne legen utførte helt groteske og svært umenneskelige handlinger på fanger i konsentrasjonsleire i Østerriket og Tyskland.
- Dagbladet skriver dette om Aribert Heim: "Aribert Heim ble født i Radkerburg i Østerrike i 1914 og var en tidlig og entusiastisk medlem av SS. Han ble aldri ferdig med medisinstudiene, men likevel ble han ansatt som lege ved konsentrasjonsleirene i Sachsenhausen, Buchenwald og Mauthausenn. Her torturerte han jødiske fanger blant annet ved å gjennomføre operasjoner uten bruk av bedøvelse, og ved å injisere bensin, gift og dødelige stoffer i fangenes kropper for å se hvor mye de tålte før de døde. Tiden det tok, målte han med stoppeklokke".
-
Heim regnes som den aller største sadisten blant nazistene, bare overgått av sjefslegen i Auschwitz, selveste Joseph Mengele.

- TimesOnline briger et viktig spørsmål på banen i denne saken. De skriver: "Even as the net closes around Heim, the case has raised questions. At what point does the world call off the hunt for a handful of evil old men? If he is captured, will the ageing Heim ever stand trial?"
- Det er i mine øyne kanskje snart på tide at verden legger WW2 bak seg og begynner å se fremover. Selv om det er grove uhyrligheter Aribert Heim har utført er han tross alt blitt 91 år gammel og er nok langt fra i stand til å sone for sine uhyrligheter.
- Vi lever i et sivilisert hjørne av verden her i Europa og vi behandler alle våre innbyggere på en nogenlunde sivilisert måte.
- Også slike monstre som Hein har krav på å bli behandlet sivilisert. Derfor antar jeg at det nok vil bli reist sak. mot Heim, men jeg tror også at han ikke vil bli satt inn til soning.
- I denne saken her, og i lingende saker fra WW2 så lang tid etter,  er det faktisk selve saken som er det viktigste og ikke personen. Det er viktigere å få belyst hva han faktisk har utført på andre mennesker enn det er å straffe ham.
- Hvorfor mener jeg det? Jo av den enkle grunn at vi ikke må glemme WW2 og dets uhyrligheter selv om vi samtidig må se fremover og ikke minst er det viktig for de pårørende til de fangene han utførte disse eksperimentene på å få frem sannheten.

- Min konklusjon til slutt må da bli at det er gledelig at Aribert Heim er funnet og at det antakelig blir kjørt sak mot ham. Og det viktigste i den saken må være å få frem sannheten om det han har gjort og han bør ikke fengsles i en alder av 91 år og 60 år etter at han utførte disse eksperimentene.

Kommentarer:
Postet av: Trond

Spørsmålet mitt blir: Hvordan kunne en så stor forbryter skjule seg så lenge uten at det ble oppdaget. Og det i en åpen demokratisk stat som Spania. Det er direkte skandale spør du meg.

15.10.2005 @ 21:17
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: tone-marie olsen

der må jeg si meg enig i det Trond skriver,hvordan kan en så grotesk mann klare og "gjemme" seg i 60 år?? har det ikke hvert noen som har turt å setta klørne i han før han runda 90??

16.10.2005 @ 03:15
URL: http://dyrevenn.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/299462