Norvegicus Bergensis

En ny slekt av aper er funnet i Afrika meldte Aftenposten for noen dager siden. Apeslekten har fått navnet Norvegicus Bergensis. Det er den store kjeften som gjør at forskerne er sikre på at dette er en tidlig stamfar til bergenserne, derav navnet Norvegicus Bergensis. Dette er også bekreftet ved hjelp av genetiske tester av de storkjeftede bergenserne.

Bergenserne og Norvegicus Bergensis er helt klart i svært nær beslektet sier direktøren ved avdelingen for pattedyr ved Field muséet i Chicago i USA, Bill Stanley. De er faktisk nærmere slektninger enn østlendinger og bergensere er sier Stanley. For å si det enkelt sier genetikerne at den er nært beslektet med østlendinger, men hodeskallen med den svære kjeften ligner overhode ikke på østlendingenes sier Stanley.

Forskerne mener at det var etterkommere etter denne apeslekten som først kom til Bergen, rekende på ei fjøl helt fra Afrika for omlag 8000 år siden. "Forsker-teamet beskriver funnet i tidsskriftet "Science Express", og advarer mot at apen allerede står i fare for å bli utryddet. Forskerne er i ferd med å foreta en opptelling, men mener det er færre enn 1000 gjenlevende eksemplarer av arten" skriver Aftenposten. Løsninger er i følge Stanley å tvangsflytte bergensere til Afrika får å få inn litt friskt blod, øke reproduksjonshastigheten og forhindre innavl. 10.000 bergensere burde holde til dette formålet mener Stanley.


Oppdatering:

Stanley foreslo først at disse ca 1000 eksemplarene av de tidligere bergenserne burde fanges inn å fraktes til Bergen for å integreres der, men det sa innvandrings- og integreringsminister, Bjarne Håkon Hansen, tvert nei til. Hansen sier at det ville gått på bekostning av andre mer trengende kvoteflyktninger så løsningen blir da altså å sende 10.000 bergensere til Afrika.

Kommentarer:
Postet av: Martin

Grov humor du har fr en si. M jeg minne deg p at jeg er bergenser,Knut? N blir det krig!hehe..neida

16.05.2006 @ 13:55
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Takker ;O)

16.05.2006 @ 16:37
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Henrik

Er det n jeg skal fle meg krenket og trkket p? Vent litt... skal bare finne frem lighteren og Rrosflagget. Noen som vet hvor den rroske ambassaden i Bergen ligger?

23.05.2006 @ 17:54
Postet av: Knut Stian Olsen

N venter Min Mening bare p at Jonas Gahr-Stre skal komme ut si at regjeringen ikke har noen mening hverken for eller mot disse vitenskapelige pstandene ;O)

23.05.2006 @ 18:39
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1288460