Man bygger ikke hundehus hvis man ikke har hund

Forsvarsminister, Anne-Grete Strøm-Erichsen, går i mot sjøforsvarets anbefalinger og trumfer igjennom byggingen av en ny tørrdokk til sjøforsvaret til en pris av 314.000.000 kroner.

Sjøforsvaret mener at byggingen av denne tørrdokken ved Haakonsværn i Bergen er en helt unødvendig investering fordi det finnes nok kapasitet ved flere sivile verft i Norge. En anonym kilde i forsvarsledelsen sier til Bergens Tidene at: "Fagmilitært er tørrdokken ikke ønskelig, fordi den innebærer store uødvendige investeringer. Andre sivile verft har kapasitet til å ta vedlikeholdet på fregattene."

Strøm-Erichsen sier i følge Aftenposten: "Bygging av ny dokk har vært forutsatt fra Aps og Sps side siden forsvarsforliket i 2002. Vi investerer 20 milliarder i nye fregatter. Disse fem alene vil oppta 50 prosent av en dokks kapasitet på årsbasis."

Når forsvarsministeren velger å se bort fra forsvarets innvendinger og ønsker om byggingen av denne tørrdokken ved Haakonsværn er det meget betenkelig. Det er tydelig at ønskene til de lokale kreftene i Bergen som har kjempet for denne tørrdokken går foran forsvarets ønsker og behov
 
Å bygge noe det ikke er behov for eller ønsker om er rett og slett helt urimelig. Man bygger ikke et hundehus hvis man ikke har en hund som trenger hundehuset.

Kommentarer:
Postet av: Trond

Hun styrte økonomien i Bergen på samme måte når hun var byrådsleder her. Så hvordan det gikk underskuddet i Bergen var på 160 millioner når hun forlot roret.

15.11.2005 @ 14:20
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/398469