Frelsesarmeen sparker homofile

Frelsesarmeens behandling av åpne homofile offiserer er en trist sak. Dagsavisen skriver i dag om en 43 år gammel mann som har vært offiser i Frelsesarmeen i 22 år som nå ble fratatt uniformen og degradert til en kontorjobb ved hovedkvarteret, noe som i praksis betyr sparken som offiser. Dette skjer etter at Frelsesarmeen fikk en ny ledertroika i august måned.

Frelsesarmeen

Frelsesarmeen har i prinsippet aldri godtatt homofile offiserer, men det har i praksis vært sett gjennom fingrene med dette. Men den nye ledertroikaen har strammet inn på denne praksisen. Frelsesarmeen burde heller ha gått den andre veien og godtatt homofile i stedet for å ta ett stort skritt tilbake ved å stramme inn på ordningen med å se gjennom fingrene med den sexuelle legningen til soldater og offiserer.

Dette er ikke den enesta saken som Dagsavisen kjenner til. Også en kvinnelig lesbisk soldat ble fratatt rangen etter at hun flyttet sammen med sin kjæreste.

Major Jan Peder Fosen, kommunikasjonsansvarlig i Frelsesarmeen sier til Dagsavisen:
- Jeg vil ikke kommentere personalsaker

-  Men er det slik at det å være homofil kan få konsekvenser for ansettelsesforholdet til personer i Frelsesarmeen?

- Det kan jeg ikke svare på, fordi det blir fortsatt denne personalsaken.

- Så du kan ikke svare på om homofili kan medføre en degradering for ansatte i Frelsesarmeen?

- Nei, det kan jeg ikke svare på, på grunn av det jeg har sagt tidligere.
-  Men jeg spør deg ikke om denne konkrete saken. Jeg spør deg på generelt grunnlag om homofili anses som et forhold som har noe å si for de ansattes stilling hos dere?

- Jeg tolker det slik at det betyr denne saken.

- Vi kjenner også til en sak der en kvinnelig soldat mistet soldatstatusen sin etter at hun inngikk partnerskap. Kan du si noe om det?

- Det kan jeg ikke kommentere fordi jeg ikke kjenner til det.

- Har dere i Frelsesarmeen mange slike omplasseringssaker fra soldat til sivil ansatt?

- Nei, det tror jeg ikke. Men det har jeg ikke oversikt over.

Det er svært trist at en organisasjon som er så høyt respektert (også av meg) og som gjør så mye bra arbeide for utrolig mange mennesker behandler sine egne ansatte soldater og offiserer på denne uverdige måten.

Ekstra trist blir det når vi vet hva slags personlige trageider det kan føre til når man behandler mennesker så dårlig som det Frelsesarmeen gjør her. Dagsavisen har en artikkel om dårlige ledere og der sier Grace Beathe Mathisen i Arbeidslivstelefonen at: "Dårlige ledere fører til psykiske problemer, mer sykefravær og i de verste tilfellene til tanker om selvmord hos ansatte."

Det er helt klart at slik behandling som disse homofile soldatene har fått av lederne i Frelsesarmeen kan føre til slike tragiske konsekvenser. Jeg sier ikke at det vil gjøre det i disse to sakene, men det kan skje. Det er dårlig lederskap og fører til mer fordommer og stigmatisering og diskriminering av enkeltgrupper.

Det er også høyst sannsynlig at mange homofile i armeens rekker fremdeles lever med å skjule sin legning og det er trist at disse menneskene nå risikerer å bli degradert hvis de står frem. Det fører til at mange ikke tør å stå frem med sin legning og må fortsette å leve på en løgn, med de problemer det vil medføre for den enkelte.


Kommentarer:
Postet av: Martin

Her er vi helt enige. Dette synes jeg var leit. Den nye ledelsen i frelsesarmen burde vrt rundere i kantene p dette punktet

15.11.2005 @ 11:34
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Trond

Utrolig hvor inntresert kristne sin interesse for homofile er. Det ser ut til skygge over alt annet som er viktig.

15.11.2005 @ 14:19
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Martin

Nja..ikke ALLE kristne da.Det er jo helt forskjellig. Jeg er jo selv kristen og ser ikke problemet med at en kristen skal f jobbe i frelsesarmen. En homofil prest som har en mannlig samboer er en annen ting. Da kan det heller diskuteres.Saken er vel den at vi m alltid tenke frst hva vi selv gjr feil. For den dagen vi skal st til ansvar for Gud ( for de som tror p det ) er det vre egne handlinger vi skal st til ansvar for. Ikke hva andre gjorde eller sa.

15.11.2005 @ 16:04
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Martin

skrev feil..mente selvflgelig: "ser ikke poenget med at en homofil/lesbisk ikke skal f jobbe i frelsesarmen" =P

15.11.2005 @ 16:05
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: sa

Har vi ikke trosfrihet her i landet lengre? Er vi i ferd med bli "den siste soviet-stat"? Er det Karita Bekkemellem (eller andre) som skal bestemme hvordan kristne orginisasjoner skal tolke bibelen? Frelsesarmeen er et en frivillig orginisasjon og alle som nsker bli medlem der fr vite hvilket syn de har p praktiserende homofili. Skal en ateist kunne melde seg inn i F.A og skrive under p reglene, for deretter kreve at de ikke skal tro p Gud fordi han fler seg diskriminert nr han blir fratatt medlemskapet? Det neste blir vel at kristen orginisasjoner ogs m akseptere flerkoneri o.l seksuelle legninger p.g.a at Karita Bekkenellem og andre "forst seg p det" vil lovplegge, at seksuell legning ikke skal vre grunn til nekte dem jobb i slike orginisasjoner?

27.11.2005 @ 20:25
Postet av: Knut Stian Olsen

Et viktig poeng du kommer med er nemlig det med trosfrihet. Men det skurrer litt nr du bruker det for forsvare Frelsesarmeen i denne saken. For det betyr nemlig at trosfriheten IKKE gjelder for homofile...

27.11.2005 @ 21:00
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av:

Qutoe Martin: "En homofil prest som har en mannlig samboer er en annen ting.Da kan det heller diskuteres"Denne mannen var offiser i et korps. Det er s og si det samme som vre prest. Han var ndelig leder. S her fr du bestemme deg hva du synes.

28.11.2005 @ 16:05
Postet av: Bergenser

Her finner du noen homofobe:www.dagen.no/show_art.cgi?art=5473

Postet av: Martin

Offisr og prest virker for meg ikke som det samme. Presten har mer ansvar og en ganske s lang utdanning. Presten skal vre et forbilde for menighteten sin. Ikke en diktator, men en som er der for folk- en folk kan komme til, og ogs en folk kan se opp til. En prest kan ikke vre en dobbeltmoralist. Det er derfor ikke s rart at Thor Brekkeflat i Korskirken ikke er s godt likt...

06.12.2005 @ 22:43
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/398143